Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Přijde Krejčíř o vilu? Dražba kmotrovy rezidence skončila prozatím fiaskem

  • Autor: Zuzana Štíchová,ČTK - 
    25. 7. 2016
    15:43

    Vila v pražských Černošicích, ve které si před 11 lety užíval luxusu podnikatel Radovan Krejčíř policii, se napoprvé neprodala. Její cenu odhadce stanovil na 25 milionů korun, neprodala se ale ani za 17,2 milionu. V dalším kole dražby bude nabídnuta za polovinu odhadnuté hodnoty.

  • 1.Do dražby se nikdo nepřihlásil

    Do dražby menší z vil uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře v Černošicích se v pondělí nepřihlásil žádný zájemce. Informoval o tom mluvčí Exekutorské komory David Sahula.

     

    Dům je třípatrový, postavený z cihel ve 30. letech 20. století. Znalec ji v září 2014 ocenil na 25,8 milionu korun. U domu je také garáž pro 4 auta. Podle expertů ale chátrá a spekulanti čekají na další kolo dražby s nižší cenou. „V současném stavu vily požadovaná cena 17,2 milionu korun odpovídající není,“ poznamenal výkonný ředitel realitní kanceláře Reality IQ Ondřej Mašín.

    Krejčířova vila jde do dražby. Krejčířova vila jde do dražby. | radek pecák

  • 2.Dům má bazén, saunu i 4 ložnice

    Prostorný byt 8+1 má jen v přízemí rozlohu 250 m2. Celkem má dům tři patra a podkroví. V suterénu je bazén, sauna, tělocvična, prádelna, kotelna či sklep. V prvním patře pak zimní zahrada, jídelna, kuchyně nebo vstup na terasu. Po masivních dřevěných schodech se jde do druhého patra, kde měl Krejčíř ložnici, pracovnu nebo balkon. V podkroví jsou další 3 ložnice a sklad.

    Luxusní interiér Krejčířovy vily Luxusní interiér Krejčířovy vily | Archiv Blesku

  • 3.Vilu drancuje čas i lupiči

    Dům by se novému majiteli ale obtížně pojišťoval. Přes pozemek totiž teče potok, který by v případě rozvodnění mohl zatopit minimálně podzemní patro domu. Dům od Krejčířova útěku navíc chátrá, na několika místech do něj zatéká, a uvnitř proto opadala omítka. Dostali se do něj i zloději, podle odhadce totiž chybí například v koupelnách luxusní vodovodní baterie.

    Krejčířova vila může jít nyní do exekuce. Krejčířova vila může jít nyní do exekuce. | Foto Blesk - Daniel Černovský

  • 4.Krejčířův handl: Za doznání zpět do Česka

    Samotný Radovan Krejčíř aktuálně sedí ve vězení v Jižní Africe. Možná ale ne na dlouho. V posledních dnech se totiž objevily zprávy, že chce s vyšetřovateli vyjednávat. Na oplátku za přiznání k některým činům by mohl být urychlen proces jeho vydání zpět do Česka.1879174:full:true:true

  • 5.Nový advokát, obžaloba z vraždy

    Uprchlý podnikatel také musí řešit aktuálně další změnu právníka. Ten poslední, Cliff Alexander, od něj totiž odešel, protože údajně nedostal zaplaceno. Krejčíř se brání tím, že nemůže nakládat se svým majetkem, a to ani v JAR. Odsouzeného podnikatele přitom tento týden čeká další kolo soudu. Tentokrát kvůli vraždě podnikatele libanonského původu Sama Issy.

    Krejčířova vila u Johannesburgu. Podnikatel ale nemůže se svým majetkem nakládat. Krejčířova vila u Johannesburgu. Podnikatel ale nemůže se svým majetkem nakládat. | Foto - Michael James Agency

  • 6.„Na triku“ má v JAR zatím jen únos a mučení

    Až k verdiktu v JAR zatím dospěl pouze jeden Krejčířův případ. V něm podnikatel dostal 35 let vězení za únos a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu. V Česku byl Krejčíř mezitím odsouzen k 15 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další trestné činy.

    Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř našel nový domov v nejpřísněji střeženém vězení JAR. Uprchlý český podnikatel Radovan Krejčíř našel nový domov v nejpřísněji střeženém vězení JAR. | ČTK a Reprofoto Timeslive.co.za

qwerty1805 ( 25. července 2016 15:54 )

tohle není vila ze které utíkal tohle je stará a zrekonstruovaná vila ve starých Černošicích tamta je odhadována v tisku na 300-500 000 000.

Zobrazit celou diskusi