Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dívka 15 let jedla jen kuřecí nugety, zkolabovala

Závislost na kuřecích nugetách přivedla mladou Britku až ke kolapsu - ilustrační foto
Závislost na kuřecích nugetách přivedla mladou Britku až ke kolapsu - ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: šim - 
26. ledna 2012
14:13

Za posledních 15 let nedala do pusy prakticky nic jiného než kuřecí nugety z rychlého občerstvení. Závislost na smažených kuřecích kouscích ji málem zabila. 17letá Britka Stacey Irvine zkolabovala. Do nemocnice ji přijali se zástavou dechu.

Stacey do pusy nikdy nedala zeleninu ani ovoce. Od dvou let jedla pouze kuřecí nugety. Když byla hospitalizována, lékaři byli šokováni jejím zdravotním stavem. Trpěla chudokrevností, měla oteklý jazyk, nemohla dýchat.

Okamžitě jí dali několik vitaminových injekcí a nařídili jí změnu stravování. Ona se však smažených kuřecích kousků nemůže vzdát. „Až teď mi začalo docházet, že je se mnou něco v nepořádku a že za to může způsob mého stravování,“ řekla britskému deníku The Sun Stacey.

Nejraději mám nugety z McDonaldu. S přítelem jich dokážu sníst třeba dvacet. K tomu si dávám hranolky. Dobré jsou i ty z KFC, kupuju si je i v supermarketu. Musím je mít každý den jako hlavní jídlo,“ svěřila se dívka.

Její matka je zoufalá. „Tisíckrát jsem ji prosila, ať si dá s těmi nugetami pokoj. Neposlouchala. Tvrdila, že nic jiného jíst nemůže,“ nechala se slyšet Evonne Irvine.

Když Stacey zrovna nejedla nugety, dávala si tousty ke snídani. K nim však s oblibou přikusovala brambůrky. „Poprvé jsem ochutnala kuřecí nugety, když mě máma vzala poprvé do McDonaldu. Byly mi dva roky. Zamilovala jsem se do nich. Od té doby bez nich nemůžu být,“ líčí Stacey, která kvůli závislosti na nich málem zemřela.

„Máma už dávno vzdala snahu, abych jedla něco jiného,“ řekla dívka, která má dva další sourozence. Tříletá Ava i pětiletý Leo jsou však v pořádku a jedí všechno, co dostanou na stůl.

lillyli ( 26. ledna 2012 19:41 )

Prostě to pro ni bylo pohodlnější . Mimochodem i u nás už jsou vidět matky, které dávají kojencům do ručiček hranolky a občas jim je namáčejí v kečupu . Obvykle mají samy kolem metráku.

mnpv ( 26. ledna 2012 19:40 )

Většina Angličanů to miluje.

mnpv ( 26. ledna 2012 19:39 )

To jsem vám ochotna věřit. Ono asi zase bude záležet na ceně, hodně levné- separát, dražší- kousky kuřete. Totéž jsou rybí prsty.

lillyli ( 26. ledna 2012 19:35 )

Lahůdka z KFC neboli odpadkové jídlo

jahodovyknedlik ( 26. ledna 2012 19:02 )

Ta hrůza stojí stovku ? Tak to opravdu závidím, my měli dneska k obědu jenom svíčkovou .

Zobrazit celou diskusi