Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Týral ji 5 let a vyhrožoval: Až budeš mít dítě, podřežu ho

Okresní soud v Kroměříži uložil Zbyňku K. trest 2,5 roku s podmíněným odkladem na 3 roky a musí se držet požívání alkoholu.
Okresní soud v Kroměříži uložil Zbyňku K. trest 2,5 roku s podmíněným odkladem na 3 roky a musí se držet požívání alkoholu.  (Autor: Foto Blesk - Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená - 
25. dubna 2012
22:56

Bolest, výhružky a strach o život, to vše dokázala dvatřicetiletá žena z Kroměřížska snášet pět let. Pohár přetekl, když jí její druh přiložil nůž na krk. Soud ho ale potrestal jen podmínkou.

Pět snášela žena (32) z Kroměřížska násilí ze strany přítele Zbyňka K. (41). Odejít dokázala až vloni, když jí držel nůž na krku. Okresní soud v Kroměříži ho poslal na 2,5 roku do vězení s podmíněným odkladem na 3 roky a musí se zdržet pití alkoholu. Rozsudek není pravomocný.

Obžalovaný popíral vše kromě běžných hádek. „Vymýšlí si to,“ tvrdil o družce. Vztah dvojice byl hezký do té doby, než začal pít a vyhodili ho podruhé z práce. Ženě začalo peklo. Svědci se shodli v tom, že za střízliva je Zbyněk fajn chlap. Opilý je ale velmi agresivní.

Družku ponižoval, mlátil, vyhrožoval jí znásilněním, zabitím. Opakovaně ji škrtil, neváhal do ní kopat. Jindy rozbíjel nádobí nebo zezadu propíchal houpací křeslo, aby věděla, co ji může potkat.

„Vytrpěla jsem hrůzu bolesti. Dva roky jsem hledala varianty. Zkoušela jsem to s ním po dobrém. Hlavně ničím neprovokovat,“ vyprávěla tichým chlasem. Od tyrana se bála odejít, protože měla v místě bydliště práci.

Bála se, že to bude ještě horší, že ji bude pronásledovat. Loni v dubnu jí zakázal pohladit psa, kterého jí dal k narozeninám. Když ho neposlechla, vzal nůž a špičku opřel o její krk. To byla poslední kapka.

V tu dobu se jí naskytla práce v jiném městě, kam se i odstěhovala. Jenže Zbyněk ji vypátral. „Buď budeš se mnou nebo nebudeš vůbec. Už nemám co ztratit! Vyhrožoval mně loni v září v práci a začal mě škrtit. V listopadu přišel s tím, že jsem mu vzala vše, co měl rád a až budu mít dítě, tak ho podřeže, abych poznala, jaké to je,“ řekla.

Se svým utrpením se téměř nikomu nesvěřovala. „Je těžké přiznat, že jste se nechala bít,“ vysvětlila. Teprve poslední útoky ji přiměli zavolat policii.

ajaztassi ( 28. dubna 2012 21:22 )

"Kroměřížský soud...musí se držet požívání alkoholu ". Zavřela bych ho na doživotí, zmetek jeden zakomplexovaný. Chudák ženská.

sofia1 ( 28. dubna 2012 20:14 )

 tak to je dost zajimave, jeden dostane za malovani tykadel na plakaty vezeni a jiny za tyrani a pokus o vrazdu takrka nic. At zije spravedlnost! Neni divu, ze si pravo a spravedlnost musime obhajovat sami, coz znamena nezakone. Asi nam vladnou darebaci a kriminelni zivly.

zelena.karkulka ( 26. dubna 2012 19:24 )

zajímavý trest,toho se určitě lekne

4rek ( 26. dubna 2012 13:32 )

Peklo na zemi pro tu nešťastnici. Teď může jen doufat, že se ukázní. S ohledem na to, že chlastá dál a ani mu nenařídili protialkoholní léčbu, s chutí bych někoho žalovala. Ale koho? Stát nás neochrání před nikým, musíme si pomoct sami. Stát máme jen na placení daní, jinak na nic.

papik ( 26. dubna 2012 13:30 )

Já bych mu dal 5 let ve vězení natvrdo a povinnou detoxikaci u doktora Skály. Ten chlap potřebuje psychologa, aby šel do sebe a ne nějakou trapnou podmínku!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání