Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Konec kapitána Zemana: Prezident náhle mění plány, vynechá plavbu ve člunu

Autor: Jan Kálal - 
26. května 2018
12:00

Letošní léto bude v Novém Veselí o něco smutnější než předchozí roky. Prezident Miloš Zeman (73) totiž změnil plány a nemá aktuálně v programu ani návštěvu své chalupy na Vysočině, ani tradiční plavbu na Novoveselském rybníku, na které si tak zakládá. A kterou ještě před měsícem avizoval v jednom z rozhovorů, ve kterém zároveň zavzpomínal na své mrtvé kamarády. Kapitán Zeman se svojí jachtou tak letos zřejmě nevyplují.

V polovině dubna Zeman líčil na Frekvenci 1, že chce dovolenou spojit tradičně s výjezdem do Kraje Vysočina. „A samozřejmě, že tam navštívím svůj rybník, i když není můj. Ale je mi dovoleno, stejně tak jako mnoha jiným, na něm veslovat v nafukovacím člunu,“ tvrdil prezident.

„Bohužel: byli jsme čtyři, respektive na začátku nás bylo dokonce pět, a z toho tři na Vysočině, tři kamarádi mi umřeli. Takže teď už mám jenom dva. Teď už tam nebude setkání, které jeden z mých přátel vždycky organizoval. Takže mi zbývá jenom ten rybník a ten člun,“ zavzpomínal Zeman.

Jenže aktuální plány, na které upozornila televize Nova, s návštěvou Vysočiny nepočítají. Blesk Zprávám to potvrdil i hradní mluvčí Jiří Ovčáček: „V červnu pan prezident navštíví Ústecký kraj. Další regiony pak postupně od září. Pokud jde o dovolenou, zatím na Vysočině není plánovaná, počítá se s pobytem v Lánech.“

Video  Pirát z Vysočiny: Zeman znovu vyplul na rybník, fanynky mu mávaly.  - TV Nova, Hudební banka.cz
Video se připravuje ...

Prezident má v Novém Veselí chalupu, kde pobýval po odchodu z politiky a předtím, než ho lidé zvolili jako hlavu státu. V budově má místnost na čtení a na spaní, ale také řadu schodů, které mu s ohledem na neuropatii dolních končetin dělají stále větší problémy. Naopak v Lánech se Zeman může ve výrazně rozlehlejších prostorách spolehnout na plný servis. Jen se člunem na rybník tu není příliš kam zajít.

Ochrance se uleví, starosta to má za věc prezidenta

„Je to rozhodnutí pana prezidenta. Kdyby přijel, tak by tu dovolenou na rybníku trávil. Pokud nepřijede, tak nepřijede,“ uvedl pro Blesk Zprávy lakonicky starosta Nového Veselí Zdeněk Křivánek.

Situace se ale postupně mění. Prezident Miloš Zeman totiž navzdory nabitému programu hledá skulinu, aby se mu v létě podařilo na rybník dostat. Ačkoliv se spekulovalo, že by to nemusel stihnout, podle informací Blesku se jeho lidé snaží zařídit termín v červenci, kdy má mimo jiné setkání se slovenským prezident či summit NATO.

Podívejte se, jak si to prezident ve člunu užíval v uplynulých letech:

avina ( 27. května 2018 09:39 )

Jan Kálal- autor článku pozval na člun své rodiče. Zaplatí jim pobyt na Vysočině, zapůjčení člunu.... Pan prezident stráví dovolenou úměrně svému věku, práci- podle svého. To Vašek flaška v tomto věku jezdil na Hrádečku na vozíku, osamocený.

gabreta ( 27. května 2018 09:18 )

Je otázka, co je přijatelnější. Práskač nebo debil! Co se týká "švestek", tak s tím má kavárna dobré zkušenosti s kulisákem Chrchlou co??

settt ( 26. května 2018 20:15 )

k dokonalosti mu chybí nafukovací rukávky...))

settt ( 26. května 2018 20:12 )

slyšel o Cháronovi a jeho umu..... tak se bude vodě vyhýbat na sto honů..._))))

settt ( 26. května 2018 20:10 )

můj fotr byl sportovec, a je pořád praktickej člověk....k tomuhle id iotskému vystoupení a trapnému držení pádel...jak prase kost,,,by se nikdy nepropůjčil...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa