Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Dětskému kuřákovi e-cigareta vážně popálila nohu: Vybuchla mu v kapse

Autor: lm - 
1. března 2016
19:40

Při používání elektronické cigarety hazardujete se zdravím! Pokud používáte levné a nebezpečné baterie, pak riskujete, že se vám zařízení vznítí a popálí vás jako tyto dva muže.

Mnoho kuřáků přechází na elektronické cigarety, které jsou méně škodlivé než klasické cigarety. Jenže pokud se lidé snaží na zařízení ušetřit, může se jim to krutě vymstít.

Své o tom ví i 17letý Marcus Forzani z Colorada. Teenagerovi se vznítila cigareta v kapse při hodině ve škole a způsobila mu vážné popáleniny. Marcus už prodělal jednu operaci a dvě další ho teprve čekají.

Podobně skončil i Mick Bennett (47) z Velké Británie. Tomu se zařízení vznítilo rovněž v kapse, když zrovna bruslil se svým synem (7). Jiskry dítě jen o kousek minuly. Mick strávil deset dní v nemocnici, kde mu museli na vážně popálenou nohu dát kožní štěpy.

Video Britovi se vznítila elektronická cigareta v kapce, když byl bruslit se synem - YouTube
Video se připravuje ...

Za obě nehody s největší pravděpodobností může vadná baterie. Kuřáci by proto neměli na elektronických cigaretách šetřit a měli by si kupovat jen kvalitní baterie, které prošly potřebnými zkouškami a byl jim udělen certifikát, který prokazuje jejich bezpečné použití.

djaba ( 2. března 2016 14:05 )

 Takové popáleniny nemůže elektr. cigareta způsobit .Stejně jako navrhované obrázky na krabičky cigaret vůbec s kouřením nesouvisí .

villi ( 1. března 2016 19:52 )

MNĚ E-CIGARETA PO ROCE POUŽÍVÁNÍ ODNAUČILA DEFINITIVNĚ KOUŘIT.NEKOUŘÍM UŽ PŘES 2 ROKY A K TOMU BYLA URČENA.ZŘEJMĚ JI JEDINCI NEUMÍ POUŽÍVAT.

Zobrazit celou diskusi