Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Střelba u volební místnosti v USA: Na místě nejméně jedna oběť, útočník je mrtvý

Autor: všm - 
9. listopadu 2016
03:54

V městě Azusa v Kalifornii došlo ke střelbě u volební místnosti. Na místě zůstal jeden mrtvý a tři zranění. Dva z nich jsou ve vážném stavu. Celá oblast byla uzavřená. Útočník nakonec zřejmě spáchal sebevraždu.

Podle prvních informací začal střelec pálit poblíž volební místnosti. Dle zpravodaje CNN zabil nejméně jednoho člověka a tři zranil. Místní policie varovala lidi před vycházením z domů. Na místě zasahoval SWAT tým.

Šerif z okresku Los Angels Jeff Scorggin uvedl, že byl podezřelý těžce ozbrojen. Ke střelbě došlo v rezidenční oblasti okolo dvou hodin odpoledne tamního času. Vyděšení lidé po palbě prchli do volební místnosti poblíž Memorial Parku a do střední školy Slauson, která byla následne zamčena. 

Ve škole bylo zavřeno na 25 lidí, mezi nimi i skupinka dětí. Svědkyně popsala pro CNN, co během incidentu zažila. „Lidé začali vbíhat dovnitř. Křičeli, že viděli muže v neprůstřelné vestě a bílem tričku,“ uvedla žena. 

Střelci se dařilo unikat. Úřady následně sdělily, že byl nalezen mrtvý ve vlastním bytě. Nebylo upřesněno, zda spáchal sebevraždu, nebo ho zastřelila policie.

Prezidentské volby v USA 2016 na Blesk.cz ZDE

bizon_pepa ( 9. listopadu 2016 08:37 )

Kdyby napsali: "Střelba na ulic", tak by to nikoho nezajímalo. Když se ale napíš: "Střelba u volební místnosti", tak si autor myslí, že z toho udělal majstrštyk.

Zobrazit celou diskusi