Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pikantní dohra: Babiš má od Trumpa dres Satoranského, ten s ním nechtěl schůzku

Autor: kal, simao - 
8. března 2019
20:20

Česká hvězda NBA Tomáš Satoranský a premiér Andrej Babiš (ANO) k sobě ve Washingtonu nakonec přece jen našli cestu. A překvapivě vedla rovnou přes Bílý dům. Americký prezident Donald Trump dal totiž Babišovi darem dres s podpisem Satoranského. Připomeňme, že zatímco premiér se byl podívat na Satoranského zápas, ten se nechal slyšet, že schůzku s předsedou české vlády odmítl. Melania Trumpová pak Moniku Babišovou obdarovala šátkem.

Sada dárků od Andreje Babiše a jeho ženy Moniky pro Donalda Trumpa s chotí už je důvěrná známá: vzácná pozlacená pistole s cenou 200 tisíc pro Trumpa a náušnice z českého granátu od Roberta Hájka pro Melanii. Chyběly ale jejich protějšky, které pár z Bílého domu věnoval svým českým hostům. Informace o nich přinesla v pátek Česká televize (ČT).

Monika Babišová dostala od Melanie Trumpové šátek. Jak vypadá, zatím ani televize, ani instagram paní premiérové neukázaly. Co bylo vidět názorně, ale na archivních záběrech, je dres s podpisem Tomáše Satoranského – dar amerického prezidenta pro českého premiéra. ČT ukázala i záběry hráče NBA, který s podepsaným dresem pózuje, ovšem už zhruba před dvěma lety.

Satoranský: Osobní setkání jsem odmítl

Kolem Babiše a Satoranského se totiž na historické návštěvě českého premiéra v Bílém domě odehrála jedna ne dvakrát výstavní epizoda. Začalo to přitom slibně: Babiš si i s Monikou ve středu večer zašli ve Washingtonu do haly Capital One Arena na zápas Washington Wizards vs. Dallas Mavericks, který skončil výhrou domácích poměrem 132:123.

Video  Babišovi a Trumpovi v Bílém domě: Blesk Zprávy byly u napjatě očekávané přijetí českého premiéra přímo v Oválné pracovně  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Satoranský pomohl týmu 14 body, ty klíčové přidal v těžkých chvílích, kdy Washington na Dallas lehce ztrácel. Osmkrát úspěšně doskočil, připsal si 11 asistencí.

Jenže zatímco v aréně Babiš s Monikou rozdávali úsměvy, Satoranský se k nim nezachoval dvakrát vstřícně. „Osobní setkání jsem odmítl, na zápas však může dojít kdokoliv,“ napsal podle ČTK Satoranský na facebooku jednomu z fanoušků, který mu měl vytýkat, že by se v rámci středečního basketbalového zápasu měl sejít s premiérem Andrejem Babišem (ANO).

Babiš: Já schůzku ani nechtěl

Premiér následně popřel, že by o setkání kdy usiloval. U muže, který dává na osobní schůzky zvláštní důraz a šel se na výkon hráče podívat i s manželkou, překvapivá informace.

„Tady zase vzniklo něco... Já jsem určitě pana Satoranského neoslovoval, já chápu, že někteří sportovci, kteří v minulosti, ještě když jsem nebyl v byznyse, tak jsem jim pomáhal, tak dneska je jiná doba, takže určitě to nebyla moje iniciativa. Rozumím, že na sítích je dostatečný počet haterů, kteří mu už dopředu dávali různé vzkazy. Takže tak to nebylo, my jsme se šli podívat na basket. Samozřejmě dobře víte, jak je to u nás, vždycky se hledá nějaké negativum. Není to tak, jak si někdo myslí,“ bránil se Babiš.

marmat ( 9. března 2019 20:07 )

tomik007: TO ANO, ale podívejte jak je i pozorný...nechal vyhledat tento 2 roky starý suvenýr

marmat ( 9. března 2019 20:04 )

petr12: Počkejme s nadávkami ....rýsuje se to VELMI jako 100% fejk

marmat ( 9. března 2019 20:02 )

Je velmi pravděpodobné, že se o této "bajce" dozvěděl pan Satoranský druhý den z Čech-od příbuzných ! Asi koukal jako my-co se stalo s jeho dresem, který daroval před 2 lety prezidentovi

marmat ( 9. března 2019 19:56 )

AliAlice: hrál si prostě povedený zápas s míčem a čekal na pozvánku-MARNĚ

marmat ( 9. března 2019 19:53 )

NAPROSTO jedinečné/obdivuhodné a nevídané je to, s jakým nadhledem a shovívavým úsměvem těmto ohromným fabulacím pan premiér čelí. Chobotnice se Šumany šlape na plyn a on je nechává "vydusit ve vlastní šťávě"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa