Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Topce bude šéfovat dál, ale jen ve Sněmovně. Kdo z „věrných“ tam bude Kalouskovi chybět?

  • Autor: Zuzana Štíchová - 
    1. 11. 2017
    05:42

    Z čela TOP 09 sice v listopadu odejde, jejím poslancům ale bude šéfovat Miroslav Kalousek dál. Členové strany a dolní parlamentní komory si ho totiž vybrali jako předsedu klubu. To mimo jiné znamená, že bude mít dál přednostní právo na schůzích mluvit. Nahradí tak Františka Laudáta a jeho záskok Michala Kučeru. Z řad TOP 09 se do Sněmovny probojovalo jen sedm členů. Nedostal se exministr zdravotnictví Heger, primář Skalický ani místopředseda strany Marek Ženíšek.

  • 1.Kalousek šéfem, ale jen poslanců

    Karel Schwarzenberg (čestný předseda), Miroslav Kalousek (končící předseda), Markéta Pekarová Adamová (místopředsedkyně), Dominik Feri, Helena Langšádlová (poslankyně), František Vácha (děkan Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity), Vlastimil Válek (přednosta radiologické kliniky brněnské fakultní nemocnice), a to je všechno. Víc zástupců TOP 09 ve Sněmovně sedět nebude. Dlouho to dokonce vypadalo, že to nebude nikdo, protože se strana potácela během sčítání pod pětiprocentní hranicí. 

    Do čela poslanců se nakonec nikoliv překvapivě postaví končící šéf Miroslav Kalousek. Možná i proto, aby nepřišel o právo přednostně na plénu řečnit. Přednostní právo dává zástupci strany možnost mluvit i ve chvíli, kdy řadoví členové nemohou.

  • 2.Neuspěli Ženíšek ani exministr Heger

    O křeslo v Poslanecké sněmovně naopak přišel nejdéle sloužící ministr zdravotnictví v polistopadové éře Leoš Heger, který byl lídrem v Královéhradeckém kraji. Toho by někteří rádi viděli ve vedení strany, ne-li v jejím čele po Miroslavu Kalouskovi. Heger je už několik let místopředsedou TOP 09 a na posledním sněmu dokonce dostal nejvíce hlasů ze všech zvolených místopředsedů. 

    Další z místopředsedů naopak uvízl ve volební síti a do Sněmovny se nevrátí. Marek Ženíšek, odborník na zahraniční vztahy a první místopředseda, dal svou funkci už k dispozici a strana aktuálně řeší, jak moc vedení obměnit. Ženíšek byl lídrem v Plzeňském kraji, kde strana dostala jen 4,82 %.

    Video  Táta zdravotnických poplatků Leoš Heger: Zavedl bych je zase.  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 3.Sněmovnu neokusí Sommerová ani Stehlíková

    Dvě velké ženské osobnosti také zůstaly před branami dolní parlamentní komory. Režisérka Olga Sommerová a exministryně Džamila Stehlíková na kandidátkách TOP 09 ale pouze hostovaly, obě kandidovaly za Liberálně ekologickou stranu (LES) Martina Bursíka.

    Ženy, které posilují kandidátku TOP 09: Džamila Stehlíková a Olga Sommerová Ženy, které posilují kandidátku TOP 09: Džamila Stehlíková a Olga Sommerová | Foto Blesk - Jaroslav Šimáček

  • 4.Nekandidoval zpívající poslanec ani věrný Laudát

    Šéf poslaneckého klubu František Laudát a poslanec Daniel Korte, který se proslavil v roce 2011 mimo jiné zpěvem při hlasování o nedůvěře vládě Petra Nečase (ODS), skončili s podzimními volbami na svých postech. Oba se svých míst na pražské kandidátce dobrovolně vzdali a vrátili se k podnikání respektive k překladatelství. „Staré harcovníky“ na kandidátce vystřídaly neotřelejší tváře v podobě místopředsedkyně strany Markéty Pekarové Adamové (uspěla) a poslance Martina Plíška (neuspěl), který byl spoluautorem známého zákonu o střetu zájmů, tzv. Antibabiše.

    Video  Poslanec Korte zazpíval, že je proti návrhu.  - Youtube.com
    Video se připravuje ...

  • 5.Zastánce konopí se také neprobojoval

    V Pardubickém kraji neuspěl ani uznávaný lékař Jiří Skalický. Zastánce léčebného konopí, milovník dostihových koní a závodní střelby například v Blesk Volebním souboji přiznal, že jako mladý zkoušel marihuanu i kouřit, ruku chtěl ve Sněmovně zvednout pro znovuzavedení nadstandardů. Skalický je primářem oddělení klinické biochemie a diagnostiky v pardubické krajské nemocnici, poslancem byl od roku 2010.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

noacojezase ( 1. listopadu 2017 11:46 )

Kalousek je nesmrtelný strejda.

borka30 ( 1. listopadu 2017 10:52 )

Ten se vůbec neměl dostat do PS. Dělal a bude dělat jenom peklo. Je to sobecký, zlý člověk. V PS při podezření z alkoholu by měli používat alkohol testery a když zjistí, že někdo pil, odchod z PS.

dlabec ( 1. listopadu 2017 10:42 )

Ted jsem četl že ten netopýr Feri podporuje zmetka zloděje,křiváka Kalouska v podrazech při sestavování vlády.Ty nechutný netopíre pěkně začínáš a špatně skončíš pracovat se ti nechce takové typi lidí jako ty pracovat nikdy nebudou jednoduche nebudeš pracovatbudeš vytvářet s humusem Kalouskem jen politickou špínu,podrazy,křivárny nedostanete mzdu ukaž mi ty netáhlo kdo ti dá mzdu když nebudeš pracovat a ,jen šířit nenávist,lhát,taky bys potřeboval narovnat to čapí hnízdo na kebuli blbe obecný kuřbuřte Kalouska!!

prest ( 1. listopadu 2017 10:40 )

Tak a teď si jen budeme přát aby se Babiš domluvil s Okamžurou na odvolatelnosti politika. Jinak se toho kre. t. ena Česko nezbaví. Už od pohledu de.bil.

noacojezase ( 1. listopadu 2017 10:33 )

Lepší by bylo zbavit ho svéprávnosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa