Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrdina teroristického útoku v Tunisu: Snoubenku chránil vlastním tělem před kulkami. Teď si ji vzal

Autor: aba - 
23. ledna 2017
16:51

Při teroristickém útoku v Tunisu v roce 2015 se Angličan Matt James (31) postavil mezi střílejícího teroristu ISIS a jeho snoubenku Saeru Wilson (27). Zachránil jí tak život, ale sám byl třikrát zasažen a na operačním stole se mu zastavilo srdce.

Doktoři ho ale zvládli přivést zpět k životu a navzdory prognózám svá zranění přežil a téměř se zotavil. O víkendu si svou snoubenku a matku jeho dvou dětí (7 a 2) konečně vzal za manželku.

Šťastný konec je ale šťastný jen zdánlivě a rodinné štěstí kalí mráčky. Při útoku zasáhla Matta jedna z kulek do nohy a on pak prodělal mnoho operací. Navzdory snahám lékařů se ale nepovedlo obnovit funkci nervů v noze, a tak Matt sice může chodit, ale v celé levé noze ztratil cit.

Jeho stav vyžaduje další speciální a nákladnou operaci, kterou mu ale NHS (obdoba zdravotní pojišťovny v Anglii) odmítl uznat a financovat. O to horší je, že se Matt dozvěděl o zamítnutí žádosti právě ve svůj svatební den. Jeho přátelé a rodina se teď budou snažit rozhodnutí úřadu zvrátit a donutit je k přehodnocení situace.

Jarocell ( 23. ledna 2017 21:08 )

Takže nejsme sami kdo má v pojišťovně ziskuchtivý bezcitný lakomý smrady...

Zobrazit celou diskusi