Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zaplatil kauci 4 miliony, sedí ale dál: Propuštění metalisty brání státní zastupitelství

Autor: ČTK, simao - 
9. července 2012
13:12

Zpěvák americké kapely Lamb of God Randy Blythe, podezřelý ze zabití českého metalového fanouška Daniela N. (†19), sedí dál za mřížemi. Zaplatil sice čtyřmilionovou kauci, jenže státní zastupitelství podalo oficiální protest proti jeho osvobození a celou věc předalo městskému soudu.

Zaplatil sice čtyři miliony, jenže za mřížemi sedí dál. Státní zastupitelství v Praze totiž dnes podalo oficiální stížnost na případné propuštění zpěváka americké metalové skupiny Lamb of God Randyho Blytha z vazby na kauci. Informovala o tom mluvčí úřadu Štěpánka Zenklová. Nyní je tak na městském soudu v Praze, aby posoudil, zda je kauce platná, či nikoli.

Sedí za údajné zabití, proces se vleče

Blythe však čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Z pódia měl srazit devatenáctiletého fanouška Daniela N., který na následky zranění zemřel.

Proto je zpěvák i nadále držen za českými mřížemi. Přesné důvody stížnosti na propuštění však mluvčí zastupitelství vzhledem k probíhajícímu vyšetřování upřesnit nechtěla. Pokud však městský soud, kterému byl případ předán, námitce proti propuštění vyhoví, kauce se zruší. A zpěvák si svobodu nekoupí.

Metalistu zadržela policie na konci června v Praze, kde měla jeho skupina koncertovat. Uvalila na něj vazbu, ze které se nevyplatil ani složením částky, rovnající se údajně jeho ročnímu příjmu. Případ tak nadále zůstává otevřený.

mememumu ( 10. července 2012 12:18 )

Které mé informace máš na mysli, prosťáčku?

12356 ( 9. července 2012 21:44 )

A odkud beres ty sve informace, to by pro zmenu zajimalo mne. 

12356 ( 9. července 2012 21:43 )

abzk a abyss, staci se podivat na predesle diskuze o Randy Blythe..... toho arogantniho ko.... mumumeme, je opravdu lepsi ignorovat.

abzk ( 9. července 2012 19:15 )

abyss

abyss ( 9. července 2012 18:55 )

Tak na co tady čekáš? Ať už je to kok*kot z blázince, nebo od policie, když mu tak strašně vadí jak lidé jejich práci vidí a vnímají, tak se stejně nedočkáš.

Zobrazit celou diskusi