Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ani Kalouskova první dáma nechce do čela TOP 09: Chystá se prý věnovat rodině

Autor: ČTK - 
26. října 2017
11:20

Místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová se nebude ucházet o funkci předsedy strany, kterou nebude na listopadovém sněmu obhajovat Miroslav Kalousek. Serveru Aktuálně.cz řekla, že se chystá založit rodinu. O Pekarové Adamové se spekulovalo jako o jednom z možných Kalouskových nástupců.

„Nikdy jsem se netajila tím, že chci brzy založit rodinu. S prací poslankyně mateřství skloubit jde, předseda teď ale straně musí obětovat vše,“ zdůvodnila Pekarová Adamová své rozhodnutí. Nový šéf TOP 09 bude muset podle ní straně obětovat „ne sto, ale tisíc procent svého času i úsilí“. Aktuálně.cz třiatřicetiletá poslankyně řekla, že se na listopadovém sněmu strany bude ucházet o funkci první místopředsedkyně.

Svůj odchod Kalousek oznámil poté, co se TOP 09 ve víkendových volbách jen těsně dostala do Sněmovny. Kalousek tak chce umožnit společný postup demokratických subjektů od středu doprava, jak o něm mluvil už loni na podzim. Nechce být skutečným ani zástupným důvodem pro to, aby taková spolupráce nevznikla, řekl.

Jako o možných Kalouskových nástupcích v čele TOP 09 se mluví vedle Pekarové Adamové také o europoslancích za TOP 09 Jiřím Pospíšilovi či Luďku Niedermayerovi. Pospíšil o víkendu podal přihlášku pro vstup do strany, podle Kalouska ho ale omezují podobné limity jako jeho samého, tedy předsudky, které vůči nim panují.

TOP 09 ve víkendových volbách získala 5,31 procenta hlasů, ve Sněmovně tak má sedm mandátů. Ve volbách před čtyřmi lety strana kandidující tehdy s podporou Starostů obdržela téměř 12 procent a poslanců měla 26.

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
renataren ( 30. října 2017 11:51 )

Dobře jí tak! Dostane 18 let natvrdo! Ať má alespoň 10 faganů...

tosto ( 26. října 2017 17:06 )

Měli heslo : NEUHNEME - tak neuhnou a rovnou až na samé dno

noacojezase ( 26. října 2017 17:01 )

Kalouskova první dáma ? Kalousek byl ženatý, možná to nebyla dáma.

sovca ( 26. října 2017 12:30 )

Ta paní je Kalousek v sukních. Žádná výhra pro Topku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa