Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Štědrý den Petra Kramného ve vazbě: Hrachovka, filé a salát!

Autor: Dagmar Čechová, Etienne Blaha - 
23. prosince 2015
05:00

Vánoce ve vazbě? Jedním z 500 vězňů, kteří je v ostravské věznici oslaví, bude už podruhé Petr Kramný (37) obžalovaný z vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8). Místo kapra dostane k večeři filé a jako dárek bude ovoce.

Denní režim se pro něho sice z bezpečnostních důvodů nezmění, ale přesto se vedení věznice snaží vyplnit čekatelům na rozsudek soudu prázdné chvíle bez rodiny.

„Je připravena vánoční bohoslužba. Sváteční čas lze trávit u televize, vypůjčených knih či připravených sportovních aktivit. V úterý 29. prosince je připravený program pěveckého sboru Schola,“ vyjmenovala možnosti Petra K. Marie Bílková z ostravské vazební věznice.

Kvůli kostem sice kapra Petr Kramný neochutná, ale dostane hrachovou polévku, rybí filé a bramborový salát. Jako překvapení ho pak čeká balíček se sladkostmi a ovocem. Co ho však oproti třem jiným šťastlivcům z věznice mine, je vycházka s rodinou. Místo toho bude moci navštívit psychologa, případně má právo na více návštěv.

Vánoce ve vězení

✔ návštěvy budou od 7:30 do 14:30

✔ vězeň má možnost na více telefonů

✔ od věznice dostane trestanec dárek v podobě sladkostí a ovoce

✔ přichází více balíčků

✔ probíhá ale také vyšší kontrola lidí se sebevražednými sklony

Rozsudek na začátku ledna

Opožděný vánoční „dárek“ dostane Petr K. 7. ledna ve 13 hodin od Krajského soudu v Ostravě. Předsedkyně senátu Renata Gilová nad ním vyřkne rozsudek ohledně vraždy Moniky a Klárky. Státní zástupce pro Petra Kramného žádal 30 let ve vězení se zostřeným dozorem, obhajoba chce zproštění viny a propuštění z vazby.

setroseuros ( 6. ledna 2016 17:22 )

mozna mel v balicku i bonus - mydylko

setroseuros ( 6. ledna 2016 11:29 )

taky doufam , ze spravedlnosti neunikne! A mne nemusely o jeho vine presvedcovat zadna media ani tisk!! Stacilo mi poslouchat ho od zacatku co kdy a jak povida, jek rekonstruuje a kombinuje a pokazde jinak.... sam se namotal do site svych lzi!! A pry neni motyv? no motyvu je spousta! napr. nevera, rozvod, chamtivost po majetku, sebelitost, zasmesneni pred kamarady ....

setroseuros ( 6. ledna 2016 11:21 )

Jedine on vi jak to udelal a mel to moc dobre promysleno. Stestim pro nej bylo, ze mel cas pokoj uklidit nez to oznamil a taky , ze vedeni hotelu pokoj nezapecetilo pro dalsi skoumani ale Kramaka prestehovaly a pokoj rychle uklidili a nastehovaly tam nove hosty aby nevznikla panika, kdyz on tvrdil, ze byly otraveny ! Pani obhajkyne se za nej pere jak lev a tvrdi , ze to neudelal ale taky nema dukazy o jeho nevine! A kdo jiny by to udelal , kdyz on podle vlastnich slov byl celou dobu s nimi a taky na pokoji po celych tech krityckych 24 hodin kdy jakoze zvracely,,vsichni!,,tam byl s nima jen on! Zeby nejaky mimozemstan priletel klicovou dirkou , kdyz on sedel- resp.spal na hajzlove mise?

k999 ( 5. ledna 2016 09:50 )

8:54 7. 7. 2015 Celkový nález a toxikologie určily jako příčinu smrt v krátkém intervalu po započetí elektrického impulzu. "Na těle nebyly známky agonie, což je charakteristické pro otravy. Úmrtí dvou jedinců takovýmto způsobem je nereálné," tvrdí Dokoupil. "Došlo k tomu tedy zevním faktorem. Toxikologie vyloučila drogy." 8:56 7. 7. 2015 "Po zasažení elektrickým proudem dochází k fibrilaci srdce a následné zástavě, čemuž plně odpovídá stav těla. Koresponduje i s výskytem krevních plynů v osrdečníku. Na těle nebyly nalezeny zjevné defekty, které by jednoznačně ukazovaly charakteristické známky vstupu elektrického proudu, to lze vysvětlit vstupem na větší ploše, zřejmě byla Klára mokrá," vysvětluje Dokoupil. 90 7. 7. 2015 "Pokud shrnu všechny skutečnosti příčiny smrti, jde o selhání srdce po zásahu elektrickým proudem a jedná se o smrt násilnou," zakončil Dokoupil. Soudkyně se ho ptá, zda lze hovořit i o jiné příčině smrti než elektrickým proudem. "Nejeví se žádná další možná eventualita jako reálná, při tom nálezu, jaký máme," Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pripad-petr-kramny/329255/pripad-petr-kramny-u-soudu-online-den-6- patolog-o-pitve-klarky-nezabila-ji-otrava-ale-elektrina.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy Mudr. Dokoupil zveřejňuje závěry a výsledky pitvy, z pitvy je ihned pořízen písemný protokol, videozáznam doprovázen mluveným slovem. Ty rozumět nechceš, chováš se jak trucovité dítě.

tymitaky ( 4. ledna 2016 22:15 )

O Pospíška zajímali kriminalisté v souvislosti s údajnou korupční kauzou v Olomouckém kraji a uvolnění ze služebního poměru požádal sám. O žádné falšování důkazů v souvislosti s PK nelze hovořit ani náhodou. Tak si zbytečně neplácej játra !!!!

Zobrazit celou diskusi