Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Krejčířova luxusní vila jde do aukce: Vyvolávací cena 65 milionů!

Autor: ČTK - 
15. září 2016
22:24

Černošickou vilu, ze které podnikatel Radovan Krejčíř před 11 lety utekl při domovní prohlídce policistům, nabídnou exekutoři v dražbě za 64,86 milionu korun. Vyvolávací cena byla stanovena na dvou třetinách odhadní ceny ve výši 97,29 milionu Kč. Aukce se uskuteční 22. listopadu v elektronickém systému www.e-drazby.cz. Vyplývá to z informací na webu Portaldrazeb.cz Exekutorské komory ČR. Na dražbu vily podnikatele odsouzeného v Česku i Jihoafrické republice dnes upozornila televize Nova.

Vila s vnitřním i venkovním bazénem, saunou, výtahem, garáží pro šest osobních aut, objektem klubu v zahradě a venkovním sportovním hřištěm potřebuje podle zveřejněného znaleckého posudku opravy za 6,1 milionu korun. Vliv na stav stavby mělo hlavně to, že v ní dlouhou dobu nikdo nebydlel. Posudek upozornil, že vila byla postavena podle vkusu dřívějších vlastníků a náklady na její provoz a údržbu budou pravděpodobně velmi vysoké.

Objekt je napsaný na Krejčířovu manželku Kateřinu, která se vilu snažila z exekuce vyloučit. Tvrdila, že je jen její a že ji koupila za 23 milionů korun, které dostala od Krejčířova otce. Soud tomu ale neuvěřil. Na konci června rozhodl, že nemovitost považuje za společné jmění manželů, na které se exekuce vztahuje.

Do dražby šla koncem července také menší z Krejčířových vil v Černošicích. Za vyvolávací cenu 17,2 milionu korun se ale o ni nikdo nepřihlásil.

Krejčíř po útěku z Česka v roce 2005 žije od roku 2007 v Jihoafrické republice, kde je od listopadu 2013 ve vazbě. V JAR čelí řadě obvinění, k verdiktu zatím dospěl pouze jeden jeho případ. Dostal 35 let vězení za únos a mučení bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu. Proti rozsudku se Krejčíř obrátil se stížností na jihoafrický ústavní soud.

V Česku byl Krejčíř mezitím odsouzen k 15 rokům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další delikty.

fotrpjotr ( 16. září 2016 05:02 )

Neboj,brzy dojdou ze Syrie.

Zobrazit celou diskusi