Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co teď bude s Pospíšilem? Kandiduje na hejtmana!

Jiří Pospíšil by mohl kandidovat na hejtmana Plzeňského kraje
Jiří Pospíšil by mohl kandidovat na hejtmana Plzeňského kraje  (Autor: ODS)
Autor: ljš - 
29. června 2012
07:08

Premiér Petr Nečas (ODS) svým rozhodnutím odvolat oblíbeného ministra Jiřího Pospíšila pořádně naštval nejen veřejnost, ale také celou řadu svých spolustraníků. Ti z Plzeňského kraje hodlají za odvolaného ministra bojovat. Nabídli mu, aby kandidoval na hejtmana, a Pospíšil tuto nabídku nakonec přijal.

Marcela Krejsová, jednička kandidátky za ODS pro krajské volby, které proběhnou 12. a 13. října tohoto roku, své místo Pospíšilovi ochotně přenechala.

Právě ona byla jednou z mála naštvaných straníků, kteří neváhali své rozhořčení vyjádřit veřejně. "Považuji to za nesprávný krok a věřím, že široká základna občanských demokratů nezůstane zticha. Těch naštvaných lidí je poměrně hodně," řekla pro server iDnes.cz.

Marcela Krejsová měla v podzimních krajských volbách vést západočeskou ODS Marcela Krejsová měla v podzimních krajských volbách vést západočeskou ODS | ODS
Zástupci ODS Plzeňského kraje se kvůli krajským volbám a Pospíšilově odvolání setkali ve  čtvtek večer. Schůzky se měl účastnil i odvolaný ministr, který se nakonec rozhodl nabídku přijmout. Nebylo to velké překvapení, již ve středu totiž deklaroval, že by se v budoucnu regionální politice rád věnoval.

 

pompiduik ( 2. července 2012 07:07 )

Myslím že to není starost deníku Blesk,co myslíte páni redaktoři

carr ( 29. června 2012 11:18 )

blamal ( 29. června 2012 09:12 )

 Neuvěřitelné. Výjimečně s nečasem souhlasím, tenhle chlap je neschopnej a manažersky nezvládá. někdo totiž škodí svými činy, a někdo holt tím, že nečiní, coč je případ tohoto "hošíka". je totiž podě..nej až za ušima, proti soudcovské mafii nehnul prstem, miliardy za Mosteckou uhelnou jsme mohli vysoudit ve švýcarském procesu, protože o nabídce připojit se ze švýcarské strany věděl a nehnul prstem. O válce státních zástupců, která se rozhořela hlavně díky jeho neschopnosti činit, nemluvě. Ovšem zarážející je fakt, že když v řízení ministerstva selhal, tak ho jeho mateřská strana klidně podpoří na kandidátce do voleb vedení kraje. Na manažerském zvládnutí řízení kraje nezáleží, nebo co? Odporné. Ať si nechá svoje galerie i dědictví po Medě Mládkové, která je už zřejmě senilní, a stáhne se z veřejného života - už se naškodil téhle zemi dost a dost.

gogo ( 29. června 2012 09:02 )

Nějaká trafika se vždy najde... Jako se našla pro Johna a mnoho dalších... Ale to, že takto okatě Nečas setřelil horečnatě rychle vlastního člověka, to stojí za úvahu... Ta česká mafiánská chobotnice musí být pro obyčejného člověka až nepředstavitelně obludná.. A Rath sedí v base...

dobrotka ( 29. června 2012 03:35 )

ja se s nikym nedelim

Zobrazit celou diskusi