Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otec připoutal syna řetězem ke stromu, protože byl za školou

Ponižujícím způsobem musel syn pykat za své záškoláctví
Ponižujícím způsobem musel syn pykat za své záškoláctví  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, lm, Ladislav Leimer - 
30. března 2012
17:33

Mladému Kambodžanovi (13) se nechtělo příliš do školy, a tak docházku jednoduše vynechal a vyrazil za školu. Zamířil do internetové kavárny ve městě Battambang, kde několik hodin hrál počítačové online hry. Jakmile se to ale dozvěděl jeho otec Sok Thoeun (40), rozhodl se, že ho krutě potrestá. Syna přivázal těžkým kovovým řetězem za krk ke dřevěnému sloupu elektrického vedení.

Používání internetu v chudobou stíhané Kambodži je stále vzácné. Je dokonce nejnižší v celé jihovýchodní Asii. V roce 2010 bylo podle vládních statistik z čtrnáctimilionového obyvatelstva nahlášeno pouze 1,5 % z nich jako uživatelé internetu. Ve městských čtvrtích se však v posledních letech rozmohly internetové kavárny. Náctiletí do nich často chodí hrát právě online hry.

Chtěl syna naučit lekci

„Otec byl natolik rozčílený, když našel svého syna v internetové kavárně namísto ve škole, že se ho rozhodl přivázat na veřejnosti, aby ho lidé viděli, což mu mělo udělit lekci,“ prohlásil zástupce policejního šéfa ve městě Battambang Cheth Vanny. Jakmile ale uviděli spoutaného chlapce sousedé, za chvíli zavolali policii. Ta teď Soka Thoeuna, řidiče motocyklového taxi, hledá kvůli podezření z týrání dítěte. Svého syna měl totiž už v minulosti několikrát bít.


abyss ( 31. března 2012 13:59 )

Vem argument, kde vem, hlavně že je, ať s tím souvisí, nebo ne?

abyss ( 31. března 2012 12:31 )

Ty bys takové ponížení rozchodil? Ty nemáš žádnou hrdost?

abyss ( 31. března 2012 12:30 )

Velice pravděpodobný důsledek.

abyss ( 31. března 2012 12:30 )

Jaký to má vliv na míru nenávisti, jakou otec proti sobě tím činem u syna vzbudil?

abyss ( 31. března 2012 12:28 )

annael

Zobrazit celou diskusi