Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jako zkušení kriminálníci: Dva chlapci si prokopali tunel ze školky, kterým utekli „na svobodu“

Dva chlapci na Uralu utekli z mateřské školky. (Ilustrační foto)
Dva chlapci na Uralu utekli z mateřské školky. (Ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock)
Autor: ČTK - 
9. září 2015
07:00

Dva pětiletí kluci jako ostřílení kriminálníci dokázali prokopat díru, kterou vyklouzli z mateřské školky na svobodu, kde si hodlali pořídit opravdu luxusní automobil. Příběh z Uralu, kde se Rusko dělí na evropskou a asijskou část, upoutal pozornost i zahraničních médií.

„Dva chlapci utekli z mateřské školy v Magnitogorsku během procházky krátkým otvorem, který plánovitě vyhloubili v několika předchozích dnech dětskými lopatkami pod ohrazením školky,“ vylíčil list Komsomolskaja pravda.

Uprchlíci pak ušli další dva kilometry k prodejně automobilů Jaguar. Kolemjdoucí žena při pohledu na malé tuláky pojala podezření, že cosi není v pořádku. „Chlapci jí vysvětlili, že odešli ze školky, aby si koupili pořádné auto. Ale nemají peníze,“ poznamenal deník. Bdělá občanka pak nesolventní chlapce okamžitě odvezla vlastním vozem na strážnici, odkud už vyrazily policejní hlídky k pátrání po pohřešovaných uprchlících.

Šťastný konec to asi nebyl až tak úplně pro učitelku z mateřské školky, která na útěk svých svěřenců doplatila propuštěním z práce, zatímco vedoucí celého zařízení vyvázla s důtkou.

Následníci hraběte Monte Christa prý na Urale nejsou vůbec vzácní. Loni se z jiné školky „vypařil“ tříletý kluk i s dvěma vrstevnicemi, které pozval k sobě na návštěvu. Domů trefil, zatímco dívky na něj čekaly na lavičce v průchodu, až zkontroluje, zda je „čistý vzduch“. A před pár lety se jiní uprchlíci dokonce dostali do policejních svodek poté, co kamenem rozbili výlohu obchodu, aby spáchali velkou čokoládovou loupež.

Podobné útěky z mateřských školek v případě šťastných konců nemívají pro učitelky vážnější důsledky, poznamenal server Newsru.com. Ale letos v únoru byla v Tomské oblasti odsouzena za nedbalost vychovatelka, která si nevšimla únosu tříletého děvčátka, později znásilněného a zavražděného. Pachatelem byl podle vyšetřovatelů místní taxikář, který napsal na přední okno svého vozu „Odpusť“, než se oběsil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi