Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílený střelec z USA? Po jízdě pro Uber zastřelil šest lidí včetně malého kluka

Autor: ČTK, kal, zst - 
21. února 2016
16:15

Dramatický příběh střelce z amerického státu Michigan, který zastřelil na několika místech šest lidí, dostal nový rozměr. Policie potvrdila, že běloch Jason Dalton (45) jezdil se svým Chevroletem pro alternativní taxislužbu Uber. Když dokončil poslední zakázku, vydal se po městě náhodně střílet do lidí. Mezi jeho oběťmi je i malý chlapec. Naopak 14letá dívka, kterou už vydávaly za mrtvou, bojuje v nemocnici o život.

Podle policie je střelcem běloch z Kalamazoo ve věku 45 let. Média mluví o Jasonu Daltonovi. Policie už několik hodin prohledává jeho dům. „Po městě jezdil Chevroletem HHR,“ uvedla místní policie na sociální síti.

Ve vážném a kritickém stavu jsou tři lidé, mezi nimi i 14letá dívka. Střelec se pohyboval v oblasti města Kalamazoo.

Agentura Reuters uvedla, že podezřelý střílel nejméně na třech různých místech. Vždy se jednalo o parkoviště – u restaurace Cracker Barrel, u prodejny automobilů Kia a u obytného komplexu. „Je to ta nejhorší noční můra, když máte někoho, kdo zkrátka jen jezdí po okolí a náhodně střílí lidi,“ komentoval tragédii zástupce šerifa kalamazooské policie Paul Matyas.

Střelec začal svou cestu kolem šesté večer tamního času pravděpodobně u obytných domů, kde čtyřikrát vystřelil na ženu s několika dětmi, ta je nyní v kritickém stavu. Její děti měly štěstí. O dvě hodiny později se střílelo u prodejny automobilů, na místě zemřel otec s osmnáctiletým synem. „V tuto chvíli jsme přesvědčeni, že se tam jen dívali na auto,“ řekl k tomu šéf městské policie Jeff Hadley.

Pak střelec zamířil k restauraci. Ve dvou autech tam zemřeli celkem čtyři lidé. Mezi mrtvými je podle televize Wood (pobočka CNN) také malý chlapec.

Útočník v americkém státě USA náhodně střílel kolemjdoucí. Útočník v americkém státě USA náhodně střílel kolemjdoucí. | Twitter / Nick Ponton

Policie vraha po intenzivním pátrání zadržela. Útočník podle agentury AP při zatčení nekladl odpor.

Please be cautious and advise us if you know or have seen the suspect in this situation where 6 people have been killed...

Zveřejnil(a) Kalamazoo Department of Public Safety dne 20. únor 2016

Matyas vystrašenou veřejnost ujistil, že byl skutečně dopaden pachatel vražedné střelby. „Hrozba pro veřejnost pominula. Už máme svého podezřelého,“ sdělil na dotaz televizní stanice WWMT-TV. Dodal, že v autě zadrženého byla nalezena poloautomatická zbraň.

Podle neoficiálních informací se střílelo ještě na čtvrtém místě, policie ale souvislost s řáděním střelce nepotvrdila.

bizon_pepa ( 21. února 2016 11:42 )

No a?

bizon_pepa ( 21. února 2016 11:29 )

Obráceně. Kdyby střílel černoch, tak řeknou pachatel. Když je to běloch, tak se nebojí označit rasu.

Ruudazvostravy ( 21. února 2016 10:18 )

 Jó Myčygén,tam je to taki heskí,zrouna jako tuna f Ribitvý.

Zobrazit celou diskusi