Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

11. oběť povodní: Na Klatovsku spadl do Otavy muž, vytáhli ho mrtvého

Také město Sušice na řece Otavě postihly záplavy, řeka se na některých místech vylila ze svého koryta
Také město Sušice na řece Otavě postihly záplavy, řeka se na některých místech vylila ze svého koryta  (Autor: Youtube.com)
Autor: mar, simao.k - 
10. června 2013
07:03

V Sušici na Klatovsku pátrali hasiči po muži, který spadl do řeky Otavy. Padesátiletý Slovák kempoval u řeky s partou známých, proč k pádu došlo, zatím není jasné. Jeho bezvládné tělo vytáhli z řeky nedaleko hradu Rabí. Jde patrně o 11. oběť povodní.

Na Klatovsku pátrali hasiči od dnešní noci po muži, který spadl do řeky Otavy v kempu u města Sušice. Záchranáři nasadili i vrtulník, nad ránem bylo pátrání dočasně přerušeno, ale po sedmé hodině opět pokračovalo.

"Na místě nehody se v noci nacházela manželka pohřešovaného a jeho kamarádi, kteří se jej po pádu do řeky marně snažili chytit. Právě manželka oznámila nehodu na tísňovou linku 112," sdělila Blesk.cz mluvčí krajské policie Dagmar Brožová. "Příčina pádu je zatím předmětem šetření," dodala.

"V 0:20 dnešního dne spadl občan Slovenské republiky do rozbouřené Otavy," potvrdil policejní šéf Martin Červíček na zasedání krizového povodňového štábu s tím, že muž byl s velkou pravděpodobností pod vlivem alkoholu. Slováka nakonec z řeky vytáhli u nedaleké obce Žichovice pod hradem Rabí kolem osmé hodiny ranní.

Sušicko v neděli odpoledne zasáhly prudké bouřky. Záchranná akce byla komplikovaná i přesto, že v současné době má Otava i přes liják poměrně stabilní průtok i výšku hladiny - na rozdíl od předchozího týdne, kdy se řeka vylila ze svého koryta.

V Plzeňském kraji však také pokračuje pátrání po vodákovi, který se před týdnem převrátil na jezu u mlýna ve Starém Plzenci a od té doby ho nikdo nespatřil. V neděli po něm pomáhali pátrat členové vodní záchranné služby, kteří spolu s policejními psovody procházeli Úslavu od Starého Plzence do Koterova.  

kdoasi ( 10. června 2013 14:27 )

Něco veselejšího k povodním: Český hydrometeorologický ústav potvrzuje, že se řeky navracejí do svých koryt a vše se navrací do normálu - k dnešnímu dni tedy zůstává vylitá pouze Iveta Bartošová a Miroslav Kalousek.

jonn ( 10. června 2013 14:04 )

Nikde jinde neni tolík mrtvejch . My jsme strašně blbej národ .Lidi mají nas rany v hlavě , dobře jim tak .

wilddog ( 10. června 2013 11:03 )

Jestli nějakej ožrala spadne při chcaní do řeky, tak to snad není oběť povodní ne?

Zobrazit celou diskusi