Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

DVD, závěsy i lednice: Tohle je vězení? Drogový boss si užíval trest v cele snů

Autor: bru - 
1. srpna 2016
15:50

Není cela jako cela. Místo tvrdé postele, žádného soukromí a mříží totiž může na zločince čekat i DVD přehrávač, lednička a záclonky. Přesně takovou „celu“ našli v paraguayském vězení, zřídit si ji tam nechal zatčený drogový boss.

Věznice Tacumbu skrývá kromě zamřížovaných samotek taky luxus. Za jejími branami totiž čeká i „cela“ v podobě bytu 3 + kk. „Tvrdě“ v ní pyká bývalý drogový boss Jarvis Chimenes Pavao.

Jak může vypadat jeho běžný den? Ráno vstane z postele s vysokou matrací, v kuchyni si udělá kávu a se snídaní se přesune na gauč. Přímo před ním je totiž plochá televize. Nudu dokázal zahnat i sledováním seriálů na DVD nebo sportem na soukromém běžeckém pásu. Pro intelektuální chvilky mu zase poslouží plná knihovna.

Ani vězeňské „nebe“ mu nestačilo

Drogového dealera ale evidentně pálilo dobré bydlo. I přes všechen komfort se totiž pokusil utéct. Vězeňská správa ale zjistila, že chystá vyhodit do povětří kus své „cely“ a právě vyšetřování pak odhalilo, v jakém přepychu vlastně Pavao čeká na konec svého trestu.

Jak se ukázalo, jeho hnízdečko vzniklo s vědomím úřadů i tehdejšího ministra spravedlnosti. Současný ministr už ale upozornil, že chystá vězeňskou reformu, a tak podobný ráj za mřížemi asi zmizí. Nový ředitel věznice navíc Pavaoův blahobyt už utnul. Drogový boss se totiž musel přestěhovat mezi běžné vězně.

Zobrazit celou diskusi