Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Panika u Bílého domu: Muž vypálil v davu několik ran. A pak se střelil do hlavy

Autor: jer, ČTK - 
4. března 2018
00:01

U Bílého domu se v sobotu opět střílelo. Podle bezpečnostní služby Bílého domu jeden muž v davu vypálil několik ran a pak se zastřelil. Nikdo další nebyl raněn, uvedla agentura AP. Prezident Donald Trump byl tou dobou ve své rezidenci na Floridě, kde obvykle tráví víkendy.

Muž vypálil několik ran a pak se střelil do hlavy. Motiv jeho činu je dosud neznámý. Úřady se pokouší spojit s mužovou rodinou, jeho jméno nezveřejnily.

Ani jeden z úvodních výstřelů nemířil na Bílý dům, uvedl Mason F. Brayman z Tajné služby USA (USSS), která se stará o ostrahu prezidenta. Prezident byl podle Bílého domu informován.

Incident se podle ochranky odehrál na severní straně oplocení. Prezident byl podle Bílého domu informován. Televizní kamery ukázaly sanitky a policejní vozy na místě činu. Doprava byla omezena. Záběry agentur ukazují lidi, kteří v panice utíkají od místa střelby.

Podobné incidenty u Bílého domu nejsou vzácností, poznamenala agentura AFP a připomněla, že 23. února do bariéry u Bílého domu najelo auto. Neprojelo však do areálu a řidičku zadržela prezidentova ochranka.

Televize CNN s odvoláním na nejmenované bezpečnostní zdroje tehdy uvedla, že žena vjela do bariéry úmyslně. Její čin prý nebyl namířen proti prezidentovi, ale mohl souviset s duševními problémy řidičky.

Video  Trump přiletěl s Melanií na Floridu, nenechala se vzít kolem ramen  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi