Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C

Děsivé! Syrský chlapec usekl mačetou hlavu zajatci

Pozor, drastické! Do konfliktu v Sýrii jsou vtaženy i děti, na YouTube unikly záběry z brutální popravy zajatce. Mačetu v ruce třímal malý kluk!
Pozor, drastické! Do konfliktu v Sýrii jsou vtaženy i děti, na YouTube unikly záběry z brutální popravy zajatce. Mačetu v ruce třímal malý kluk!  (Autor: ČTK, Youtube)
Autor: simao, ČTK - 
11. prosince 2012
19:00

Pozor, tohle je opravdu drastické! Na internet uniklo děsivé video z válkou zmítané Sýrie. Malý chlapec dostal do ruky mačetu, aby popravil spoutaného zajatce, ležícího na zemi... O chvíli později již s hlavou mrtvého oslavovali rebelové! Nebo spíše teroristi?

Tyhle záběry budí pořádnou hrůzu. Že jsou válečné konflikty plné zvěrstev, je jasné a neomluvitelné. Ale zatahovat do nich i děti je ještě hrozivější...

Syrští povstalci, podle listu New York Times patrně z radikální Fronty An-Nusrá (odnože irácké Al-Káidy), vyzbrojili malého chlapce mačetou a nechali ho useknout hlavu neozbrojenému a spoutanému zajatci!

Tenhle brutální čin navíc natočili na video. A záběry se nedlouho poté objevily na serveru YouTube. Ten je však raději stáhl s vysvětlením, že jde o závadný obsah.

Popravou to neskončilo

Po střihu se před kamerou objevili dospělí bojovníci s useknutou lidskou hlavou, provolávající prý slávu Alláhovi. A na dalších záběrech byla vidět i další těla bez hlav, dodává server Infowars.com.

Zvěrstva v Sýrii jsou přitom připisována oběma stranám - jak oficiální armádě prezidenta Bašára Asada, tak i povstalcům.

Čím dál častěji se však spekuluje o tom, že jsou povstalci napojeni na teroristy. A že jejich hlavní údernou sílu netvoří Syrská svobodná armáda (FSA), složená z dezertérů, ale velitelé Al-Káidy se svými věrnými.

Oficiální syrská opozice, ustavená od listopadu, se však od teroristů důrazně distancuje. A Spojené státy, které ji podporují, dnes zařadily Frontu an-Nusrá na seznam teroristických organizací. Znamená to, že veškerý majetek vázaný na členy skupiny bude v USA zmrazen a žádný americký občan s nimi nebude smět provádět transakce.

koko ( 12. prosince 2012 13:19 )

takovychto videi je na internetu tisice, kazdy den nove...meli by si to poustet hlavne lide z naseho ministerstva zahranicnich veci

luckypunch ( 12. prosince 2012 07:41 )

A takovou verbeš si taháme sem. Jednou budou sekat hlavy nám!!!

alex0800 ( 12. prosince 2012 07:10 )

Těmhle zvěrstvům napomáhají američané i NATO.. Počkejte až budou takhle sekat naše hlavy..

alex0800 ( 12. prosince 2012 07:08 )

Jaký zas Syrští povstalci? I NATO přiznalo, že to jsou povětšinou cizinci a konflikt je placen USA. V Iráku zas vraždili příslušníky jednoho "rodu" a s výsledkem 1,6milionu mrtvých si mohou amíci pogratulovat. Největší novodobá genocida páchaná "demokratickým kapitalistickým" státem, pro mnohé vzorem svobody Super, ne? Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí, začal lhát Havel lidem. Pravdou je opak a takový je i ten "vyspělí" západní svět.. Vlastenec

honza51 ( 12. prosince 2012 07:05 )

Musím Vám oponovat. Podle čeho usuzujete, že jsou tam NORMÁLNÍ lidé? Podle toho, že je to tak všude jinde? Taky jsem si myslel, že by to tak mohlo být, ale jak se dá vysvětlit, že se tito "normální" lidé najednou změní ve fanatiky? A jako příklad uvedu atentátníky z 11. září a jiné. To byli taky normální lidé a najednou jim "Aláh přikázal" a oni poslechli . Náboženství má na ně takový vliv, že jsou schopni takových zvěrstev VŠICHNI. Oni se 20 let budou tvářit, že jsou přátelé a možná taky jsou, ale pak dostanou "příkaz od nejvyššího" a všechno jde stranou, přátelství, láska, rodina a zůstane jenom Aláh. A podpora těch nejmilitantnejších bojůvek znamená, že jsme svědky něčeho podobného, jako bylo na videu. A pro muslimy jsme "my ostatní" - bezvěrci, nevěřící psi a s těmi nemusejí mít slitování. Čím víc jich zlikvidují, tím se budou mít v nebi lépe. Tohle náboženství nepočítá s pokrokem ani s demokracii a kdyby mohli, tak "nevěřící" vymítí ze světa!

Zobrazit celou diskusi