Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

V cele v Praze se oběsil zadržený: Na tkaničce, kterou mu policisté nechali

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ljš - 
4. srpna 2016
11:54

Děsil se vězení tak, že spáchal sebevraždu bezprostředně po zadržení. Policisté bohužel Petru Klamicerovi neodebrali tkaničku od mikiny, kterou se mu v cele na služebně podařilo vytáhnout a oběsit se na ní. Podle inspekce však nikdo nepochybil.

Ke Klamicerově úmrtí na smíchovské služebně došlo už před půl rokem, nyní na něj ale upozornil Český rozhlas. „Chci se dozvědět, co se stalo a proč se to stalo. Kdyby to bylo venku nebo kdekoliv. Ale tam, kde by měl být hlídán... I když udělal průšvih, proč ho nehlídali?“ diví se Zdeňka Bečvaříková, matka zemřelého. Ta prý od policie nedostala žádné vysvětlení, jen strohý dopis o tom, že se její syn, po němž zůstala přítelkyně a čtyřletá dcera, oběsil v cele.

Klamicer podle policie kradl ve velkém kabely a také měl držet zakázanou zbraň. Do Radotína, kde bydlel, ho proto přijela zatknout zásahovka. Poté byl převezen na služebnu, kde ho po chvíli našli v cele předběžného zadržení mrtvého.

„Bylo nám řečeno, že se oběsil na tkaničce od kapuce, kterou oni nemohli vyndat, a nehlídali ho. Ale on byl takový kutil, že ji vyndal,“ řekl Klamicerův známý Jan Košťál. Rozhlasu navíc tuto informaci potvrdily dva policejní zdroje.

Podle Košťála Klamicer o tom, že v případě zadržení spáchá sebevraždu, mluvil. V minulosti už totiž seděl, byl v podmínce, a hrozilo mu tak minimálně šest let.

Případ vyšetřovala Generální inspekce bezpečnostních sborů, pochybení ale nezjistila. „Nebylo zjištěno, že by se jednalo o podezření z trestného činu, a bylo rozhodnuto o odevzdání této věci k rukám ředitele krajského ředitelství pražské policie ke kázeňskému projednání,“ uvedla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Matka zemřelého se proto rozhodla, že bude vymáhat odškodnění soudně. „Jsem vynervovaná. Chci se už konečně rozloučit, abych mohla klidně žít. Abych věděla, že už není, ale proč to udělal, jakým způsobem, jak je to možné? Nebyl hlídaný? Vždyť nebyl ani odsouzený,“ řekla v slzách Rozhlasu.

 

Kravik1234 ( 6. srpna 2016 14:59 )

Všichni o tom nic nevíte...já sem s nim vyrůstala a žádnej kriminálník to neby seděl měsíc kvůli tomu že neměl papíry a kabely ukradl jednou...a ta zbraň byla převrtaná a ani nestřílela a byla to vzduchovka jsem jeho nevlastni dcera tak to asi budu vědět nejlíp...přestaňte se navážet do babičky...není to žádná cigna...a tenhle článek je taky špatně nebyl to kriminálník ale super chlap se kterym ste se nenudili...

franta43 ( 4. srpna 2016 20:05 )

ona chce odškodné za to že se její syn oběsil? xD doufám že prohraje a bude paltit soudní výlohy. Kravka

deep_ass_flsting ( 4. srpna 2016 17:46 )

Dobré zprávy čtu vždycky nejraději. Jen tak dál, ať se snižují náklady na kriminálníky.

hanka666 ( 4. srpna 2016 14:47 )

Tak trochu chucpe ne, matinko? Tak syn krade ve velkém, má bez povolení zbran a vy chcete miliony????

JETHRO ( 4. srpna 2016 14:43 )

O jednoho zloděje méně - no a co ?!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání