Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syna (3) vyhnal na mráz při -13°C: Chce aby se stal výjimečným

Video se připravuje ...
Autor: INT, lm - 
12. února 2012
12:19

Není tomu dávno, co se na internetu objevilo video, kde teprve tříletý plačící chlapec He Tide běhá skoro nahý venku, kde se teplota pohybuje kolem -13°C. Video vyvolalo vášnivé diskuze, mnoho lidí rodiče kritizuje za krutost. Otec He Liesheng (44) vystoupil na svou obranu - snaží se syna učit výjimečným.

Po shlédnutí videa, kde malý chlapec běhá jen ve spodním prádle ve sněhu noho lidí situaci na videu odsuzovala jako týrání dětí. Někteří s otcem souhlasí a říkají, že dnešní opatrná výchova činí z dětí

Otec sám vysvětluje, že jeho výchova je hodně způsobena čínskou politikou jednoho dítěte. Otužování je jen jednou z položek na jeho seznamu, kterými chce svého syna dovést k výjimečnosti. Jestli vše půjde podle plánu dostane se malý na přední čínskou univerzitu. Už teď prý vykazuje známky geniality.

Otec mu sestavil denní plán a to minutu po minutě. Jeho den začíná v šest ráno a končí v půl sedmé večer. Obsahuje aktivity jako lyžování, bruslení, bojová umění, šachy a další, které ho mají učinit chytrým, silným a nebojácným.

Pan He se k tomuto přístupu rozhodl, když se jeho syn narodil předčasně a vážil sotva dva kilogramy. Doktoři mu řekli, že chlapeček mohl prodělat mozkové zranění a nejspíš bude mít zpožděný vývoj.

Matka s jeho výchovnými metodami příliš nesouhlasí, chce jen aby malý He Tide byl normální. Zatímco otec rád posouvá své dítě k jeho limitům, aby jak sám říká ho naučil létat.

mstitelka ( 1. listopadu 2015 16:15 )

 Otužování je důležité, ale poskytnout ,,tatínkovi" lékařskou službu určitě není o nic méně důležité.

sabartnok ( 13. února 2012 10:06 )

tatínek se bál, že bude dítě mít pohmožděný mozek zcela oprávněně, protože nejvíc pohmožděný ho má sám včetně maminky. Otužování je sice dobré, ale ne takovým způsobem, aby dítěti působilo bolest, pak se jedná o jasné týrání bez jakékoli pochybnosti a může mít velmi vážné následky po celý život dítěte.

zelena.karkulka ( 12. února 2012 23:14 )

a že ten ,,otec,,se tam nejde proběhnout,aby se taky mohl stát vyjímečným

kolemjdouci_clobrda ( 12. února 2012 15:46 )

nebylo by od věci, kdyby se píšící kopyta z plesku naučila česky

e.44 ( 12. února 2012 14:04 )

Tak teď jsem si to přečetla ještě jednou a mám v tom ještě větší guláš. Kde se to tedy skutečně děje. V New Yorku, nebo v Číně. Kdyby se to dělo v New Yorku, bylo by nesmyslné aby to otec odůvodňoval čínskou politikou jednoho dítěte, ta až tak dlouhé drápy vážně nemá. Kdyby se to dělo v Číně, sice bych nesouhlasila, ale docela bych to chápala. Při tamních poměrech, kde lidský život je jenom předem daným šedým nuzným stínem, je jenom skutečná vyjímečnost šancí na lepší život. Ovšem musí jít o vyjímečnost kterou se může režim chlubit, ne taková, co jde proti režimu.

Zobrazit celou diskusi