Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zeman: U Kábulu se bojuje za Česko. Odejít by dokázal jen srab

Autor: ČTK, kal - 
29. srpna 2018
15:05

Zeman podpořil misi NATO v Afghánistánu, u Kábulu se dle něj bojuje za zájmy ČR. Odejít z mise, na níž se podílí další země, by dokázal jen srab, řekl. Prezident také svolal schůzku českých ústavních představitelů k zahraniční politice, jak řekl na úvod středečního jednání s českými velvyslanci na Pražském hradě. Podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka se setkání uskuteční 12. září.

Zástupci vlády, Hradu, Parlamentu a ministerstev obrany a zahraničních věcí se pravidelně scházeli během prvního působení Zemana na Pražském hradě. Po letošních prezidentských volbách půjde o první jejich setkání. Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) obnovení konceptu schůzek přivítal. „Ukázalo se, že tento formát je velmi užitečný,“ poznamenal.

Zeman při středečním projevu odmítl, že by existovaly rozdíly v zahraniční politice mezi vládou a jím.

Schůzky svolává hlava státu. Na minulých hradních setkáních čeští vrcholní politici diskutovali třeba o podpoře ekonomické diplomacie, českém předsednictví Visegrádské skupině nebo o boji proti takzvanému Islámskému státu.

Video  Celý projev prezidenta Miloše Zemana ve Sněmovně před hlasováním o důvěře vládě  - Blesk TV
Video se připravuje ...

deratizater ( 29. srpna 2018 20:11 )

Sionista Zeman je ekonomický a politický diletant .Pro zájmy sionistů udělá cokoliv i když to musí Český národ zaplatit jako byly banky teré jim doslova daroval ,nebo podpora Amerického imperiaismu.Taky jeho nekritická podpora agresivního Izraele je přilévání oleje do ohně.Chce mermomoci prosadit přestěhování Českého velyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma což považují Palestinci za akt agrese.Jiné země o tom neuvažují jen USA a Česko.Co tím chce dokázat že dělá takové nezodpovědné kroky? Pro svou stařeckou ješitnost vydává Český národ do nebezpečí pomsty muslimů.

rezacek ( 29. srpna 2018 17:46 )

Afgánci brání svou vlast. Už 40 let. Zabili tři okupanty. A co okupační mocnosti? Pr d.

rezacek ( 29. srpna 2018 17:42 )

Macháně ??!?!

ivoadler ( 29. srpna 2018 15:54 )

Nalejme si čistého vína: jestliže byli Sověti po srpnu 68 v naší zemi okupanty, tak naši vojáci v Afghanistánu jsou okupanty tuplem. A velmi brzy se to ukáže mimo veškerou pochybnost. Talibán říká jednoznačně: v Afganistánu bude mír, až odejdou okupanti!

hu11 ( 29. srpna 2018 15:49 )

Zeman je zase chytrej jako rádio

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa