Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sbírka pro Češku Naďu a další oběti z Berlína: Lidé už vybrali tři miliony

Autor: ČTK, ula - 
2. ledna 2017
23:00

Na účet pro oběti teroristického útoku na vánočním trhu v Berlíně přišlo během týdne přes 110 000 eur (téměř tři miliony Kč). Peníze posílali jednotlivci i firmy a další příspěvky se ještě očekávají. Podle agentury DPA to v pondělí řekl jeden z pořadatelů trhu a zřizovatelů konta.

Dárcovský účet otevřeli čtyři dny po masakru oba pořadatelé zasažených trhů spolu s německým Červeným křížem. Prostředky ze sbírky mají dostat zranění, příbuzní zabitých a také postižení provozovatelé služeb.

V pondělí 19. prosince večer najel na vánoční trh v centru Berlína uneseným kamionem pravděpodobně 24letý Tunisan Anis Amri, který měl kriminální minulost a Německo se jej pokoušelo neúspěšně deportovat.

Video  Vteřiny před tragédií: Tak vjel kamion do vánočních trhů v Berlíně.  - Reuters/ Blesk/ SPRT50_63-Deadly_dust
Video se připravuje ...

Na místě vedle Češky Nadi Čižmár zahynul také Polák, jehož kamion byl k útoku zneužit, a další tři cizinci z Itálie, Izraele a Ukrajiny. O život přišlo také sedm Němců. Dalších téměř 50 osob z různých zemí světa utrpělo zranění.

Vše o vánočním teroru v Berlíně čtěte zde

Podívejte se na fotografie z útoku na vánoční trhy v Berlíně:

russoo ( 3. ledna 2017 06:15 )

 Zase sbírka? A ještě k tomu na "chudé němce" Tak sbírka se použije na zesnulé dalších skoro padesát raněných a prodejce co přišly o stánky... To je sranda ne? Tak i kdyby zbylo na rodiny mrtvých pár tisíc euro(2-3) tak to je asi "vytrhne" při jejich platech!Nejsem proti sbírkám, ale musí mít význam.To jsme se také mohli skládat na rodinu zesnulého Michaela Jacksona apod.

nezadat1 ( 3. ledna 2017 00:10 )

Až bude sbírka na provazy pro pověšení slimáků,tak z radostí dám celoživotní úspory.

Zobrazit celou diskusi