Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Masakr v restauraci v Uherském Brodě ONLINE: Muž zastřelil 8 lidí, pak sám sebe!

Autor: ljš - 
25. února 2015
06:35

Zavolal do televize Prima a začal střílet! Šílený útočník zabil v restauraci v Uherském Brodě zřejmě osm lidí a několik dalších zranil. Při zásahu speciální jednotky pak obrátil zbraň proti sobě.

++ Střelba začala v úterý krátce po poledni. Střelec vešel do restaurace Družba, která byla v době obědů plná lidí!

++ Zastřelil 8 lidí, zbraň pak patrně obrátil proti sobě. Před útokem zavolal do televize

++Několik lidí se zachránilo útěkem. Manžel asistentky starosty se dvě hodiny skrýval na záchodě

++ Žena střelce, údajně psychicky labilní žena, byla několik hodin zabarikádovaná doma. Odmítala vyjít, dokud se nevrátí manžel. Policie ji z domu musela dostat v úterý v noci násilím. 

Masakr v Uherském Brodě
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
22:01
25. 2. 2015

To Blesku potvrdil i starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar."Já jsem tuto informaci dostal a jak jsme si to zpětně analyzovali, tak jsme ho zřejmě potkali na schodech v restauraci, kam jsme šli na oběd my. Zřejmě si ji nevybral proto, že, ačkoli bylo v době oběda, byla prázdná. Jinak by asi zaútočil na ni, protože byla zřejmě první na jeho cestě," řekl.

 
21:41
25. 2. 2015

Podle reportéra Blesk.cz několik místních lidí vidělo, že Zdeněk K. nešel z domova přímo do restaurace Družba, ale byl ještě v dalších dvou hospodách, až napotřetí zakotvil v Družbě, zřejmě proto, že tam bylo nejvíc lidí.

 
20:01
25. 2. 2015

Podle serveru Aktualně.cz je jednou z obětí bývalý šéf jednoho z odborů uherskobrodské radnice.

 
19:33
25. 2. 2015

Rakve s ostatky obětí vynesli kriminalisté z restaurace až nad ránem. (Reprofoto TV Nova)

 
19:27
25. 2. 2015

„Nejpravděpodobnější z vyšetřovacích verzí je ta, že se jednalo o útok osamoceného, šíleného střelce. Tato žena není pro nás osobou podezřelou,“

sdělil ČT o manželce Zdeňka K. policejní mluvčí Pavel B. Stránský. Po policejní razii zamčenou ženu útočníka vyvedli z domu ozbrojenci za spolupráce záchranářů. Zásah byl prý motivován obavou o její zdraví a zajištěním důkazů, uvedla ČT. Protože střelec a patrně jediný pachatel spáchal sebevraždu, skončí případ po prošetření pravděpodobně odložením.

 
19:09
25. 2. 2015

„První informace jsme si přečetli na Facebooku. Pustili jsme si televizi v práci a potom, jak jsem odjela z práce, tak mě kontaktoval její syn, že jede do Uherského Brodu... Zůstaly po ní dvě dospělé děti, holka má 27 let a kluk 23,“ říká sestra zavražděné servírky Edity. Více čtěte ZDE>>

 
17:51
25. 2. 2015

Podle šéfa krajské policie Tkadlečka policisté se střelcem vyjednávali po telefonu. „Situace se nám ze začátku zdála pozitivní. Mysleli jsme si, že bychom mohli například vytáhnout zraněné. Pak se ale začala vyvíjet v neprospěch policie i zúčastněných osob. Nevěděli jsme, zda jsou lidé na místě živí, nebo mrtví, a proto jsme se rozhodli pro represivní řešení,“ řekl.

 
17:45
25. 2. 2015

Pro pomoc pozůstalým policie vyčlenila tři psycholožky a dalších sedm specializovaných policistů.

 
17:08
25. 2. 2015

Město Uherský Brod nemá k dispozici seznam zavražděných lidí. „Některá jména prosakují, ale my jsme oficiální seznam obětí nedostali a myslím si, že ho ani nedostaneme. Pro mě je teď důležité, že tento seznam má k dispozici PČR a policejní psychologové, kteří jednotlivé pozůstalé kontaktovali,“ řekl starosta města Patrik Kunčar serveru Aktuálně.cz.

 
16:52
25. 2. 2015

Komunikace se střelcovou manželkou podle policie je a bude velmi složitá. Žena je psychicky nemocná.

 
16:19
25. 2. 2015

Restauraci i dům útočníka stále střeží policisté kvůli zajišťování důkazů. Čeká se také na výsledky soudních pitev a odborné posudky.

 
16:06
25. 2. 2015

Stav postřelené ženy se zlepšil. Komunikuje s lékaři, její vyhlídky na uzdravení jsou dobré.

 
15:43
25. 2. 2015

Vyšetřování hromadné vraždy v Uherském Brodě potrvá podle policie několik týdnů až měsíců. Ohledání restaurace zabralo téměř 20 hodin.

 
15:40
25. 2. 2015

Ministerstvo vnitra plánuje, že lékaři budou mít přístup do registru zbraní, aby zjistili, zda je pacient majitelem zbrojního průkazu. Teď to psychiatři nevědí.

 
15:34
25. 2. 2015

Krajský policejní šéf Tkadleček detailně popsal zásah hlídky, která byla na místě jako první:

„Policisté dorazili na místo, byli vystrojení neprůstřelnými vestami, které vozíme v našich služebních autech. Oba měli zbraň v ruce a přibližovali se k tomu prostoru. Je třeba si uvědomit, že pachatel měl situaci na rozdíl od nich zvládnutou a věděl, co se chystá. Zahájil na ně okamžitě palbu, policisté použili zákonné výzvy, na které pachatel nereagoval. Oba dva vyhodnocovali použití zbraně. Osoba ale střílela z protilehlého rohu restauračního zařízení, kryla se za barovým pultem a byla z ní vidět pouze hlava a ruka, která střílela ze střelné zbraně. Restaurace v té době byla plná různě ležících, sedících lidí, o kterých ti policisté nemohli vědět, jestli jsou živí, zranění nebo mrtví. Vyhodnotili proto situaci tak, že by nebyli schopni dotáhnout zákrok úspěšně do konce, a proto přivolali posily.“

 
15:20
25. 2. 2015

„To, že nebyl zastřelen nikdo z policistů, považuji za šťastnou náhodu,“ uvedl na tiskové konferenci ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Jaromír Tkadleček


 
15:06
25. 2. 2015

Střelcova manželka se údajně léčila se schizofrenií. Zdeněk K. k psychiatrovi nechodil, není proto známo, zda trpěl nějakou duševní nemocí.

 
14:51
25. 2. 2015

Pozůstalým po obětech masakru může pomoci kdokoliv. Peníze mohou posílat lidé na číslo účtu 6373262/0800 nebo předávat v hotovosti na pokladně městského úřadu Uherského Brodu.

 
14:36
25. 2. 2015

Účetní, která byla zraněna při masakru v restauraci, stále není schopná výslechu. „Ještě to několik dní potrvá,“ řekla mluvčí uherskohradišťské nemocnice Dana Lipovská v České televizi.

 
14:20
25. 2. 2015

Byl také schválen návrh k jednání v zastupitelstvu města, který zmocňuje Radu města k operativnímu vyplacení okamžité finanční výpomoci pozůstalým obětí hrůzné tragédie, a to až do celkové výše 500 000 Kč.

 
25. 2. 2015

I na jednání městského zastupitestva došlo na spor mezi starostou města Kunčarem a ministrem vnitra Chovancem. Člen zastupitelstva Vít Doležálek (KDU-ČSL) se starosty zastal. „Jsem však zcela a hluboce konsternován tím, jakým způsobem se dnes od rána k celé situaci staví vedení policie a ministr vnitra, protože pokládám za zcela nehorázné, aby pan ministr vnitra se vůči našemu starostovi vyjadřoval tak, jak se vyjadřoval. Že náš starosta mluvil víc, než měl,“ uvedl starostův stranický kolega.

 

„Bylo mě až líto našeho pana starosty, který do televize říkal věci, které už hodinu neplatily. Protože o nich nevěděl, protože mu to nikdo neřekl. Starosta je od slova starat se a pan starosta se stará o celé město, včetně těch lidí, kteří tam včera zahynuli. Mě mrzí, že nikdo z vedení Policie ČR nebyl schopen mu dát jakoukoli lepší informaci a ne proto, aby věděl, co se tam děje, ale aby mohl našim občanům, kteří se na něho obraceli s dotazem, zda-li tam není někdo z jejich příbuzných nebo známých, říci: Ne, ten tam pravděpodobně není, buďte v klidu. Tak jsme spoustu našich občanů nechávali dlouhé hodiny v obrovské nejistotě,“ dodal Doležálek.

 
14:03
25. 2. 2015

Slovní bitva mezi ministrem vnitra Milanem Chovancem a starostou Uherského Brodu Patrikem Kunčarem pokračuje. „Železným pravidlem je přísné řízení informací, jež mohou přes média zneužít pachatelé. Bohužel je třeba si na to zvykat,“ napsal ministr na svém Twitteru.

 
13:39
25. 2. 2015

Anketa Blesk.cz z Uherského Brodu. Co si o střelci a jeho manželce myslí sousedé?

VIDEO
Video se připravuje ...
 
13:33
25. 2. 2015

O tragédii již uživatelé založili stránku na internetové encyklopedii Wikipedia. Zajímavé je, že anglická mutace článku je obsáhlejší než ta česká.

 
13:29
25. 2. 2015

Podle policie byla u všech zavražděných nařízena soudní pitva. Ohledávání místa činu skončilo v ranních hodinách.

 
13:19
25. 2. 2015

Libor Bouček a jeho kolegové z Frenkvence 1 se rozhodli poslat peníze pozůstalým po obětech střelby v Uherském Brodě. Věnovali jim 31 107 Kč, které dnes v posluchačské soutěži nevyhrál žádný soutěžící, ale všechny poputují na Moravu. „Jsou okamžiky, které jsou výjimečné. Osm zcela nevinných lidí opustilo svět po útoku nemocného muže. A teď tu zůstávají pozůstalí, kteří potřebují a budou potřebovat i sebemenší pomoc. Proto jsme se rozhodli dnešní rekordní sumu na Vašem kontě věnovat pozůstalým po obětech střelby,“ řekl Blesku Libor Bouček. 

 
13:15
25. 2. 2015

Je to obrovská tragédie, děkuji Pánu Bohu, že jsem přežil. Pocity jsou smutné. Ono to bude chvíli trvat, než to člověk nějakým způsobem vstřebá,“ popsal pro Blesk.cz tragédii přeživší masakru Petr Gabriel. Před střelcem se schoval na WC, kde na záchranu čekal dvě hodiny.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
12:54
25. 2. 2015

Policie potvrdila, že v restauraci Družba se nacházel revolver Alfa vz. 820 a pistole CZ 75B. Střelec je obě držel legálně.

 
12:52
25. 2. 2015

Účetní, která utrpěla při střelbě vážné poranění břicha, byla krátce před polednem probuzena z umělého spánku. Její stav je stabilizovaný, ale i nadále vážný. Léčba potrvá několik týdnů. Jakmile to bude možné, vyslechnou ji kriminalisté. Víc zde.

 
12:47
25. 2. 2015

Starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar se ohradil proti slovům ministra Chovance, který ho nařkl z toho, že je před médii upovídaný, čímž by napomohl případnému profesionálnímu teroristovi. „Jediné, co jsem dělal, bylo zajišťování informací pro veřejnost. Nikdo to jiný to totiž nedělal,“ prohlásil.

 
12:33
25. 2. 2015

Prezident Miloš Zeman v pátek položí v Uherském Brodě květinu. Vraždu osmi nevinných lidí zabitých v úterý v uherskobrodské restauraci odsoudil, pozůstalým vyjádřil soustrast. Zeman to řekl při setkání se starosty obcí, které uspěly v soutěži Vesnice roku 2014.

Dovolte, abych vyjádřil hlubokou lítost nad tím, co se stalo v Uherském Brodě. Vím, že se setkáváme při příležitosti oslav Vesnice roku a Uherský Brod je samozřejmě město, ale na druhé straně tato událost se může bohužel přihodit v jakékoli obci,“ řekl prezident starostům.

Rád bych vyjádřil soustrast všem pozůstalým, odsoudil vraždu osmi nevinných lidí a považuji za svou samozřejmou povinnost se v pátek v Uherském Brodě zastavit a položit tam kytičku,“ dodal Zeman.

 
12:07
25. 2. 2015

Alena Kubáňová promluvila o ztrátě blízkého při masakru v restauraci. „Zastřelený byl náš kamarád, můj spolupracovník. Každý čtvrtek jsme sem chodili na oběd. Kdyby byl čtvrtek, už nejsme mezi živými,“ řekla Blesk.cz žena. Podle ní pozabíjel střelec sedm štamgastů u jednoho stolu, kde pravidelně sedávali.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
11:55
25. 2. 2015

Podle číšníka z restaurace Družba, který měl v osudné úterý volno, do podniku střelec nechodil. „Nevím, proč si vybral tuto hospodu, fakt sem nechodil. Jeho žena je vyšinutá, občas vykřikuje, že ji sledují z vesmíru, ale o něm jsem moc nevěděl,“ řekl Martin Polák Blesk.cz.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
11:52
25. 2. 2015

Policie aktuálně odjela z bytu střelce, odkud včera vyvedla jeho manželku.

 
11:31
25. 2. 2015

Podle informací Blesk.cz z restaurace Družba několik lidí uteklo po střelbě zadním vchodem. Zachránili si tím život.

 
11:16
25. 2. 2015

Za oknem, ve kterém zůstala díra po kulce, byl podle informací Blesk.cz stůl štamgastů. Ty měl střelec všechny zabít. Své oběti neznal, do restaurace nechodil. Nikdo z výčepu ho neznal.

 
11:08
25. 2. 2015

Smuteční piety se zúčastnila i čínská televize CCTV.

 
10:51
25. 2. 2015

Pieta za oběti masakru v restauraci skončila. Zúčastnilo se jí asi 300 lidí. Starosta Patrik Kunčar poděkoval lidem za účast, květiny i zapálené svíčky.

 
10:22
25. 2. 2015

Příbuzná jedné z obětí promluvila o své ztrátě. Střelec zabil bratrance jejího manžela.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
10:16
25. 2. 2015

Přeživší masakru, který se schoval na záchodě, kritizuje policii. „Nechápu, že policie jela dvě hodiny z Brna a ministr letí vrtulníkem,“ řekl Petr Gabriel Blesk.cz.

 
10:12
25. 2. 2015

Piety před restaurací se účastní momentálně až tři sta lidí. Většina z nich je v černém.

 
09:31
25. 2. 2015

„Zastřelit takového chlapa dřív, než tam měl vejít,“ říká o vrahovi z Uherského Brodu známý obětí masakru.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
09:17
25. 2. 2015

Ministr Chovanec na Twitteru kritizuje starostu U. Brodu. Jeho „upovídanost“ prý byla jedním z rizik zásahu proti střelci v místní restauraci.

 

 
08:51
25. 2. 2015

Restaurace, kde střelec zabíjel, se nalézá v prvním patře. V okně je ještě patrná díra po kulce. Policie z místa smotala většinu pásek, aby na místě mohla v 10 hodin proběhnout pieta.

 
8:39
25. 2. 2015

Svíčky na místě zapalují i zaměstnanci obchodů, které se nalézají pod restaurací, kde k masakru došlo.

 
08:35
25. 2. 2015

Já za poslední 4,5 roku, kdy jsem tady starostou, nemám žádné indicie, že by šlo o problémový pár,“ řekl Blesk.cz starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
08:16
25. 2. 2015

Na místě bydliště střelce je nyní zjevné, že policie přelezla zadní plot domu, vyrazila sklo spodních balkonových dveří a poté vběhli těžkooděnci dovnitř. Poté z místa odvedli manželku Jarmilu.

 
08:12
25. 2. 2015

Podívejte se na video z policejního zásahu v domě střelce z Uherského Brodu, když policie na nosítkách vynášela střelcovu manželku, která byla několik hodin zabarikádovaná v bytě a odmítala otevřít, dokud se manžel nevrátí domů.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
08:07
25. 2. 2015

Na místě masakru je nyní zjevné, že policie přelezla zadní plot restaurace, vyrazila sklo spodních balkonových dveří, poté vběhli těžkooděnci dovnitř.

 
07:28
25. 2. 2015

Servírka vážně zraněná při střelbě v Uherském Brodě je ve stabilizovaném stavu. Lékaři ji dnes chtějí probudit z umělého spánku. Více zde!

 
6:59
25. 2. 2015

Obyvatelé Uherského Brodu se v noci scházeli před restaurací, kde k masakru došlo. Na místě zapalovali svíčky, aby uctili památku obětí.

 
06:23
25. 2. 2015

V restauraci bylo během noci rozsvíceno. Na místě pracovali vyšetřovatelé a pohřební služba. Pohyb je v budově i nyní.

 
06:23
25. 2. 2015

Radnice bude rozhodovat o finanční pomoci pozůstalým a vyhlášení finanční sbírky. Také se bude konat pietní akt před restaurací, kde střelec zabil osm lidí a pak i sebe.

Vedení Brodu se sešlo už v úterý spolu s hejtmanem kraje Stanislavem Mišákem. „Město plánuje pozůstalým rodinám přispět morální i finanční pomocí. Stejnou pomoc nabídl ústy hejtmana také Zlínský kraj,“ oznámila po jednání mluvčí radnice Elen Sladká. „V nejbližší době bude také vyhlášena sbírka na pomoc pozůstalým,“ dodala.

Dopoledne se uskuteční na místě tragédie u restaurace Družba pietní akt. Účast podle radnice potvrdili uherskobrodští radní i vedení partnerského slovenského Nového Mesta nad Váhom. Pietní akt se bude konat také na odpoledním zasedání zastupitelstva. Více zde!

 
06:19
25. 2. 2015

Oběti masakru odvezla během noci pohřební služba. Přeprava trvala asi dvě hodiny. Na místo muselo přijet pět pohřebních vozů. Z místa střelby odjely ve tři hodiny ráno.

 
06:02
25. 2. 2015

Obyvatelé Uherského Brodu chtěli proti podivným manželům zasáhnout již v minulosti. Nedošlo však k tomu. „Lidi dávali dohromady i petici, aby s touto rodinou úřady něco dělaly. Nakonec to však údajně ani neposlali, protože se báli,“ řekla místní obyvatelka serveru iDNES.cz.

 
25. 2. 2015

Exkluzivně na Blesk.cz: Tohle je vrah z Uherského Brodu Zdeněk K. s manželkou Jarmilou! Brali se v roce 1974.

 
23:45
25. 2. 2015

Obětí střelce se stala 43letá žena a sedm mužů ve věkovém rozpětí od 27 do 66 let,“ uvedl na policejním webu tiskový mluvčí Pavel B. Stránský.

 

Popsal i průběh zásahu. A potvrdil informace Blesk.cz, že policejní vyjednavač střelce kontaktoval! „Policejnímu vyjednavači se podařilo telefonicky zkontaktovat s podezřelou osobou a vyjednavač ve spolupráci s velitelem zásahu se snažili získat bližší informace o celé situaci. Nadále probíhala komunikace s pachatelem a byla vyhodnocována operativní situace. V určitém okamžiku rozhodl velitel zásahu, že situace se vyhrotila natolik, že je třeba vstoupit do objektu a pachatele eliminovat. Zásahová jednotka pak za užití standardních postupů vnikla do objektu. Pachatel, konfrontován s beznadějností své situace, se s největší pravděpodobností sám zastřelil; policisté zásahové jednotky proti pachateli střelnou zbraň nepoužili,“ dodal Stránský na webu Policie.cz.

 
23:28
24. 2. 2015

Manželku střelce odvedla podle informací Blesk.cz zásahovka předním vchodem z domu – rovnou do sanitky. Odpor prý nekladla. Naopak ji museli podpírat.

 
23:17
24. 2. 2015

„Zásah je patrně definitivně u konce,“ hlásí z místa reportér Blesku. Těžkooděnci vpadli do bytu směrem od zadní části domu, okolí uzavřeli. Na místo vyrazili s baterkami, bylo slyšet výzvy k otevření dveří.

 
23:05
24. 2. 2015

Řev policie a vystrašený ženský hlas. Razie v bytě osminásobného vraha z Uherského Brodu začala. Jeho žena nechtěla kriminálku pustit dovnitř, zvolili proto tvrdší způsob. K dispozici prý mají i motorovou pilu.

 
22:49
24. 2. 2015

Zásahovka připravuje žebříky, do domu patrně vnikne zadem! V ulici vypnuli elektrický proud, připravena je i sanitka.

 
22:15
24. 2. 2015

Kriminálka obchází sousedy, kteří se oblékli do bund a čekají u garáží. K domu, kde bydlí žena střelce, míří zásahovka! Panují patrně obavy, že jsou v domě po střelci další zbraně. Manželů se prý lidé skutečně báli. „Doma totiž prý měli zbraně a žena navíc z okna řvala, že všechny zabije,“ řekla iDNES.cz jedna z obyvatelek sídliště.

 
22:20
24. 2. 2015

„Vrah je dnes mrtev... Klíčovým bodem bude jeho manželka, která se chová určitým způsobem nestandardně,“ upozornil v ČT psycholog Zdeněk Bašný.

 
24. 2. 2015

„Nevzpomínám si na jméno tohoto člověka, že by s ním byl takový problém... Řešíme obdobné problémy v Uherském Brodě, kdy lidé skutečně terorizují své sousedy. Jsou zde nebezpeční lidé svému okolí a nikdo nemá páku s tím účinně zatočit. Dnes chybí účinný nástroj, jak zakročit proti násilníkům tohoto typu,“ řekl po mimořádné schůzce vedení města s hejtmanem kraje v ČT starosta Uherského Brodu Patrik Kunčar. 

 
21:33
24. 2. 2015

V domě, kde bydlel střelec, je tma. Policisté kolem hlídkují, dovnitř se stále nedostali. U restaurace, kde se střílelo, je momentálně klid. „Jen sem tam sem někdo přijde zapálit svíčku,“ dodává reportér Blesk.cz.

 
21:14
24. 2. 2015

K tragédii v Uherském Brodě se vyjadřují i světoví politici. „Naplňuje mě hlubokým smutkem, když se lidé stávají obětmi nevybíravého násilí,“ uvedla v telegramu zaslaném premiéru Sobotkovi Angela Merkelová. „Chci Vám i lidem v Česku vyjádřit upřímnou soustrast,“ napsala také německá kancléřka.

 
20:51
24. 2. 2015

Podle České televize se střelcova psychicky labilní manželka zabarikádovala v domě, kde s manželem bydlela. Není vyloučeno, že stále neví, co se stalo. Podle sousedů přitom šlo o problémový pár. Manžel byl podle sousedů podivín, žena měla brát léky, ale nebrala je... Policistům prý žena řekla, že jim otevře, až se manžel vrátí! Čtěte ZDE

 
24. 2. 2015

Ministr vnitra Chovanec zvažuje, zda kvůli střelbě není v ČR mnoho zbraní. „V České republice je drženo poměrně velké množství zbraní. Je otázkou, jestli chceme, aby v české společnosti bylo tolik držitelů zbrojních průkazů,“ řekl Chovanec Primě. Podle posledních statistik vypracovaných vnitrem za rok 2013 je mezi držiteli zbrojních průkazů a licencí v Česku zhruba 761 000 ručních zbraní.

 
20:01
24. 2. 2015

Pachatel bydlel v řadovce asi kilometr od restaurace, kde vraždil.

 
19:37
24. 2. 2015

„Choval se jako psychopat, mnohdy nabádal ženu, aby se chovala nepříčetně a řádila na ulici. Vyhýbali jsme se jim obloukem. Já jsem s ním dřív dělal a vždycky to byl uzavřený člověk, ale dřív se s ním dalo vyjít,“ řekl serveru Novinky.cz střelcův soused. Více ZDE>>

 
19:29
24. 2. 2015

Podle serveru Novinky.cz byl střelec asi deset let nezaměstaný, původně pracoval jako elektrikář. V domě vzdáleném asi kilometr od restaurace, v níž došlo k masakru, bydlel se svou manželkou. Ta byla podle sousedů také psychicky labilní, brala léky a pila. Otec střelce pracoval ve zbrojovce, takže měl pachatel ke zbraním vztah od dětství. Více ZDE>>

 
18:58
24. 2. 2015

Psycholog Jiří Jelen: "Zřejmě se nejednalo o zkratkovité jednání, ale dlouhodobě naplánovaný čin, včetně prostoru, kde se to udělá. Jde o to samotné drama a scénu. Udělat z toho velké divadlo." Názor psychologa na masakr v Uherském Brodu čtěte ZDE

 
18:23
24. 2. 2015

Podle České televize střelil pachatel všechny své oběti do hlavy. Policistům se zatím podařilo identifikovat tři z osmi obětí masakru.

 
18:12
24. 2. 2015

Podle ministra vnitra Milana Chovance měl střelec zbrojní průkaz, není však jisté, že vražedné zbraně držel legálně. Co dál prozradil ministr vnitra a co na masakr říkají další čeští politici, čtěte ZDE

 
17:47
24. 2. 2015

Video ze zásahu proti střelci v Uherském Brodě (čas 2:50):

 
17:28
24. 2. 2015

Redaktor z FTV Prima mluvil na lince Krimi zpráv s vrahem jen pár minut před tím, než zahájil palbu, při níž v restauraci Družba v Uherském Brodě zavraždil 8 lidí a pak zastřelil sebe.

VIDEO
Video se připravuje ...
 
17:25
24. 2. 2015

"Ze zastřelení nejméně osmi lidí v Uherském Brodě je podezřelý dvaašedesátiletý muž, který nemá kriminální minulost.," uvedl státní zástupce Roman Kafka.

 
17:19
24. 2. 2015

Stav zraněné ženy, převezené do nemocnice, je vážný. "Už je teď po operaci, leží na ARU a její stav je nadále velmi vážný. Jde o střelná poranění hrudníku," řekla ČT Dana Lipovská, mluvčí uherskohradišťské nemocnice.

 
17:09
24. 2. 2015

Žalobce potvrdil, že střelec zabil 8 lidí, z toho sedm mužů a jednu ženu. Motiv se vyšetřuje, šlo o kombinaci osobních důvodů.

 
17:06
24. 2. 2015
 
17:05
24. 2. 2015

"Přišel neznámý člověk, vytáhl krátkou zbraň a začal pálit do lidí. Okamžitě jsem spolu s dalšími hosty, kteří potom zavolali záchranku a policii, začal prchat zadním vchodem na ulici. Nejdřív jsme věřili, že to byla třeba jen plynová pistole, ale když z restaurace vyběhla zraněná žena, bylo to jasné," řekl iDNES.cz majitel restaurace Družba Pavel Karlík.

 
16:55
24. 2. 2015

"Na místo teď letí policejní prezident s panem ministrem vnitra, poskytnou k tomu informace. My ty informace nemáme v tuto chvíli. Zhruba do hodiny by měl být brífink, kde pan ministr vše vysvětlí," řekl Blesk.cz mluvčí ministerstva vnitra Vladimír Řepka.

 
16:50
24. 2. 2015

Střelec před zahájením palby zavolal do televize Prima, která záznam přinese večer v Krimi zprávách. Muž varoval, že se chystá spáchat něco strašného. Z jeho slov je možné rozklíčovat první známky motivu jeho krvavého činu.Mám problémy a spory s lidmi, které nikdo neřeší, tak to vyřeším sám,“ řekl střelec do telefonu reportérovi Krimi zpráv. Bylo krátce po poledni.

"Ten člověk zněl klidně, ale současně rezignovaně. Zřejmě nebyl pod vlivem drog ani alkoholu," řekl Blesk.cz Pavel Lebduška, šéf regionálních studií zpravodajství FTV Prima. Hned zalarmoval policii a oznámil přibližnou polohu zamýšleného masakru, kterou mu střelec sám udal.

 
16.47
24. 2. 2015

České televizi se ozval svědek, který tvrdí, že si střelec nejdříve přišel obhlédnout terén. "Vešel a rozhlédl se, kolik je tam lidí, odešel, vrátil se s taškou se zbraněmi a zásobníky a první zastřelil servírku," citovala svědka ČT. V době jeho běsnění bylo v restauraci asi 20 lidí.

 
16:43
24. 2. 2015

Podle zdroje Blesk.cz byli v době zásahu policie už všechny oběti po smrti. Pachatel střelby vyjednavačům údajně po první střelbě lživě tvrdil, že se zatím nikomu nic nestalo. Ve skutečnosti ale popravil všechny zřejmě hned po příchodu. Více ZDE››

 
16:36
24. 2. 2015

Podle starosty města bydlel muž nedaleko restaurace.

 
16:31
24. 2. 2015

Televize Prima potvrdila, že střelec před činem volal na linku Krimi zpráv, určenou pro diváky zpravodajské relace. "Volal na linku našich Krimi zpráv," uvedla mluvčí televize Marie Fianová a dodala, že televize vzhledem k tragické události upraví večerní zpravodajství, stopáž Krimi zpráv bude prodloužena.

 
16:26
24. 2. 2015

Starosta města Patrik Kunčara: "Mám potvrzeno od zdrojů blízkých zásahovce, že pachatel v době zásahu obrátil zbraň proti sobě."

 
16:23
24. 2. 2015
 
16:17
24. 2. 2015

"Seděl jsem vevnitř, dával si pivo, seděl jsem zády, uslyšel jsem střelbu, rány. Já i ostatní chlapi jsme od stolu začali utíkat pryč zadním vchodem, který odemkl personál. Vzpamatováváme se ještě teď," uvedl jeden z návštěvníků restaurace.

 
16:10
24. 2. 2015

„Když jsem šel po schodech do restaurace, předběhl jsem staršího, prošedivělého člověka v modré bundě. Říkal jsem mu: Předběhnu vás, jsem mladší, ale určitě se na vás oběd taky dostane,“ popsal setkání s útočníkem Petr Gabriel pro idnes.cz. Ten se pak schoval na toaletě, odkud volal manželce. Více ZDE>>

 
16:02
24. 2. 2015
 
16:00
24. 2. 2015

 
15:50
24. 2. 2015

Jeden z lidí, kteří střelbu na policii nahlásili, byl Vlastimil Šmíd, ředitel Centra plaveckých aktivit Delfín. "Čtyři lidé utekli z restaurace zadním vchodem a ukryli se u nás. Nebyli zranění, jen vyděšení. Já jsem zavolal policii, která téměř okamžitě přijela. Na jejich pokyn jsme centrum z bezpečnostních důvodů uzavřeli," řekl Aktuálně.cz.

 
15:49
24. 2. 2015

Podle starosty Uherského Brodu Patrika Kunčara byl útočník asi šedesátiletý muž, který byl pravděpodobně duševně nemocný. "V době, kdy vtrhl do restaurace, měl u sebe dvě palné zbraně," řekl starosta.

 
15:41
24. 2. 2015

Do Uherského Brodu míří i ministr vnitra Milan Chovanec. Jeho informace jsou, že na místě je osm obětí střelby. Pachatel je podle něj také mrtvý.

 
15:29
24. 2. 2015

Informace o počtu obětí se různí. Podle České televize je na místě až 9 mrtvých. Na místo jede policejní prezident.


 

keep.smiling ( 26. února 2015 01:29 )

to snad nemyslíš vážně? ) stoupající agresivita lidí je v něčem jiném, navíc jsou agresivní i hodně mladí lidé, hledající adrenalin. Stoupá požívání alkoholu, drog, navíc u starších lidí je pocit,bezmocnosti, když jsou nezaměstnaní, chybí jistota budoucnosti... těch příčin je celá řada, ale rozhodně NE POJÍDÁNÍM KUŘAT!! To jim tak díky těm hormonům můžou narůst tak jedině prsa. ) V pravěku byli lidé agresivnější, ve středověku více muži zabíjeli, válčili - a přitom o chemii v jídle neměli. ) Boj o přežití, psychické nemoci z různých příčin, stoupající sebevraždy... rozhodně ne chemie v jídle, ty ťulpo!! A jestliže mládež rychleji vyspívá, fyzicky, tak jedině proto, že více jí, hlavně bílkovin...

sores ( 25. února 2015 19:20 )

 Teď bylo řečeno v telce, že agresivních činů šíleně stoupá rok od roku. Jíme agresivní chemickou stravu, tudíž se není čemu divit. Vůbec ne přírodní čerstvou ale chemicky ošetřenou. To se musí někde projevit. Mládež rychle vyspívá oproti jiným letům díky hormonům které se cpou do kuřat rychle vyhnaná.Vše má nějaký podnět.

adeso. ( 25. února 2015 19:08 )

Jasný, klone klona

honza54.. ( 25. února 2015 19:08 )

Družba teď bude nejvyhledávanější restaurací, Pepčín můžou zavřít

adeso. ( 25. února 2015 18:48 )

Hele, klon a zkouší to na mě otočit, blbeček.

Zobrazit celou diskusi