Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Exmilenka řidiče, co zabil Františka (†3) a Vítka (†6): Když nepil, byl v pohodě, ale...

Autor: jp - 
22. listopadu 2011
13:10

Do vazby v pondělí putoval Jaroslav N. (40). Ten v sobotu usmrtil na přechodu v Hradci Králové dva bratry, Františka (†3) a Vítka (†6). Jeho rodinný krb lze ale těžko hledat. Trvalé bydliště má na hradeckém magistrátu, i když ve městě bydlí jeho matka. V posledních letech pracoval jako číšník. Lidé, kteří ho znají, tvrdí, že trpí epilepsií.

Blesk hovořil se ženou, která s Jaroslavem N. žila asi dva roky. Před tím byl půl roku ženatý. „Ty záchvaty se u něj několikrát ukázaly. Měl to ale pod kontrolou. Dojížděl na neurologii, bral léky, a když nepil, dodržoval životosprávu,“ řekla expartnerka. S mužem se rozešla poté, co přijal lukrativnější nabídku práce číšníka a provozního v hotelu v Krkonoších. Tam se muž údajně oženil. Vzal si Ukrajinku, která s ním pracovala v hotelu. Už se s ní prý rozešel.

„Když nastoupil, o jeho epilepsii se nevědělo. Ukázalo se to později. Třeba naléval za barem a najednou sebou sekl. Zhoršovalo se to. Byl i dva dny v nemocnici. Kašlal na léčbu a pil. Divili jsme se, jak může řídit. Zakazoval jsem mu, aby jezdil služebním autem ,“ řekl bývalý zaměstnavatel.

Názor dopravního policisty: Takto nemocný řídit nemá!

„Myslím si, že epileptik by neměl mít řidičský průkaz. Pokud je ten člověk soudný, měl by se ho sám vzdát. Zažil jsem už několik nehod v důsledku epileptického záchvatu. Například řidič při něm přejel asi 50 metrů, jel přes obrubník a narazil do několika zaparkovaných automobilů. V té svalové křeči nebyl totiž schopný sám zastavit. Bylo štěstí, že tam nikdo nebyl,“ řekl v pondělí svůj názor Blesku pardubický dopravní policista.

dagma9 ( 25. listopadu 2011 16:38 )

Ten závěr se ti moc nepoved, jinak máš pravdu. I když by to babička s dědečkem předvídali a to by museli být jasnovidci a pak by na ten přechod nevkročili, vždycky tomu nejde zabránit Předvídat měl ten magor co si sprostě sedl za volant. Doufám,že toho magora u soudu pořadně osolej. Pro výstrahu by měl dostat mimořádný trest. Jak je možný, že takový magoři u nás maj řidičák. Tohle by se mělo předvídat. Víš vůbec jak se ti lidi musej cejtit? Určitě mají pocit,že si mají davat větší pozor, když i je ten magor srazil ne? Lidi s malými dětmi aby se báli přejít přechod pro chodce. To se maj jako přes ty vozovky vznášet. Předvídat by hlavně měli řidiči, který se blíží k přechodu a ne jezdit jako prasata. Na přechodu pro chodce snad řidiči mají dávat přednost, kromě tramvaje. Tam by si lidi měli dávat pozor. Taky kolikrát člověk stojí na přechodu a dlouho čeká než nějakej slušnák zastaví. Babičce a dědečkovi upřímnou soustrast. Určitě by na tom přechodu položili vlastní život, kdyby ti děti mohli zachránit. Tolik k předvídavosti.

valovka ( 23. listopadu 2011 16:43 )

Epileptickej záchvat má často tak rychlej nástup, že okolí nezmůže a ani nestihne udělat nic, tudíž ani spolujezdec, kterej byl notabene ožralej...Při tomhle typu záchvatů bezvědomí nenastane, naopak, postiženej spíš vytřeští oči a ztuhne, bez křečí. Kdo přesně neví, o co jde, nemusí mu to hned dojít... A ještě horší je, že stejně rychle pomine a je bez dalších následků, takže zvlášť laik pak nic nepozná. Novák míval tyhke záchvaty dost často, častěji než ty, při kterejch sebou praštil...

stiiistko13 ( 23. listopadu 2011 09:54 )

co by jste chtěli,když i ten druhý...jménem Vlastislav jde z baru ožralý a přímo za volant a ne jednou,jaký pán...takový krám

stiiistko13 ( 23. listopadu 2011 09:51 )

jo,jenže ten jeho kamarád je ještě horší,na vlastní oči jsem ho několikrát viděla,kdy šel z baru ožralý jako prase a sedl za volant a odjel a to má 15ti letého syna. Ososbně znám jen spolujezdce...jo chlastá,ale o tom zabijákovi mi včera kamarád napsal,že je to křivák a podrazák,že měl tu čest s ním.

letajici_svec2 ( 23. listopadu 2011 05:59 )

má to prostě v ksichtě..je to na mačetu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání