Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na pohřeb dánského teroristy přišly stovky lidí: Selfie u vrahova hrobu!

Autor: INT, lm - 
21. února 2015
06:20

Stovky příznivců, bílá rakev a fotky u hrobu. Tak to vypadalo na pohřbu islamistického teroristy, který minulý týden zastřelil v dánské Kodani dva lidi.

Dvaadvacetiletý Omar Abdel Hamid El-Hussein, jenž se narodil v Dánsku palestinským rodičům, minulý týden nejdříve zahájil palbu na kavárnu, kde se konala debata se švédským karikaturistou Larsem Vilksem, poté si za cíl vybral kodaňskou synagogu. Zde zastřelil člena ochranky Dana Uzana. El-Husseina krátce poté policisté zastřelili při zásahu.

Terorista byl v pátek pohřben na kodaňském předměstí Bröndby, kde je muslimský hřbitov. Starosta Bröndby Ib Terp v komentáři předtím uvedl, že právo na místo k poslednímu odpočinku má každý, ať udělal cokoli. "Samozřejmě ale doufám, že se jeho hrob nestane poutním místem (pro radikály)," dodal Terp. Jeho obavy se ale možná naplnily.

Veřejného obřadu se účastnilo nejméně 500 lidí, truchlících a sympatizantů. Většina z nich byli mladí muži oděni do černých kabátů, kteří si zahalili obličej. Ti se poté neostýchali se u hrobu mladého islamisty dokonce fotit. Dočká se Dánsko dalších útoků? "Přišli jako podpora pro rodinu, ne kvůli němu. Nemyslím si, že by mu přišel nikdo vzdát hold," oponuje organizátor obřadu Kasem Said Ahmad.

mim33 ( 24. února 2015 17:13 )

Jen tak dál.

gabreta ( 21. února 2015 11:17 )

Mám pocit, že Evropě přišla doba Ameriky po 11.září. Klid a bezpečí je minulost!!

pepisto ( 21. února 2015 10:43 )

Všechny účastníky pohřbu by měli Dánové vyhostit a Evropa by si měla vzít z Dánu příklad a udělat to samé.Je to časovaná bomba a nevěřím,že bude klid.

jerry ( 21. února 2015 09:16 )

Jestli se to dozví, budeš mít problém.

marie60 ( 21. února 2015 08:53 )

Zobrazit celou diskusi