Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kde se vzala paní Kimová? Byla roztleskávačkou, dnes je přísně tajný i její věk

Autor: Darina Jíchová - 
29. března 2018
14:47

Severokorejského vůdce na jeho cestě do Číny doprovodila jeho manželka Ri Sol-ču, která obvykle zůstává v ústraní a na veřejnosti si moc neobjevuje. Mnoho informací o ní není známo, ví se, že před sňatkem s Kimem byla zpěvačkou a členkou proslulých severokorejských roztleskávaček, napsal deník Daily Mail.

Ri se poprvé na veřejnosti objevila v roce 2012. Média se domnívají, že za Kima se narychlo provdala v roce 2009 poté, co jeho otec Kim Čong-il prodělal mozkovou mrtvici. Prvního potomka současnému vůdci KLDR zřejmě porodila v roce 2010. Podle všech nashromážděných zpráv by měl mít pár 3 děti. Ri zřejmě pochází z rodiny politické elity. S Kimem se pravděpodobně seznámili během jednoho z jejích koncertů.

Ri Sol-ču, manželka Kim Čong-una. Ri Sol-ču, manželka Kim Čong-una. | reprofoto/twitter

Kimova rodina žije v naprostém utajení, není dokonce znám aní Riin přesný věk nebo jaký byl její život, než se provdala za Kima. Odborníci se dokonce domnívají, že ani její jméno není pravé a jedná se o pseudonym, díky němuž zůstává její minulost tajemstvím. Od roku 2012 se objevuje po Kimově boku, vláda toho roku potvrdila, že je vůdcovou manželkou.

Kim si ji vyhlédl na koncertě

Několikrát se stalo, že Ri na určitý čas zmizela z veřejného života. Novináři si myslí, že se tak dělo vždy v době jejího těhotenství. Podařilo se jim také vypátrat, že v roce 2005 byla členkou týmu roztleskávaček, který vystoupil v Jižní Koreji během Asijského atletického šampionátu. Narodila se zřejmě mezi lety 1985-1989. Zpívala rovněž v kapele Unhasu. „Kim si ji pravděpodobně vyhlédl během jednoho z jejích koncertů,“ napsaly jihokorejské noviny Čoson Ilbo.

Jihokorejská zpravodajská služba tvrdí, že Kimova manželka byla zpěvačka a že její skutečné jméno je Hjon Song-wol. Po sňatku se severokorejským diktátorem si ale jméno nechala změnit. Jediné zprávy, které svět o rodině má, pocházejí od amerického basketbalisty a Kimova přítele Dennise Rodmana. Ten se nechal slyšet, že Kim má tři děti a to prostřední se jmenuje Ču-ae.

Ri zbožňuje módu

Podle státního tisku Ri vystudovala prestižní Univerzitu Kim Ir-sena, pochází prý ze severovýchodní provincie Severní Hamgjong. Její otec pracuje v akademickém prostředí a matka je lékařka. Jejím příbuzným je podle všeho bývalý generál a blízký Kimův poradce Ri Pjong-čol. Ri proslula svou láskou k módě, což je v KLDR neobvyklé. Často obléká šaty od značky Dior nebo Chanel.

Setkání s jihokorejskou delegací se účastnila KIimova manželka Ri Sol-ču i jeho mladší sestra Kim Jo-čong. Setkání s jihokorejskou delegací se účastnila KIimova manželka Ri Sol-ču i jeho mladší sestra Kim Jo-čong. | reprofoto/twitter

Kimova manželka se také účastnila večeře s jihokorejskou delegací, která nedávno dorazila do KLDR, aby vyjednala schůzku mezi Kimem a Mun Če-inem. „Má jemný hlas, nedokážu to plně popsat. Mezi manželi je velmi vřelý vztah,“ uvedl jeden z členů delegace.

Zobrazit celou diskusi