Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nesmíš na dovolenou na Mallorcu, vzkázali protimigračnímu ministrovi: „Kašlu na to“

Autor: ČTK - 
28. července 2018
15:18

Persona non grata. Italský ministr vnitra Matteo Salvini je tím, kdo ostře vystupuje proti migrantů a u italských břehů se je snaží odmítat, dokud to jde. Sklízí za to však i kritiku. Na španělské Mallorce mu vzkázali, ať na dovolenou na tamní pláže nejezdí, protože je nežádoucí osobou. Salvini na tento krok reagoval na Twitteru. „Nejsem na Mallorce vítán? Na to kašlu. Dovolenou trávím v Itálii,“ napsal.

Rada španělského středomořského ostrova Mallorca označila italského ministra vnitra Mattea Salviniho kvůli jeho protiimigračním postojům za nežádoucí osobu. O čtvrtečním rozhodnutí správního orgánu ostrova dnes informovala italská a španělská média.

Salvini, který je rovněž předsedou italské protiimigrační strany Liga, se od svého červnového nástupu do funkce staví ostře proti tomu, aby Itálie dál přijímala tisíce migrantů, kteří k jejím břehům připlouvají přes Středozemní moře z Afriky.

Nevítaný host

Lodím nevládních organizací, které migranty na moři zachraňují, uzavřel italské přístavy, čímž se dostal do sporu například s Maltou nebo Španělskem. Radu baleárského ostrova Mallorca ovládají zástupci radikální levicové strany Podemos a ti odhlasovali, že Salvini bude od nynějška na Mallorce nevítaným hostem. Odsoudili rovněž jeho vyjádření, která jsou podle nich xenofobní a jdou proti lidské důstojnosti.

 

aaobcanka ( 28. července 2018 17:21 )

https://www.krajskelisty.cz/karlovarsky-kraj/okres-karlovy-vary/20116-uz-nechci-byt-bily-muz-obvinov any-ze-vseho-spatneho-co-se-na-svete-deje-jsem-cernosska-lesba-rika-terry-gilliam-tajnosti-slavnych. htm?utm_source=pld

ivoadler ( 28. července 2018 15:52 )

Počínání migrantů, pod kterými se topí jejich lodě, připomíná vožralého řidiče. Já za tu nehodu nemůžu, já jsem byl vožralej. Tak proč ses vožral, dobytku? Zachraňte nás, naše loď se pod námi rozpadá. Tak proč jsi na ní vstupoval, dobytku? Je to citové vydírání. Pomoc, já se topím! Dobře ti tak. Sám sis to způsobil.

Zobrazit celou diskusi