Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

FBI se prý chystá zavraždit Trumpa. Zabijí ho do konce ledna, tvrdí konspirátoři

Autor: Darina Jíchová - 
20. prosince 2017
11:20

Někteří Američané věří, že Federální úřad pro vyšetřování (FBI) plánuje vraždu prezidenta Donalda Trumpa. K útoku by prý mělo dojít v příštích 30 dnech. Spekulace vyvolaly zprávy, které si mezi sebou zaměstnanci FBI posílali. Mluvili v nich o jakési „pojistce proti Trumpovi“, konspirátoři si myslí, že agenti připravují vraždu prezidenta.

Pravicoví teoretici a konspirátoři tentokrát zašli dost daleko. Hlásají totiž, že se FBI chystá zabít prezidenta. Svou myšlenku podložili zprávami bývalého agenta Petera Strzoka a jeho údajné milenky a právničky Lisy Pageové. Oba byli při kampani přiřazeni k Trumpovu týmu.

Podle další konspirace má Trump demenci:

Jejich konverzace byla odtajněná během vyšetřování ruského vlivu na průběh prezidentských voleb, které vede Robert Mueller. Strzok patřil do týmu, jenž se případem zabývá. Po zveřejnění zpráv byl funkce zbaven, rezignoval i v FBI. Moderátor panelu Outnumbered rádio stanice Fox News Kevin Jackson upozornil na nenápadně působící poznámku o „pojistce proti Trumpovi“. Následně sám uvedl, že se dvojice mohla bavit o přípravě vraždy prezidenta.

„Co je to za pojistku? Jaký je jejich záměr? Co plánují, ptáte se?“ vyzýval své posluchače Jackson. „Jen chci upozornit, že se mohlo jednat o cokoliv. Jsou už tak zoufalí, že mohli mluvit i o něčem drastickém.“ Jacksona a jeho názory se snažil umírnit přímo ve vysílání i jeho spolumoderátor Harris Faulkner. Stanice Fox News uvedla, že s Jacksonovými postoji neztotožňuje.

Sám Jackson uvedl, že teorie o plánu na vraždu prezidenta viděl na internetu a on je rozhodně nepovažuje za věrohodný zdroj. Chtěl jen poukázat na to, že se ve zprávách „milenců z FBI“ může skrývat víc, než si myslíme. Jeho poznámek se ale chytil pravicový konspirátor a Trumpův stoupenec Alex Jones, který deklaroval, že k útoku na Trumpa dojde během dalších 30 dní.

stacho ( 20. prosince 2017 12:34 )

Demokratická vražda po Americku...Fuj hnusáci....

6010 ( 20. prosince 2017 12:32 )

k agfor - věříš v karmu? Tvoje myšlení není vpořádku.Dej si bacha.

agfor ( 20. prosince 2017 11:41 )

No jo. Amerika, země neomezených možností. Ale neboj, Donalde, nebudeš první a ani poslední.

Zobrazit celou diskusi