Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šest zraněných po střelbě v Minneapolis: Zúčtování pouličních gangů?

Střelba v USA, ilustrační snímek
Střelba v USA, ilustrační snímek  (Autor: ČTK, EPA)
Autor: ab - 
3. října 2016
11:14

Šest lidí skončilo v nemocnici po střelbě na dvou různých místech v centru amerického města Minneapolis. Jedna z obětí je ve vážném stavu. Policisté zadrželi podezřelého muže a zkoumají, jestli spolu oba případy střelby souvisí.

První série výstřelů se ozvala brzy ráno místního času. Policie na místě činu nalezla dva postřelené muže. O 15 minut později zaslechli policisté o blok dále další výstřely. Tentokrát už byly oběti čtyři, včetně nezletilého mladíka.

Jedna z nich navíc utrpěla střelné poranění hrudníku a v nemocnici bojuje o život. V souvislosti s druhou střelbou zadrželi policisté jednoho muže a umístili ho do vazby. Jestli má podezřelý muž prsty také v prvním případu střelby, nyní policisté zjišťují. Informovala o tom televizní stanice CNN.

V hlavním městě státu Minnesota nejde zdaleka o ojedinělý případ střelby. V pátek zemřeli v důsledku střelných zranění tři lidé v jižní části města. V tomto případě šlo podle policie o vyvrcholení sporů v rodině.

Podle statistik zemřelo loni v Minneapolisu v důsledku domácího násilí 34 lidí. Nejnovější případ střelby však bude nejspíše souviset s vyřizováním účtů mezi pouličními gangy. Napovídá tomu skutečnost, že všechny oběti střelby odmítly s policií spolupracovat.

CNN na mapě ukazuje, kde přesně útočníci stříleli. CNN na mapě ukazuje, kde přesně útočníci stříleli. | CNN.com

prycsnima ( 3. října 2016 13:01 )

 Ten opičí stát chce aby v evropě bylo také tak veselo.

Zobrazit celou diskusi