Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Spory Trumpa a Melanie: Plácl prý po zadku jinou. A hrozil manželce deportací?

Autor: Darina Jíchová - 
19. srpna 2018
12:05

Spekulace o možném rozvodu amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho ženy Melanie nabírají na obrátkách. Aféru vyvolala exzaměstnankyně Bílého domu Omarosa Manigaultová-Newmanová, která promluvila o tom, jak se první dáma nemůže dočkat rozvodu. Přidala nyní i to, že Trump Melanii údajně vyhrožuje deportací, pokud o rozvod požádá. Manželé mezi sebou mají mnoho rozepří, neshodnou se prý ani na nábytku. Vedle toho Trump čelí dalšímu nařčení z obtěžování. Manigaultová-Newmanová si postěžovala na údajné plácání po zadku, uvedl deník Daily Mail.

První dáma podle Manigaultové-Newmanové čeká na konec Trumpova funkčního období, aby mohla podat žádost o rozvod. Tuto myšlenku rozvedla ve své knize o práci v Bílém domě, věnovala se jí ale i při interview v televizi. „Trump jí vyhrožuje deportací, pokud se bude chtít rozvést během jeho prezidentury,“ vysvětlila.

Speciální vízum pro Melanii

Trumpova exzaměstnankyně rovněž tvrdí, že současný prezident „zatahal za nitky“ a sehnal Melanii v roce 1996 pracovní vízum EB-1. Trumpové se podařilo získat tzv. „Einsteinovo vízum“, které je určené výhradně pro lidi „s mimořádnými schopnosti v oblasti vědy, umění, vzdělání, byznysu nebo atletiky“, díky němuž jí pak bylo uděleno americké občanství.

Všichni žadatelé o zelenou kartu typu EB-1 musí doložit záznam o svých „mimořádných schopnostech“, na jejichž základě by jim měla být udělena. Nejsou známé žádné doklady o tom, jaké důkazy Melania předložila. Tento typ víza se podaří získat málokomu, otázkou zůstává, jak se to první dámě podařilo.

„Občanství jí zajistil a může jí ho zase vzít.“

„Trump je mužem, který prohlásil, že by mohl omilostnit sám sebe, pokud by na to přišlo. Podplacení imigračního úřadu je pro něj maličkost,“ píše Manigaultová-Newmanová. Naprosto pomíjí fakt, že Trump se se slovinskou modelkou setkal až v roce 1998, kdy už vízum měla.

Trump se zasadil o to, aby o americké občanství přišli všichni ti, kteří během procesu jeho získání něco zatajili nebo přímo lhali. Je to jasná pojistka pro situaci, kdyby Melania požádala o rozvod. Je si vědom, jak občanství získala. On jí ho zajistil a on jí ho zase může vzít,“ stojí v knize Manigaultové-Newmanové. 

Spor o nábytek

O dlouho trvajícím napětí mezi manželi svědčí i jejich časté pře. Neshodli se podle všeho ani na vybavení Bílého domu. Melania dlouho odkládala stěhování z newyorského apartmánu v Trump Tower. Vybavení nové rezidence ale vybírala pečlivě, nicméně prezident Trump, který je známý svým okázalým vkusem, s její volbou nesouhlasil a moderního nábytku se rychle zbavil.

Melania společně se synem Baronem přesídlila do Bílého domu až v červnu loňského roku, přestože tam její manžel žil už od své inaugurace. První dáma uvedla, že chtěla počkat na konec školního roku, aby Baron nemusel přerušovat svou školní docházku. Jejich nový domov už ale předem vybavila moderním nábytkem a střízlivými dekoracemi.

Opulentní Trump versus moderní Melania

Její volba ale prezidenta nepotěšila a některých kusů nábytku se zbavil. „Jejich vkus se diametrálně liší, první dáma má ráda jednoduché moderní kusy, prezident si vybírá nábytek připomínající styl doby Ludvíka XIV.,“ sdělil tisku zdroj blízký prvnímu páru.

Melania se v Bílém domě chtěla vyhnout opulentnosti Trump Tower, její manžel si ale prosadil svou. (Interiér Trump Tower). Melania se v Bílém domě chtěla vyhnout opulentnosti Trump Tower, její manžel si ale prosadil svou. (Interiér Trump Tower). | reprofoto/twitter

Několik známých Melanie Trumpové uvedlo, že je zpráva nepřekvapuje. „Není schopen vyhovět jediné její žádosti. Tohle je v jejich manželství běžné,“ citoval je deník The Times. Oproti tomu vystoupil Trumpův přítel Thomas J. Barrack mladší. „Jestli je někdo, od koho si nechá Donald poradit, je to právě Melanie,“ řekl tisku.

„Nábytek a další bytové doplňky vybírali první dáma a prezident společně. Melania Trumpová je nezávislá žena, která ráda dělá věci po svém, jejími prioritami nadále zůstává její rodina, zdraví a role první dámy,“ vyjádřila se k situaci mluvčí Trumpové Stephanie Grishamová.

Své tvrzení Manigaultová-Newmanová zakládá na dlouholetém vztahu, který s Trumpovými má. „Znám oba přes 15 let, Melanii jsem poznala ještě, než se za Trumpa provdala. Můžu vám říct, že toho má očividně dost a počítá minuty, aby se mohla rozvést. Ve svých projevech často vystupuje proti manželovi, to je v historii prvních párů neslýchané,“ vysvětlila v televizi.

„První dáma se s Omarosou Manigaultovou-Newmanovou stýkala jen zřídka, ta kniha je plná lží,“ dodala Grishamová v reakci na prohlášení Manigaultové-Newmanové.

Rasistické urážky a obtěžování žen

Prezidenta ve své knize značně kritizuje, a dokonce ho viní i z rasismu. Podle Manigaultové Newmanové se hrubě vyjadřoval o lidech tmavé pleti, zvláště pak o Afroameričanech, které běžně označoval za „negry“. Včera přidala další obvinění. Prezident se k ní prý choval nevhodně.

„Jeho chování hraničí s obtěžováním. Je pro něj normální, že nerespektuje váš osobní prostor nebo se do detailů vyptává na váš sexuální život. Dovolí si i jen tak vás poplácat po zadku. Každou konverzaci pak zakončí větou: Miluju tě,“ uvedla během interview. Konflikt mezi Trumpem a Manigaultovou Newmanovou se vyostřuje a jeho právníci zvažují obžalobu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

yokky ( 19. srpna 2018 12:54 )

vy mate starosti.starejte se o sebe.trump si pomuze sam,je to borec....✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌👍👍👍👍👍👍👍

y1xcvbnm ( 19. srpna 2018 12:35 )

teď nevím co je horší, opuštěná Vondráčková a nebo opuštěný Trump. Mohli by to ti dva nešťastníci dát dohromady. Jinak , co je nám vlastně do toho, že?? A´t si dělají co chtějí.

spania ( 19. srpna 2018 11:02 )

Do jejich opravdového života nikdo nevidí,všechno to jsou jen domněnky.Je fakt,že velká láska mezi nimi už asi není.Pan prezident Trump má svoje zajeté zvyky,styl,vkus a především je to vůdčí osobnost,takže přizpůsobit se mu jako manželka je asi těžké.Ale Melania přece musela vědět,do čeho jde a na začátku se jí to zřejmě líbilo.Na druhou stranu to ženy v Americe přehání,některé by mohly být rády,že je někdo vůbec po tom zadku plácne,zvláště,když je to prezident Trump

sores ( 19. srpna 2018 10:48 )

Jen ať od něj odejde, co s k.u.r.e.v.n.ík.em. Ona bohatá zůstane a může si vybírat, má na to obličej i postavu, tak proč by se nechala ponižovat starým ob.šou.rníkem! Ivana první jeho žena, se musí chechta jelikož to předvídala, zná ho řadu let,d.ě.v.k.a.ře.

bizon_pepa ( 19. srpna 2018 10:19 )

.... a Blesk byl u toho.

Zobrazit celou diskusi