Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Blesk pomohl: Tábor hrůzy konečně změnil jídelníček!

Autor: Gabriela Peringerová, mokk - 
25. srpna 2012
08:00

Guláš, řízek, kuře a rajská. Tak se vaří na táboře Jiskra v Březníku na Vysočině týden poté, co Blesk upozornil, že jídlo je nekvalitní a v malých porcích, a děti proto mají hlad.

„Najeli jsme do starých kolejí. Minulý týden totiž skladbu jídel vedoucí tábora svévolně měnili. Nevařilo se podle zaběhlého systému ani podle zkušené kuchařky,“ prohlásil provozovatel tábora Robert Musil. Ze špatné kvality jídla však vedoucí minulého turnusu vinili právě provozovatele Musila. Oni i mnozí rodiče se domnívali, že dává kuchařce pokyny, aby vařila ekonomicky nenáročná jídla, a že chce na dětech šetřit.

Druhé večeře, rohlíky kdykoli

Vedoucí nynějšího turnusu už žádné stížnosti od dětí neslyší. „Naopak, děti si mohou kdykoliv mezi hlavními jídly zajít do jídelny pro namazaný chleba nebo rohlíky,“ potvrdila hlavní vedoucí Hana Kmentová. V kuchyni měla kuchařka tento týden k ruce dva pomocníky, kteří myli nádobí, připravovali zeleninu, přílohy a svačiny. „Měli jsme večer namazané chleby jako druhou večeři,“ pochvaloval si táborník Honza (16). Robert Musil jako provozovatel tábora u řeky Oslavy končí. Byl jedním ze tří zájemců o koupi areálu, ale výběrové řízení nevyhrál.

cudlina ( 26. srpna 2012 22:17 )

Další chytrý pablb...Byl jsi vůbec na tom táboře?

aluman ( 26. srpna 2012 12:56 )

Zajímavé je, že problémy dříve byly a jsou pouze u čtvrtého turnusu, kterému pan Musil nedělá hlavního vedoucího. Když si člověk uvědomí kolik je dalšího personálu mezi pořadatelem tábora a dětma, s trochou rozumu těžko lze předpokládat, že by to všechno měl na triku právě pořadatel, který by tím byl sám proti sobě. Navíc když si tam hlavní vedoucí přitáhne i vlastní oddílové vedoucí a další lidi. Hodně napovídá i to, že děti z prvních turnusů se na tábor nadšeně opakovaně vracely. Některé rok co rok, některé ještě tentýž rok na poslední pátý turnus. Pan Musil bohužel doplatil na to, že včas nerozpoznal, že si do tábora pouští škodnou, která letos dorazila i s celou smečkou.

evalina ( 25. srpna 2012 16:51 )

ty pablbe ten tábor taky stojí nějaký peníze a nemalý, tak snad ty děti mají dostat přiměřenou stravu a ne syrovou rybu a rohlíky s pudinkem

e.44 ( 25. srpna 2012 11:07 )

Nějak vám to bleskáči kecá šejdrem Minule jste psali o výběrovém řízení na pronájem areálu na další období a najednou je z toho koupě? A jak se ke mě doneslo, provozovatelem tábora a hlavním vedoucím některých turnusů byl sice Musil, ale hlavním vedoucím 4. turnusu(toho o kterém je celou dobu řeč), byl nějakej Franta Šulc, kterej to měl ve skutečnosti všechno na triku......a prej to nedělal jen tak, prej to po něm někdo chtěl......takže to vypadá, že pravda je úplně někde jinde

jaramila ( 25. srpna 2012 10:40 )

Zobrazit celou diskusi