Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zaorálek přiznal po autonehodě přítelkyni: Randí s exmoderátorkou České televize

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
20. září 2017
05:00

Autonehoda poodhalila milostný život ministra zahraničí a lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka (61). Blesk.cz přiznal, že jeho vyvolenou, která se o něj během incidentu starala, je bývalá moderátorka České televize Šárka Bednářová. O jejich vazbách se spekulovalo už v době, kdy Bednářová moderovala politický pořad. Vše měly potvrdit výpisy z telefonních hovorů, které si nechalo zjistit vedení Ostravského studia. Pár si volal několikrát denně i v noci. Novinářka za takovou „šťáru“ podala trestní oznámení a z obrazovky zmizela. Dnes ji Zaorálek označuje za svou oficiální přítelkyni.

„Já si myslím, že to byla přítelkyně, která se o mě nejvíc starala, a ochránce, který taky přiběhl – společně našli nějaké fáče, které vytáhli z lékárničky a tu hlavu mi začali vázat, protože mně samotnému se nedařilo tu krev zastavit,“ popsal Lubomír Zaorálek nedávný zážitek z dopravní nehody, když se vracel vládní limuzínou z vinobraní ve Znojmě.

Video  Lubomír Zaorálek promluvil o přítelkyni. Byla s ním u nehody.  - Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Nechtěné přiznání?

Možná i nechtěně upozornil také na to, že je „zadaný“. Blesk.cz se ho proto dotázal, zda je jeho přítelkyní právě bývalá novinářka. „Myslel jsem Šárku Bednářovou,“ odepsal obratem v SMS zprávě volební lídr ČSSD.

Právě jejich vztah stál Bednářovou slibně nastartovanou kariéru televizní moderátorky. Studentka speciální pedagogiky se prvního konkurzu do České televize na pozici redaktorky zúčastnila už v roce 1994. Později měla dokonce prý ambici vést ostravské televizní studio. Bývalý šéfredaktor zpravodajství Petr Bohuš ale zjistil podle telefonního výpisu častý kontakt Bednářové s Lubomírem Zaorálkem. Právě on měl údajně zasahovat do personálního obsazování ve vedoucích funkcích ostravského studia ČT. V televizi se tak začalo nahlas mluvit o politických tlacích na zpravodajství. Bednářová v roce 2002 zmizela z obrazovky, za pár měsíců se ale vrátila.

Výpověď pro nadbytečnost pak dostala v České televizi v roce 2013. Během jednoho roku mi byla zrušena funkce dvakrát. V červnu 2012 zrušili post šéfredaktorky údajně proto, že nezapadal do nové koncepce, která se teprve připravovala a redakce se tak ocitla na několik měsíců v chaosu a bezvládí. Pod hrozbou žaloby jsem byla převedena nakonec do pozice vedoucí Nových médií. Dnes jsem byla v rámci restrukturalizace odvolána z funkce k 1. 12., údajně pro nadbytečnost,“ řekla Bednářová v listopadu 2013 serveru Médiář.cz.

Se Zaorálkem i pracuje

Dnes o práci ale evidentně Bednářová nouzi nemá. Zaorálkovi je blízko nejen v soukromí, ale také v pracovním životě. Je totiž členkou jeho volebního týmu. Co má konkrétně na starosti, ale Lidový dům říct odmítá. „To nebudu komentovat, to je interní stranická záležitost,“ odmítl zareagovat na dotaz mluvčí ČSSD Mikuláš Klang. Se Zaorálkem přitom Bednářová objíždí kraje v rámci předvolební kampaně a objevuje se s ním i na oficiálních fotografiích z navštívených továren, nemocnic nebo domovů důchodců.

Vedle práce pro Zaorálka zvládá Bednářová ale i další kšeft. Oficiálně pracuje na pětinový úvazek pro Úřad vlády, k čemuž se sama hlásí také na svém profilu na sociální síti. Informaci Blesk.cz potvrdil také mluvčí vlády. „Mgr. Šárka Bednářová je zaměstnána v Sekci pro lidská práva, tedy u pana ministra Chvojky,“ napsal redakci mluvčí Martin Ayrer.  

Kolik si ale na Úřadu vlády Bednářová vydělá, i jaká je její přesná náplň práce, redakci nedokázal říct ani mluvčí ministra pro lidská práva Michal Kačírek. Netuší prý ani, proč Bednářová požádala o zkrácení úvazku.

„Šárka Bednářová pracuje na Úřadu vlády v Sekci pro lidská práva, kde je zaměstnána jako pracovnice vztahu k veřejnosti. Na plný úvazek pracovala na Úřadu vlády od ledna 2016, od srpna má pracovní úvazek podstatně snížený. Z Vaší otázky vyvozuji, že tak může být kvůli práci pro volebního lídra ČSSD,“ odpověděl Kačírek na dotaz s tím, že si ji na vládu přivedl bývalý ministr pro lidská práva Jiří Dientsbier.   

Otčím Emmy Smetany

Zaorálek se se svou ženou rozvedl v roce 2000. O ženy ale nouzi nikdy neměl. Nejen v Poslanecké sněmovně se o něm mluví jako o dobrém společníkovi a občas také jako o svůdníkovi. V roce 2002 učaroval například v pražské kavárně Slavia na oficiálním setkání bývalou první dámu Dagmar Havlovou, se kterou si vydrželi vyprávět dvě hodiny. Tou dobou už měl ale Zaorálek za sebou bouřlivé rodinné období.

Se svou ženou má dvě děti, k tomu si ale pořídil ještě jedno nemanželské, a to téměř současně ve chvíli, kdy si rozehrál další románek. Nějaký čas se objevoval po boku bývalé studentské vůdkyně z listopadu 1989 a předsedkyně strany Naděje Moniky Mac Donagh Pajerové. Tedy matky moderátorky Emmy Smetana, které tak byl nějakou dobu nevlastním otcem. Pajerová – sestra Kateřiny Jacques Bursíkové – ale na vztah se Zaorálkem raději rychle zapomněla.

Nechala se dokonce slyšet, že sama s hrůzou postupně zjišťovala, že její přítel je vlastně mužem mnoha tváří. Dost mě překvapilo, když jsem zjistila, že někde má manželku a děti a jinde další vztah, kde zřejmě také moc zaangažovaný není, řekla Blesku Pajerová před lety.

V roce 2015 navíc naši fotografové načapali Zaorálka na filmovém festivalu v Karlových Varech ruku v ruce s blonďatou dámou. Což politikovi nebylo příliš po chuti, i když byl už rozvedený.

„Na filmovém festivalu jsem byl s rodinou jako každý rok,“ uvedl v reakci na dotaz Blesku Zaorálek. Lidé z jeho okolí pak doplnili, že dotyčná blondýnka je jeho první žena, ke které se po rozvodu vrátil.

blamal ( 29. listopadu 2017 02:13 )

 Ze zaznamu rozhovoru, ktere vedla, je videt, ze je uplne pitoma.A navic ohavna,s udesnymi oblecky. Vynikajici vkus, Zao-ce-tungu!

karcsil ( 21. září 2017 13:33 )

To sa ale úžíva z verejných zdrojov platiť mileku!!!Hlavne ,že jej líder má velké reči o zneužívaní verejných zdrojov a on je tým hlavným !

ninga ( 21. září 2017 08:31 )

Paní Šárka se mi nikdy nelíbila, její půlnoční TV rozhovory byly tak trapné, že když jsem to někdy náhodou viděla, zapisovala jsem si pro zábavu její výšplechty na papír, abych je nezapomněla. Debilní otázky na hosty, důležitá jak pětka v záložně. Obličejem připomíná mí Šárku Grossovou. Zaorálek se mi taky nelíbí, takže se k sobě hodí.

ninga ( 21. září 2017 08:29 )

1pravda1 ( 20. září 2017 23:22 )

TO JE TROJKA, SOBOTKA SE ROZVÁDÍ, ZŘEJMĚ CHCE RYCHLE PŘEPSAT DLE VZORU KALOUSKA MAJETEK NA MANŽELKU,- kauza OKD ještě nebyla uzavřena, PODVODNÝ STUDENT PRÁV Z PLZNĚ CHOVANEC, - PŘEDSEDA ČSSD A CHLÍPNÝ ZAORÁLEK, CO MÁ MILENKU NA ÚŘADU VLÁDY No chlapci, na to, že vedete ČSSD tři, tak nic moc reprezentace

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa