Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno 17°C

Bílé rase hrozí vyhynutí, říká politik kvůli migraci. Rasismus, zuří Itálie

Autor: Darina Jíchová - 
17. ledna 2018
23:42

Attilio Fontana z politické strany Liga Severu šokoval svým rasistickým postojem k otázce migrantské krize. Nechal se totiž slyšet, že „pokud se nezastaví proud migrantů do Evropy a státy nezačnou situaci pevně kontrolovat, bílá rasa vyhyne“. Dále uvedl, že Itálie si musí určit, jak bude vypadat její budoucnost. „Musíme se rozhodnout, zda naše etnicita, naše bílá rasa, bude i nadále existovat,“ řekl Fontana. 

Média jeho výrok označila za xenofobní a rasistický. Politik se však brání, podle něj jde o logiku. Vyzval Italy, aby se zamysleli nad tím, zda chtějí uchránit svoji etnicitu proti mase, která do Evropy proudí. Podle něj země stojí před zásadním rozhodnutím, a to, jak se postaví k pokračující uprchlické krizi. Fontana a jeho strana si toto téma zvolili před parlamentními volbami jako ústřední.

Rasismus, nebo chladná logika?

„Není to xenofobní nebo rasistická poznámka, je to čistě logický a racionální postoj k problematice,“ prohlásil Fontana. Středové politické strany ho za jeho komentář odsoudily, některé pravicové s ním částečně souhlasily. Podle nich migranti ohrožují tradici a integritu italské společnosti.

Od roku 2014 do Itálie přišlo přes 600 tisíc lidí. Většina z nich byla vylovena z vody, když se snažili dostat do Evropy. Otázka migrantů je v Itálii ostře sledované téma, problematika se bude hojně rozebírat i před březnovými volbami. Fontana se ke svému výroku vrátil v několika rozhovorech. Řekl, že už sama italská ústava mluví o „rasách“, tak proč by nemohl on. V dalším se bránil logikou svého tvrzení a v jednom uvedl, že mu to jen „uklouzlo“.

Migrace podle pravice zničí Itálii

Bývalý premiér Silvio Berlusconi, jehož pravicová strana Vzhůru Itálie bude ve volbách Fontanovým koaličním partnerem, prohlásil, že výběr Fontanových slov byl „nešťastný“. Vzápětí však dodal, že „by bylo chybou soustředit se na jedno špatně zvolené slovo, a ne na možný zánik evropské identity“. „Dobrácký“ přístup a nekontrolovatelný příliv migrantů podle něj mohou podkopat základy italské společnosti. Berlusconi se dovolává, aby byl stanoven „rozumný limit“ uprchlíků, které jejich země může přijmout.

Pravicová trojkoalice Liga Severu, Vzhůru Itálie a Bratři Itálie je hlavním favoritem voleb. Berlusconiho poznámky k Fontanovi reflektují názory předsedy Ligy Mattea Salviniho, který uvedl, že Itálie se nachází „pod útokem“ migrantů. „Naše kultura a společnost, naše tradice a způsob života jsou ohroženy. Invaze začala,“ řekl Salvini.

Politický střed je znechucen

„Na barvě pleti sice nezáleží, ale nebezpečí je nepopiratelné. Celá století naší historie mohou zmizet kvůli islamizaci, dodal Salvini. Expremiér a předseda Demoktratické strany Matteo Renzi „rasistické“ poznámky Ligy Severu odsoudil. „Před volbami očekáváme inteligentní a uctivou debatu. Ne tyhle rasistické řeči o bílé rase a invazi,“ napsal na Facebooku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

aaobcanka ( 29. července 2018 01:07 )

Modrooké a zelenooké blondýnky, zrzky i hnědovlásky se světlou pletí vymřou a o poslední bude boj. Zajistěte si takovou partnerku a ploďte s ní děti. Platí to i opačně (muž-žena). Je to jako s nemovitostmi, podívejte se, jak nás miliardáři sdírají z kůže i s cenami bytů/domů, a ti jsou k migraci tolerantní, mají z ní zisky. Tak jim aspoň vyfoukneme nejhezčí bílé holky.

abalon ( 26. února 2018 09:49 )

Ano, plně s ním souhlasím. Jsem proti nejen přílivu černých do Evropy, ale i proti míchání ras.

openha ( 3. února 2018 14:08 )

Dnešní střelecký incident se podle agentury Reuters stal jen několik dní poté, co bylo ve dvou kufrech objeveno tělo osmnáctileté Italky. V souvislosti s její smrtí byl zatčen nigerijský migrant. JASNÁ ODVETA ZA SMRT ITALKY,TĚCHTO INCIDENTŮ BUDE PŘIBÝVAT ČÍM HŮŘ SE BUDOU MIGRANTI CHOVAT !!!

Paja_6681 ( 18. ledna 2018 00:49 )

Myslím, že každému to přijde logické. Jenže ta politická korektnost a falešná humanita nás zahubí. Cokoli řekne opozice na účet migrantů okupantů, vyvolá vlnu nenávisti a tak už si za chvíli nikdo ani netroufne říkat nahlas svůj nesouhlasný názor a budou souhlasit, jen aby nevypadali špatně. Elity, které za touhle invazí stojí a naplňují svoje plány to mají prostřednictvím masírky neziskovek a medií dobře podchycené...za chvíli už žádné nesouhlasné řeči nebudou, každý se bude bát, jen aby nebyl označený za rasistu a xenofoba a přitom je to jen zdravý rozum by řekl normální člověk. Ale o to zřejmě jde, o potlačení zdravého rozumu, tím, že lidem vsugerují, že takhle se přemýšlet nesmí, že je to rasistické. Proč by vlastně lidi měli přemýšlet, stačí je nakřížit s primitivními kmeny a hurá, mají vyhráno...konec rozumování

isabela ( 18. ledna 2018 00:30 )

když se vezme v úvahu vysoká porodnost tmavé populace a navíc míšení ras, které nastane zcela jistě, tak mi to přijde docela logické. Matematik by pravděpodobnost zániku bílé rasy jistě uměl spočítat.

Zobrazit celou diskusi