Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Mého tatínka vláčeli ulicemi! Palestinci ho měli za špiona, tříletá dcera pláče

Autor: vk - 
4. prosince 2012
09:59

Její obličej je plný bolesti, z očí jí tečou slzy a ona pevně svírá fotografii svého otce, kterého měli Palestinci za izraelského špiona a mrtvého vláčeli za motorkou ulicemi.

Je to jen pár týdnů, co svět obletěly šokující snímky z pásma Gazy. Palestinci tam svázali Ribhiho Badawiho (†37) a jeho mrtvé tělo vláčeli ulicemi.

Mělo to být varování pro další zrádce a pomocníky Izraelců v době, kdy se začal rozdmýchávat další izraelské-palestinský konflikt a obě strany po sobě začaly střílet rakety, které dopadaly až u Tel Avivu.

Tím mužem, kterého šílení Palestinci na motorkách mylně považovali za špiona, byl právě otec tříleté Baraay.

Donutili ho lhát

„Ribhi nebyl žádný izraelský špion. Tak dlouho ho mučili ve vězení, dokud ze zoufalství nesdělil, že je informátor,“ svěřila se britskému listu Mail on Sunday jeho manželka Kholoud.

„Moje děti už svého otce nikdy neuvidí, to je na tom to nejhorší,“ dodala vdova, která teď na výchovu pěti dětí zůstala sama.

nofar ( 4. prosince 2012 20:45 )

Palestinci jsou..........neni duvod urazet zvirata.

civavalinda ( 4. prosince 2012 18:00 )

koncentrak by byl na takovy svine z lesa malo!!!zver zkur...

e.44 ( 4. prosince 2012 16:18 )

Už se o tom psalo. I video někde je. Tuším na streamu. Reakce lidí prakticky nulové. Potom je tu fotka plačícího dítěte (na rozdíl od tebe mám důvod proč si myslet že neni naaranžovan) a sama vidíš kolik lidí konečně začalo reagova, konečně to vzali na vědomí. Neni chybou fotografa, že lidé dnes na násilí jako takové už prakticky nereagují. Na druhou stranu je ale dobře, že alespoň plačící dítě je dokáže pohnout k reakcím. A dobrý fotograf fotí to, co má šanci reakce vyvolávat, jelikož bez reakcí neni šance na změnu.

janam ( 4. prosince 2012 14:49 )

Podsuvanim som myslela to tutlanie - s tutlanm jasne ze nesuhlasim. Ale nestaci pre ludi nasej civilizacie zverejnit pribeh toho muza? A ak uz chcu zasiahnut srdce cloveka, tak aj zabery tej hrozy (aj ked mne aj to sa prieci - nerada bysom videla kohokolvek z mojich blizkych takto ukazovaneho celemu svetu) - ale zobrat dieta, strcit mu do ruk obraz otca, rozplakat ho a potom cvakat fotoaparatom - to je hnus. To bolo naaranzovane. ALebo s myslis, ze dieta si same od seba zobralo portret otca, plakalo a nahodou okol isiel reporter (10 reporterov) a podho fotit? Neberiem ti pravo mysliet si o tom co chces - ale ja vidim rozne formy, ako manipulovat s ludmi cez takeho pripady, nebolo to prvy, ani poslednykrat. Kym to na vas bude posobit, budu vam podstrkovat taketo obrazy

kakamilek ( 4. prosince 2012 13:47 )

Jako děti jsme měli želvu Alex.Vy by jste mi nenapsal váš ročník narození,který bych porovnal s jejim úmrtím a pokud by to pasovalo začal bych věřit v reinkernaci.Obsach vašich řádku zhruba odpovídá její mozkové kapacitě.Předem děkuji

Zobrazit celou diskusi