Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muži na benzince bouchla elektronická cigareta v kapse: Utržil popáleniny druhého stupně

Autor: lm - 
25. února 2016
13:02

Vyměnili jste tabákové výrobky za elektronickou cigaretu? Pak dávejte dobrý pozor, abyste neskončili jako tento Američan! Josh Hamilton skončil s popáleninami druhého stupně poté, co mu e-cigareta explodovala v kapse.

Nehoda se stala v sobotu na benzince v americkém státě Kentucky. Josh Hamilton stál u pokladny, a když si sáhl do kalhot pro peníze, z pravé kapsy mu zničehonic vyšlehl gejzír jisker.

Muž vyběhl ven a hořící kalhoty rychle sundal. Jeden ze svědků incidentu je pak uhasil hasicím přístrojem. „Slušně mě to spálilo. Bylo to, jako bych si v kalhotách odpálil jednu z těch pyrotechnických fontán,“ popsal muž na Facebooku, kde rovněž nasdílel snímek své nohy, na které utržil popáleniny druhého stupně.

Exploze byla nejspíš zaviněna vadnou baterií v přístroji. Hamilton uvedl, že jeho baterie byla od společnosti Efest, typ 18650. Američan ale prohlásil, že rozhodně nepřestane elektronické cigarety používat. Jen si prý příště dá pozor, aby ji s sebou nebral na benzinku.

Video Američanovi explodovala e-cigareta v kapse. - YouTube
Video se připravuje ...

BleskOpetZasahuje ( 13. února 2017 17:04 )

Ahoj Faun. Ano máš naprostou pravdu. Už i v laboratorních podmínkách bylo dokázáno , že e-cigarety jsou škodlivé ale mnohonásobně méně než obyčejné piro. Toxické látky, i přes obsažený nikotin , jsou drženy maximálně na 5% škodlivých látek v obyčejné cigaretě.

BleskOpetZasahuje ( 13. února 2017 17:01 )

Zdravím všechny co jsou proti e-cigaretám. Jak jste si mohli všimnout , došlo ke vznícení e-cigarety v kapse. To znamená , že nebyla správně užívaná.jeden z možných aspektů je špatný stav baterie. Je to ten nejpravděpodobnější další možností je selhání systému/ochranné elektroniky. To je ale při správném užití téměř nemožné. Když někdo bude mít auto a nebude s ním umět je velká pravděpodobnost , že to nedopadne dobře. Je to tedy stejný případ. Lidi... Uvědomte si, že elektronická ochrana v e-cigaretě je dělána tak , aby tomuto zamezila. Jestli ale používá někdo e-cigaretu bez této ochrany a neumí se k ní chovat, nemá ji co používat. Půjčili by jste auto člověku bez toho , aby měl zkušenosti s řízením ? Dále chci zdůraznit , že pokud se tohle stalo v americe, kde k je nejčastější příčinou výroba vlastní ecigarety... Neni se čemu divit. Doufám , že si toto vezme někdo k srdci. Gratuluji Blesku za další článek , který lidi jen pobouří. Proč se nezveřejňují články , kde lidem vybouchne zapalovač u pusy, když si připalují cigarety ? Ano je to smutné , ale tento muž si za to zjevně mohl vlastním nevhodným chováním. V čechách zatím žádný případ , kdy by se tohle stalo neznám.

Faun ( 13. února 2017 16:01 )

 Vážený pan by si pro příště měl zkontrolovat, jestli nemá baterii osoupanou nebo jinak poškozenou od nabíječky. To že je hlupák je jeho věc. Podobný případ který váš blesk zverejnil nedávno.. Spíše by se mohlo zveřejnit, jak je ecigareta prospěšná.. Pouze u lidí +18 let. Nehledě k tomu že jsou i beznikotinove báze které jsou zcela čisté.Ja sám mám astma a můj zdravotní stav se rapidně zlepšuje.. A také se spolu s ním, zvětšuje stav mého konta v bance.. Již nevyhazuji peníze za tabákové výrobky... Takže takové lobby si můžete narvat... Víme všichni kam.

nicol30 ( 25. února 2016 13:31 )

Jako správný Američan by měl danou firmu zažalovat a vytřískat na tom pořádné bolestné

Zobrazit celou diskusi