Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Útok na univerzity: V Bostonu pobodáno 6 lidí, v Illinois zastřelen chodec

Na univerzitě v americkém státě Illinois se střílelo, pět lidí bylo podle úřadů zraněno. Poblíž univerzity v Bostonu dva útočníci pobodali šest lidí.
Na univerzitě v americkém státě Illinois se střílelo, pět lidí bylo podle úřadů zraněno. Poblíž univerzity v Bostonu dva útočníci pobodali šest lidí.  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, tmp, zst - 
25. září 2016
14:53

V blízkosti univerzity ve městě Champaign v americkém státě Illinois se v neděli střílelo, podle tamních úřadů zemřel náhodný chodec, dalších pět lidí bylo zraněno. Asi hodinu po tomto incidentu bylo hlášeno, že v blízkosti univerzity v Bostonu bylo pobodáno šest lidí, z nichž jeden je v kritickém stavu. Pachatelé byli dva a jsou na útěku, sdělil šéf bostonské policie.

Střelba vypukla po hádce v jednom z bytů a pokračovala venku, uvedla bez dalších podrobností policie. Žádná z obětí incidentu neměla podle ní se střelcem nic společného.

Vedení města Champaign původně informovalo o střelbě přímo v prostorách univerzity. Ta pak byla uzavřena. Údajný pachatel je podle amerických médií stále na útěku.

Střelba byla podle médií hlášena asi hodinu po půlnoci místního času (dopoledne SELČ). O dvě hodiny později vydala univerzita prohlášení, že střelec areál školy opustil. Vedení města informovalo o dvou případech střelby, žádné bližší informace ale nejsou známy.

Uzavřena byla také jedna soukromá univerzita v centru Bostonu, v jejíž blízkosti bylo ve dvě hodiny ráno tamního času (8:00 SELČ) pobodáno nejméně šest lidí. Jeden z nich je v kritickém stavu. Pachatelé byli dva a jsou na útěku, uvedl šéf bostonské policie. Vyšetřovatelé ale znají jejich totožnost. Někteří lidé mají zranění způsobená nožem, jiní od rozbitého skla, dodal.

Obě univerzity byly podle amerického tisku uzavřeny.

Lucio1 ( 25. září 2016 16:33 )

Tak to je ta "vzorová" demokracie., svoboda, strčte si jí někam..

Zobrazit celou diskusi