Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Teror v Kodani: Na místě střelby našli podezřelý balíček!

Autor: ČTK, ljš - 
17. února 2015
09:18

Před kavárnou v dánské metropoli Kodani, která byla v sobotu terčem střelby, byl nalezen podezřelý balíček. Policie oblast evakuovala.

Muže, který byl podezřelý z atentátu na kavárnu a z dalšího útoku před synagogou v centru Kodaně, policisté o víkendu zastřelili. Kodaň ale zůstává ve stavu nejvyšší ostražitosti. V neděli bezpečnostní složky zatkly dvě osoby, které byly obviněny z napomáhání útočníkovi.

Podezřelý terorista nejprve v sobotu odpoledne zahájil palbu na uměleckou kavárnu, kde se konala diskuse o svobodě projevu. Pořádal ji švédský kreslíř Lars Vilks kritizovaný muslimy za karikatury proroka Mohameda. Vilks vyvázl bez zranění, ale útočník zabil 55letého muže a zranil tři policisty.

V noci na neděli pak atentátník střílel před synagogou v ulici Krystalgade v centru Kodaně. O život připravil židovského civilistu a zranil dva policisty.

Podezřelým z víkendových násilností je Omar El-Hussein, který se narodil v Dánsku palestinským rodičům. Rád prý diskutoval o islámu a netajil se tím, že nemá rád Židy. Údajně se občas choval agresivně, za což nejspíš mohly i drogy.


Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi