Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Útočník v „obchoďáku“ pobodal osm lidí. Vzýval Alláha a hlásí se k němu ISIS

V nákupním centru v Minnesotě v USA útočník pobodal osm lidí.
V nákupním centru v Minnesotě v USA útočník pobodal osm lidí.  (Autor: Reprofoto Fox News)
Autor: mib/ČTK - 
18. září 2016
17:00

Nejméně osm zraněných si vyžádal útok v nákupním středisku v americkém státě Minnesota, kde neznámý muž v uniformě bezpečnostní agentury v sobotu napadl přítomné nožem. Informovala o tom v neděli agentura AP. Incident ve městě St. Cloud ukončil policista, který zastřelil útočníka, jenž podle AP vzýval Alláha. K zodpovědnosti za útok v Minnesotě se přihlásil Islámský stát (ISIS).

Střílející policista byl z jiného okrsku a nebyl ve službě, středisko navštívil jako zákazník, řekl na briefingu policejní velitel v St. Cloudu Blair Anderson. Odmítl hovořit o terorismu a identitu útočníka neupřesnil.

Policie s útočícím mužem měla v minulosti třikrát co do činění, většinou šlo o drobné dopravní přestupky. Podle Andersona není důvod se domnívat, že by v souvislosti s útokem spolupracoval s někým jiným nebo že byl členem nějaké organizace.

Muž vyzbrojený nožem se při útoku podle očitých svědků odvolával na Alláha a nejméně jednoho člověka se zeptal, zda je muslim, dodala AP. Lidi bodal na různých místech nákupního centra, v obchodech i v pasážích.

Nemocnice města St. Cloud, které leží asi 110 kilometrů severozápadně od města Minneapolis, uvedla, že život žádného ze zraněných není ohrožen, jeden člověk je ve vážném, ale stabilizovaném stavu, ostatní mají lehčí zranění.

Útočník v Minnesotě pobodal v nákupním centru osm lidí. Přihlásil se k němu Islámský stát Útočník v Minnesotě pobodal v nákupním centru osm lidí. Přihlásil se k němu Islámský stát | Profimedia

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1pravda1 ( 18. září 2016 18:17 )

Muslim věří, že čím více nemuslimů zabije, tím se bude mít v ráji lépe a dostane více panen. Jak mu chcete vysvětlit, že to tak není? Jedině muslimy na své území nepřijímat, a ty, kteří zde jsou pořádně prověřit, také by nebylo od věci, kdyby policie mohla kdykoliv přijít do mešity a poslechnout si, o čem je řeč.

agfor ( 18. září 2016 10:49 )

Typický příklad, jak si islámisti představují integraci do civilizované společnosti.

Zobrazit celou diskusi