Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rozvod Trumpa na spadnutí? Melania ví, kdy to bude, a tvrdě ho trestá, píše exzaměstnankyně

Autor: Darina Jíchová - 
14. srpna 2018
11:21

Bývalá zaměstnankyně Bílého domu Omarosa Manigaultová Newmanová ve své knize o práci v prezidentské kanceláři tvrdí, že se první dáma Spojených států Melania Trump nemůže dočkat chvíle, kdy se bude moct rozvést s prezidentem Donaldem Trumpem. Manigaultová Newmanová dodává, že Melania svou nelibost vůči manželovi často vyjadřuje prostřednictvím svého oblečení, uvedl deník Mirror.

Manigaultová Newmanová píše, že Melania čeká na chvíli, kdy Trumpovi skončí funkční období, pak prý hodlá požádat o rozvod. Exzaměstnankyně Bílého domu zná první pár poměrně dlouho, zhruba od roku 2004, kdy se objevila v Trumpově reality show Apprentice (Učeň). V knize poukázala na to, že Melania často útočí na manžela svým oblečením.

V košili „železné lady“

Vyzvedla především dva modely: khaki bundu s nápisem „Je mi to úplně jedno, a vám?“, ve které Melania vyrazila na návštěvu detenčních center, kde skončily děti nelegálních uprchlíků, a růžovou košili s vázankou, tzv. pussy bow, kterou si oblékla na jednu z předvolebních debat. Košile s pussy bow byly nedílnou součástí garderoby britské expremiérky Margareth Thatcherové. Melania ji oblékla pár dní poté, co se Trump velice nelichotivě vyjádřil o ženách.

„Oblečení je její forma protestu, musíte se na její styl dívat jako na celek. Šaty využívá jako zbraň,“ vysvětluje v knize Manigaultová Newmanová. „Volbou oblečení je schopná Trumpa zesměšnit i potrestat. Podle mého názoru se Melania nemůže dočkat chvíle, kdy Trumpovi skončí funkční období, pak se nechá rozvést,“ dodala.

Oblečení někdy nestačí

Někdy jsou ale drobné narážky v podobě oblečení nedostačující a první dáma naplno vystupuje proti rozhodnutí svého manžela. V červnu vystoupila proti rozdělování rodin na americko-mexické hranici a na začátku srpna se postavila na stranu basketbalisty Jamese LeBrona, který je ve sporu s jejím mužem, a vyzvedla LeBronovu nadaci, která pomáhá vzdělávat příští generace.

Manigaultová Newmanová z Bílého domu odešla v prosinci 2017, tvrdí, že ji vyhodil personální šéf John Kelly, který jí naznačil, že odchod je v jejím zájmu. Včera se objevila v tisku zpráva, že si ten den volala i s prezidentem Trumpem, ten však nevěděl, že dostala výpověď.

Video  Trump přiletěl s Melanií na Floridu, nenechala se vzít kolem ramen.  - Reuters
Video se připravuje ...

Nahrávky z Bílého domu

Manigaultová Newmanová rovněž oznámila, že během své práce v prezidentské kanceláři byla schopná několikrát pronést svůj mobil až do poradní místnosti a nahrát jednání.

Natočila si i svou výpověď. „Ví prezident, co se děje?“ ptá se na nahrávce Kellyho. „O tom nebudeme diskutovat,“ zněla jeho odpověď. „Veškerý personál prezidentské kanceláře pracuje pro mě a ne pro prezidenta. O vašem odchodu ho budu informovat, pokud se bude zajímat o to, kde jste,“ dodal Kelly.

Manigaultová Newmanová předala nahrávku telefonátu s prezidentem Trumpem televizní stanici NBC. „Omaroso, co se děje? Právě jsem viděl zprávy, říkali, že odcházíš z Bílého domu, nevěděl jsem, že přemýšlíš o odchodu,“ vyzvídal prezident. „Přišel za mnou generál Kelly a řekl, že by bylo lepší, kdybych odešla,“ vysvětlila Manigaultová Newmanová. „O tom mi nikdy neřekl, sakra, nechci, abys odešla.“

Prezidentská auta místo Uberu

Jakákoliv nahrávací zařízení jsou v Bílém domu přísně zakázaná, přesto má jeho bývalá zaměstnankyně hned několik nahrávek. Porušení bezpečnostního protokolu ale nebylo důvodem, proč byla propuštěna, Kellymu nejvíce vadilo nadužívání služebních aut. „Služební auta s řidiči nejsou osobní Uber,“ nechal se slyšet.

Trumpova odveta

Přestože se vztah mezi prezidentem a Manigaultovou Newmanovou může zdát přátelský, jeho exporadkyně ve své knize nešetřila kritikou, a dokonce ho obvinila z rasismu. Podle ní se Trump hrubě vyjadřoval o lidech tmavé pleti, o Afroameričanech i jako o „negrech“. Trumpova reakce na sebe nenechala dlouho čekat. „Je zákeřná, ale ne moc chytrá,“ napsal o Manigaultové Newmanové na Twitteru.

Své fanoušky se také snažil ujistit, že jeho „slovník neobsahuje žádné rasistické urážky“. „V slzách mě prosila o práci a já jsem jí práci dal. Lidé v Bílém domě ji nesnášeli. Neexistuje žádný záznam, že jsem kdy užil nějakou rasistickou urážku, nemám je ve slovníku,“ dodal prezident na sociální síti. Právníci nyní projednávají možný soud s Manigaultovou Newmanovou, která svými nahrávkami hrubě porušila bezpečnostní protokol Bílého domu.

Video  Trump hodnotil tělo francouzské první dámy: Poslechněte si, co řekl.  - Reuters, Facebook / Elysejský palác
Video se připravuje ...

 

illyria ( 15. srpna 2018 09:47 )

Aha, takže slečna užívala STÁTNÍ auto jako bezplatný Uber, když dostala vyhazov (naprosto oprávněný), tak se mstí Trumpovi - nebo na něm jen vydělává... A ještě tak blbě, že jí za to zavřou... Narušení bezpečnosti fakt není zneužívání státního auta... Ti američani jsou fakt divní...

illyria ( 15. srpna 2018 09:44 )

až na to, že jí zahýbal až šestinedělí... Nedělala bych z toho velkou aféru... Je chlap, miliardář tak si zaplatil "pornoherečeku"... A co jako? to asi bude první majetnej chlap, co to udělal...

dingous ( 14. srpna 2018 13:07 )

babizna Sores by ráda někoho vykopla jenže chudinka nemá koho

spania ( 14. srpna 2018 12:54 )

Donald Trump chtěl být prezidentem a ona ho celou dobu před zvolením podporovala,protože si myslela,že to nevyhraje.Pokud věděla už tehdy,že ho nechce nebo že to takhle nezvládne,měli se na rozchodu dohodnout už dřív.Myslím,že Donald Melanii opravdu miloval,ale bez ní to zvládne taky.Ví přece,že ho spousta žen stále chce...Prezidentem už se stal a to pro něj je teď to hlavní.

sores ( 14. srpna 2018 12:46 )

Proč by se nemohla rozvést s tím dě.vka.řem už teď??? To nechápu, má zaměstnání prezidenta no a co, každý má nějaké a to brání rozvodu????? jako zahýbat těhotné manželce je velký hnus!!! Je to horší než kdyby nebyla těhotná. Také bych ho vykopla.

Zobrazit celou diskusi