Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hladové děti, špína, plíseň! A hygiena? Tábor hrůzy nezavře!

Autor: Jiří Čada, Gabriela Peringerová - 
20. srpna 2012
16:18

Ani hlad malých táborníků, špína, plíseň, nepořádek a hnusné jídlo nebyl pro hygieniky důvod letní tábor „hrůzy“ v Březníku u Náměště nad Oslavou okamžitě uzavřít. 

Majitelem tábora je překvapivě Policie ČR. Jeho provozovateli nyní hrozí pouze správní řízení ze strany krajských hygieniků.

Problémy byly už loni

„Naši výživáři tam minulý týden odhalili nedostatky v množství stravy, čerstvosti jídla. Chyběly doklady na některé potraviny a pořadatel tábora musí doložit rovněž receptury podle, kterých se na táboře vaří,“ řekl Blesku Jiří Kos, zástupce ředitele krajského hygienika. Pokutu od hygieniků provozovatel tábora vyfasoval už v loňském roce. Přesto uzavřít tábor hygienici i po řadě stížností nedokáží.

„Jedná se pouze o provozní nedostatky. Žádná epidemie táborníkům nehrozí,“ dodal Kos.

Tábor vlastní policie

Areál rekreačního zařízení Jiskra patří krajskému policejnímu ředitelství Vysočina v Jihlavě. Policisté tábor v roce 2010 pronajali, pracovníkovi Pohřebních a hřbitovních služeb města Brna Robertu Musilovi. Proti tehdejšímu výběrovému řízení se ohradil původní nájemce tábora Jiří Šálek ze sdružení JETY 98. Tehdejší inspekce ministra vnitra však jeho stížnost shodila ze stolu a vrátila ji k dořešení zpět na jihlavské policejní ředitelství.

„Při pronájmu nedošlo z naší strany k žádnému pochybení. Bez ohledu na to, co se nyní na táboře děje, panu Musilovi za týden stejně končí smlouva o pronájmu,“ zdůraznila mluvčí krajských policistů Dana Čírtková.

Krajské policejní ředitelství vyhlásilo na provozovatele tábora nové výběrové řízení. To bylo ukončeno už 15. srpna. Přihlásili se tři zájemci. Policisté odmítají říci, zda Robert Musil je opět mezi nimi.

„Nás tahle situace rozhodně netěší a jako nepotřebný majetek se snažíme tábor prodat,“ prozradila Blesku policejní mluvčí.

 

 

 

 

Hakus ( 28. července 2019 12:48 )

Asi nevíte jaké to tam je že? Když jsem přijel měl jsem 37kg teď po 10 dnech na táboře to je 34kg takže na tom asi něco bude

Hakus ( 28. července 2019 12:34 )

Dobrý den na tábor jsem jel a hladem jsem trpěl a epidemie byla taky. Asi 40 dětí zvracelo nebo jim bylo nevolno. Sprchy bez závěsů takže si raději pribalte plavky a v chatkach byla skleněná vata a myši.

e.44 ( 23. srpna 2012 01:06 )

Nauč se číst, troubo

e.44 ( 23. srpna 2012 01:06 )

xaver33 ( 22. srpna 2012 20:56 )

tak to, že je pan Musil majitelem pohřebních služeb svědčí o tom, že p. Musil měl radši všechny snahy o tábor pohřbít a dále se věnovat hřbitovním službám

Zobrazit celou diskusi