Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dívka po jídle z KFC ochrnula! Dostane odškodné 155 milionů

Monika ochrnula poté, co navštívila s rodinou KFC a dostala agresivní salmonelu, kvůli které skončila v kómatu
Monika ochrnula poté, co navštívila s rodinou KFC a dostala agresivní salmonelu, kvůli které skončila v kómatu  (Autor: Profimedia.cz, Youtube.com)
Autor: Jaroslav Šimáček, ČTK - 
27. dubna 2012
12:43

V přepočtu 155,5 milionu korun dostane rodina dívky, která se po jídle v KFC nakazila salmonelou a nemoc se u ní rozmohla tak, že poškodila i mozek. Díky tomu skončila dívka na vozíčku!

S řetězcem rychlého občerstvení Kentucky Fried Chicken (KFC) se soudí rodina Moniky Samaan, která v roce 2005, tehdy sedmiletá, onemocněla salmonelou po návštěvě restaurace ve Villawoodu nedaleko Sydney. Nemoc se u ní rozmohla tak, že napadla i nervovou soustavu a dívka upadla do několikatýdenního kómatu, během kterého u ní došlo k poškození mozku. Nyní je upoutána na invalidní vozík.

Australský soud proto rozhodl, že by řetězec měl zaplatit dívce odškodné ve výši 8 milionů australských dolarů (v přepočtu zhruba 155,5 milionu korun). Uvedl to deník The Sydney Morning Herald. Ale není co závidět - i když jsou peníze mnohdy hezká věc, poškozené zdraví zůstane dívce navždy. Právník rodiny George Vlahakis však pro australská média poznamenal, že odškodné rodině pomůže i proto, že během léčby "vyčerpala své velmi omezené zdroje" a její mladší sourozenci nyní strádají. Navíc Monika potřebuje i nadále speciální péči.

Kuřecí sendviče, zvané Twister, jedla spolu s Monikou i její rodina, avšak odolnější rodiče i bratr po nich trpěli "pouze" nevolností a průjmem. Soud přitom potvrdil, že zdrojem nákazy bylo opravdu jídlo z rychlého občerstvení. Kuřecí kousky v sendvičích byly dle soudce kontaminovány kvůli "nedbalosti jednoho nebo několika zaměstnanců KFC", kteří nedodržovali pravidla pro přípravu těchto jídel.

Společnost KFC vyjádřila nad osudem jedné ze svých zákaznic lítost, chystá se však proti rozsudku odvolat. Stále odmítá, že by bylo za zdravotní stav zodpovědné.

kelly04 ( 28. dubna 2012 10:53 )

souhlasím,neměla se tím cpát

frantisekvlado ( 28. dubna 2012 09:16 )

Hezkou sobotu Vsem! Kdyby se tu nekdo opet zajimal o moznosti vydelku online, muzu poradit stranky http://vydelky.mysteria.cz ...Mejte se

mortis69 ( 28. dubna 2012 06:53 )

Kdo pojídá tyhle předražený hnusy,měl by být sám odpovědný za svoje zdraví a ne ještě žalovat o odškodné

prefikana ( 27. dubna 2012 22:08 )

A vis, ze jsem tam jednou vazne byla? Nic zvlastniho jsem tam nevidela, krome obrovskych jakoby drezu s moukou a s masem.

zaviracispendlik ( 27. dubna 2012 18:58 )

hlad a odpornou chuť v puse

Zobrazit celou diskusi