Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zaorálka ošetřovali přítelkyně a bodyguard. Po nehodě si nahmatal díru v hlavě

Autor: Jakub Veinlich - 
18. září 2017
13:55

Poprvé od páteční autonehody dnes přišel na jednání vlády ministr zahraničí Lubomír Zaorálek z ČSSD. Novinářům popsal, co se na Znojemsku s jeho limuzínou dělo, i to, kdo ho jako první ošetřoval. Víc už se prý k nehodě nechce vracet. A je rád, že mu v cestě nestál strom. 

„Pokud se mi to nezdá, tak se mi zdálo, že se z toho auta nějak kouří. Volali jsme na sebe, že musíme ven, co se komu stalo,“ popsal Lubomír Zaorálek první momenty těsně po dopravní nehodě na Znojemsku, jejíž součástí byla právě i jeho limuzína.

Ministr si podle svých slov do té doby četl. Jestli měl řidič puštěný majáček, ale prý neví. „Co se týče majáku, to se mně neptejte – tomu jsem se moc nevěnoval, já to úplně nepoznám, jak se jede. Ne, že bych to vůbec nevnímal, měl jsem pocit, že se při předjíždění někdo dostal před nás – to jsem viděl a docházelo mi, že už to nemůžeme stihnout,“ následoval proto manévr, který podle ministra zřejmě zabránil větší tragédii.

VIDEO: Lubomír Zaorálek na první pohled žádné zranění nemá. Průběh nehody popsal novinářům během pondělního jednání vlády

„Ten řidič to strhnul a pravděpodobně udělal dobrou práci, že jsme se vyhnuli střetu, který mohl nastat ještě dřív. Pak jsme obě dvě auta společně letěly do pole,“ připomněl si osudové okamžiky před novináři volební lídr ČSSD. „Zaplať Pán Bůh, že tam nebyl žádný strom, pád se ztlumil tím letem,“ když prý auto skončilo v poli, ještě ani netušil, že bude potřebovat ošetření lékařů.

„To, že jsem se praštil do hlavy, tak tomu jsem žádnou velkou váhu nepřipisoval,“ popisoval Zaorálek dál průběh nehody s tím, že v tu chvíli ještě ani netušil, že se zranil nějak víc. Podle svých slov se proto začal spíš zajímat o všechny okolo.

Všude krev, Zaorálek si nahmatal „díru v hlavě“

„Když jsem zjistil, že mám tu krev všude a nahmatal jsem si nějakou díru v hlavě, tak jsem si říkal, ježíšmarjá co to je, a tak jsem začal hloubat sám nad sebou,“ v tu chvíli už prý seděl na mezi a dočkal se první pomoci.

„Já si myslím, že to byla přítelkyně, která se o mě nejvíc starala, a ochránce, který tedy taky přiběhl – společně našli nějaké fáče,“ odpověděl Zaorálek na dotaz, kdo se o něho bezprostředně po nehodě staral.

V příštích dnech prý ještě Zaorálek nebude moct sportovat, program prý ale neruší. Rána na hlavě není příliš vidět, ale hojí se prý dobře. „Na kontrolu bych měl jít poměrně brzy a pak ještě vytažení stehů,“ uzavřel ministr. 

 

vlamore ( 21. září 2017 06:06 )

..carmin..

vlamore ( 21. září 2017 06:04 )

Carmin...

eliska963852 ( 19. září 2017 15:43 )

Tu díru v hlavě má od studií marx-leninismu.

mart33 ( 19. září 2017 08:54 )

Vyhrát titul největšího Alkáče znojemského vinobraní není vůbec jednoduché": Za poměrně klidný označili víkend ve Znojmě policisté a strážníci. Kromě páteční nehody ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka nemuseli policisté řešit vážnější případy. „Nezaznamenali jsme žádné mimořádné události,“ sdělil mluvčí policistů Pavel Šváb.

dessy ( 19. září 2017 03:34 )

Tu díru už tam měl. Proto už může zas pracovat, tedy škodit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa