Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Tábor hrůzy: Děti zavírali na samotku, tvrdí babička

Autor: ljš, op - 
19. srpna 2012
05:00

Odporné jídlo a nepořádek, zdá se, nejsou zdaleka tím jediným, co trápilo děti na táboře Jiskra v Březníku na Třebíčsku. Babička, která si přijela do Prahy vyzvednout své dva vnuky, tvrdí, že její chlapce zavřeli na celý den samotku.

"Kluci si na to vzpomněli až cestou zpátky. Prý je tam zavřeli na celý den, protože zlobili," řekla Blesk.cz babička, která si své vnuky přijela vyzvednout k autobusu v Brně.

Blesk se proto snažil znovu kontaktovat provozovatele tábora Roberta Musila, aby se k incidentu vyjádřil a případně ho vyvrátil, ten celou sobotu nebral telefony.

Nový turnus

V sobotu dorazil na tábor nový turnus, který už s podmínkami tak nespokojený nebyl.

K obědu se v táborové jídelně podávala bramboračka a segedinský guláš. „Je to dobré,“ pochvalovali si školáci i vedoucí. Ti si však posteskli, že jejich předešlí kolegové nezajistili závěrečný úklid tábora.

Předchozí turnus dětí a oddílových vedoucích z Prahy a Brna si však stěžoval třeba na páchnoucí špenát či napůl syrovou rybu.

Provozovateli jídlo chutnalo

„Toho pangase si vymysleli oni. Já jsem rybu nechtěl. Do jídelníčku ale zasáhla zdravotnice pražského turnusu. Rybu jsem jedl a chutnala mi. Kuchařce jsme v pátek za vaření dali dort,“ hájil se po incidentu provozovatel tábora Robert Musil.

Připustil však, že kvůli článkům v Blesku včera jedna matka tři děti z nové skupiny odvezla zpět domů. Dalších 80 dětí ale na táboře zůstalo. Podle něj hygienická kontrola žádné závady v kuchyni a ve skladu potravin nenašla.