Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zabil Františka (†3) a Vítka (†6) a říká: Nic si nepamatuji...

Autor: Jitka Pecharová, jos - 
21. listopadu 2011
14:50

VIDEO: "Nic si nepamatuji, měl jsem epileptický záchvat. Je mi to moc líto," plakal u soudu 40letý holohlavý řidič Jaroslav N, který v Hradci Králové zabil dva malé kluky - Františka (†3) a Vítka (†6). Soudce dnes rozhodne o jeho vazbě.

O tom, zda epileptik Jaroslav N. poputuje do vazby, rozhoduje královehradecký soud. Muž, pod jehož koly zcela zbytečně vyhasly dva dětské život, v slzách poprvé promluvil. Vyjádřil lítost. "Bohužel si nic nepamatuji," řekl před soudem.

Policie muže obvinila z usmrcení z nedbalosti, za který mu v případě prokázání viny hrozí až desetileté vězení. Vyšetřování nehody bude podle odhadů policistů trvat několik měsíců. "K případu bude vypracováno několik posudků, které budou zkoumat například zdravotní stav obviněného, technický stav vozidla a další," řekla mluvčí policie Ježková.

Video  Řidič, který zabil dvě děti vyjadřuje svou lístost  - Jitka Pecharová
Video se připravuje ...

Nehoda se stala zřejmě tak, že čtyřicetiletý řidič vozidla Fiat Croma dostal epileptický záchvat při couvání a prudce narazil do dvou malých dětí a jejich prarodičů, kteří po přechodu pro chodce přecházeli silnici. Následně muž znovu automobilem kroužil v křižovatce. Chlapci na následky zranění zemřeli v hradecké fakultní nemocnici. Jejich prarodiče, kteří s nimi byli na vycházce, utrpěli lehká zranění.

Epilepsii mi zatajil, říká bývalý zaměstnavatel

Blesk.cz kontaktoval bývalého zaměstnavatele Jaroslava N. Ten u něj pracoval jako barman a číšník. Nejprve se zdálo, že je zcela zdravý. Pak přišly problémy.

"Když k nám do hotelu nastoupil, zdálo se, že všechno bude v pořádku. O epilepsii nám vůbec nic neřekl. Po půl roce měl první záchvat. Pak se to stupňovalo. Stál třeba za barem, chystal drink a najednou se zhroutil. Záchvaty přibývaly. Navíc nebral léky, které brát měl. Na léčbu kašlal a do toho začal pít. Vše vyvrcholilo tím, že si od kolegů z práce napůjčoval nějaké peníze, které nevracel. Prostě jsme se nerozešli v dobrém," uvedl muž, který Jaroslava N. dobře zná.

bobesbobo1968 ( 23. listopadu 2011 16:58 )

Obvodní lékař má povinnost nahlásit magistrátu to že takový člověk má nemoc která mu zakazuje řízení. Ale Vím že lékaři někteří toto nedělají protože je to papírování.

outofspace ( 22. listopadu 2011 14:11 )

nojo, ale u cukrovky jde ten záchvat jakš takš předpokládat a taky ovlivnit, ale u epilepsie? proto je to přeci tak závažná nemoc, pač se záchvaty nedaj předpokládat.

outofspace ( 22. listopadu 2011 13:48 )

a to by mu následně po určení diagnozy doktorem nebyl řidičák odebrán? to je divné, ne?

dsmann ( 22. listopadu 2011 11:45 )

K řidičskému průkazu mohl přijít zcela legálním způsobem. Epileptické záchvaty se u něho mohly začít projevot až v době, kdy řidičák už dávno měl.

janajka ( 22. listopadu 2011 10:55 )

pokud by prarodiče vedli za ruce děti byli yb také těžce zranění nebo by stihli zareagovat a děti odstrčit bud za sebe tak to dělám i já raději at narazí do mě než do dětí,nebo by je prostě odhodili,vím,že se tu asi jednalo o vteřiny,ale kdyby je srazil oni by pak stihli ještě je odsunout takto je nechali na pospas tomu šílenci v autě,chodím okolo silnice se dvěma stejně starými dětmi nemáme u baráku chodník a vždy děti vedou tak aby když by nákej šílenec do nás měl narazit odnesu to nejvíce já,když jdu po přechodu držím obě děti za ruce,už se mi né jednou stalo, že nás rádi auta objíždí na přechodu! ještě když přecházíme! takže pokud by někdo chtěl na přechodu do nás narazit děti odhodím směrem chodníku.dnes je špatná doba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání