Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž, který srazil chlapce na přechodu, je bez trestu: Odvolací soud zrušil rozsudek!

Autor: INT, lm - 
19. července 2012
20:11

Epileptik Jaroslav Novák (41), který loni v listopadu srazil na přechodu pro chodce v Hradci Králové dva kluky (†3,†6) je opět bez trestu! Krajský soud dnes zrušil rozsudek o šestiletém odnětí svobody a přikázal Okresnímu soudu, aby doplnil detaily.

František (†3) a Vítek (†6) byli na procházce s prarodiči, zrovna přecházeli přes přechod, když se v červeném fiatu přiřítil bezohledný řidič Jaroslav Novák a z nepozornosti chlapce srazil. Mladší z brášků zemřel krátce po převozu do nemocnice, Vítek ještě několik hodin bojoval o život. Zemřel však také.

Jaroslav Novák před soudem tvrdil, že děti neviděl a tragédii si nepamatuje, protože měl epileptický záchvat. Tomu však soud neuvěřil. Policie později předložila posudky, ze kterých jasně vyplývá, že obviněný řidič v okamžiku nehody akutní epileptický záchvat neprodělal.

„Bylo prokázáno, že Novák řídil předmětné vozidlo. Je zcela nepochybné, že usmrtil dvě děti. Provedeným dokazováním je také nepochybné, že porušil několik ustanovení zákona o silničním provozu,“ řekl Právu předseda senátu Okresního soudu David Arochi Vergara Schmuck.

Královéhradecký soud ho  poslal do vězení na 6 let, což je nejvyšší možný trest, který mohl dostat. Kromě toho mu byl vydán zákaz řízení na 10 let a nařízena ambulantní psychiatrická léčba. "Tento trest považuju za poměrně mírný. Mrzí nás konzervativnost soudu," řekl v ČT bezpečnostní expert Zdeněk Ondráček, který byl v případu zmocněncem rodiny chlapců.

Jenže případ se vrátí zpět před soud. Krajský soud totiž rozsudek zrušil a nakázal Okresnímu soudu, aby doplnil dokazování a lépe zhodnotil zranění osob.

 

mememumu ( 20. července 2012 10:31 )

Tak se zastřel, pomůžeš spravedlnosti.

mememumu ( 20. července 2012 10:30 )

Ne. Ale tvoji rodiče museli být sourozenci. A navíc něčeho jiného než homo sapiens.

stařec ( 20. července 2012 10:26 )

V této zemi se musí střílet,jinak zde spravedlivost nemá šanci!!!!

lpitriska ( 20. července 2012 08:51 )

To je u nás normální

atakdale ( 20. července 2012 08:05 )

těch 6 let bylo trapně málo, ale evidentně se to někomu zdálo moc... možná chudák řidič utrpěl šok, když mu ty děti nabouraly auto, možná by měl dostat nějaký odškodný, ne?

Zobrazit celou diskusi