Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Stalinista Skála jde do boje proti „přepisování dějin“. Kolaborant, hodnotí oponent

Autor: zst - 
22. září 2018
16:00

Protiváhu neziskovým organizacím, které „oblbují děti ve školách“, chce vytvořit někdejší komunistický poslanec Josef Skála. Jeho spolek má čelit „přepisování dějin“ prostřednictvím besed, demonstrací, ale také publikacemi. Informace přinesl web Aktuálně.cz.

„Chceme konfrontovat politiku ohrožující dnešní svět pravdou o příčinách a vinících minulých tragédií. Vracet čest památce těch, jejichž zásluhy o mír a svobodu se znevažují. Čelit 'přepisování dějin' ve službách politiky, která se v minulosti krutě vymstila, a rozvíjet co nejširší spolupráci s domácími i zahraničními partnery zastávajícími podobné hodnoty a cíle,“ vypočetl pro Aktuálně.cz Skála.

Jeho spolek by měl být protiváhou neziskovým organizacím. „U nás i v okolních zemích je spousta všelijakých spolků a neziskových, 'nezávislých' organizací a tak dál, všechny živí nějaký Soros, to nedělají zadarmo, a platíme to ze státního rozpočtu,“ hlásá zastánce stalinistického křídla komunistů. 

Zmíněné organizace, mj. například think-tank Evropské hodnoty, podle Skály „mají monopol na tu takzvaně bezchybnou a neomylnou paměť, mají ji i za nás, vykládají o tom a oblbují ty děti ve škole“. Skála také řekl, že „nemají svědomí a štrachají v čemsi v cizím zájmu proti zájmu své vlastní země“.

„Nepřekvapuje mě, že pan Skála spolu se skupinou různých postsovětských nostalgiků a proputinovských postav českého veřejného života hodlá dále pokračovat ve své činnosti, kterou nelze označit jinak než kolaborační,“ reagoval na Skálův záměr Jakub Janda z Evropských hodnot.

Scéna příznivců ruského prezidenta Putina v Česku je podle něj přehledná a seskupení pod jednou značkou ušetří práci kontrarozvědce. „Ta tyto 'užitečné idioty' ruských státních zájmů v ČR bude moci pozorovat pod jednou střechou,“ dodal Janda.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marmat ( 23. září 2018 12:30 )

Nic nedávejte... JAKOBYSESTALO

Antonin Blaha ( 23. září 2018 10:09 )

 Janda Sorosuv hovinkovy kral,zase tlaci moudra?Tak to mel zas vasnivou noc az to vyprcha mu dojde ze se mu utahuji kohoutky.😂😂

salto ( 23. září 2018 08:28 )

allahmagorstb: Vítej, chyběl bys tu

Omur ( 22. září 2018 22:58 )

Lock, ač mách též chybku... web je v angličtině, tak ti sem článek nedám.

Omur ( 22. září 2018 22:44 )

Co já s tím zdenneku? Tady je o tobě marmat pojednání...... Lidi s depresí lze odhalit rychle. Podle slov, která používají Moderní technologie odhalily nejpoužívanější slova v textech lidí, kteří trpí úzkostí. Jasným příznakem jsou jejich opakovaná „absolutní slova“ a CapsLoch a ........... takdále

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa