Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Limuzína Zaorálka skončila v poli: Co ukázaly fotky nehody a řídil někdo pod vlivem?

  • Autor: jer,kal,zde - 
    16. 9. 2017
    13:20

    Jízda ze znojemského vinobraní skončila pro ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (61) v pátek večer v nemocnici v Brně-Bohunicích. Lídrovi ČSSD tu po nehodě na silnici 53 u obce Oleksovice sešili hlavu, za což záchranářům i lékařům poděkoval. Pojďme se podívat detailně na fotografie střetu ministerské limuzíny Audi A8 s mercedesem, při kterém oba vozy skončily v poli.

  • 1.Otisky pneumatik po prudkém brždění

    Nehoda se stala v pátek krátce před 19. hodinou na silnici I/53 u odbočky na obec Oleksovice, kde je i autobusová zastávka. Policisté ještě večer mapovali brzdnou dráhu obou aut. Podle otisku pneumatik levý z vozů, ministerské audi, před vyjetím z vozovky prudce brzdil.

    Nehoda limuzíny ministra Lubomíra Zaorálka (ČSSD) s mercedesem Nehoda limuzíny ministra Lubomíra Zaorálka (ČSSD) s mercedesem | ČTK

  • 2.Nehoda při návratu z vinobraní

    Nehoda se stala asi 14 kilometrů na východ od Znojma. Právě z něj se ministr Zaorálek vracel, byl tu na vinobraní. Na snímku je vidět, že oba účastníci nehody překonali travnatý úsek vedle vozovky. Jedná se o silně frekventovaný silniční úsek, kde je přesto úzká silnice bez krajnice. Velmi špatně se tam proto předjíždí.

    Nehoda na Znojemsku, po které ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka transportovali do nemocnice. Nehoda na Znojemsku, po které ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka transportovali do nemocnice. | ČTK

  • 3.Byla to kolize při předjíždění?

    Řidič ministerské limuzíny Audi A8, ve které seděl i Lubomír Zaorálek, se zřejmě rozhodl předjet mercedes. Za volantem audi byl policista, člen Ochranné služby Policie ČR, která má na starosti ochranu vybraných ústavních činitelů. Řidič mercedesu ale ve stejné chvíli začal předjíždět jiný vůz, uvádějí Novinky.cz.

    Nehoda limuzíny ministra Lubomíra Zaorálka (ČSSD) s mercedesem Nehoda limuzíny ministra Lubomíra Zaorálka (ČSSD) s mercedesem | ČTK

  • 4.Ministerská limuzína i mercedes v poli

    Po kolizi, při které mercedes nespíš Audi A8 vytlačil ze silnice, oba vozy skončily v poli.  Snímek ukazuje vystřelené airbagy v obou vozech a je z něj i patrná vzdálenost od vozovky, na které je osvětlené policejní auto přivolané k nehodě. Na pravé straně Zaorálkovy limuzíny je vidět značné poškození, „nejpokroucenější plechy“ jsou před pravým předním kolem.

    Nehoda limuzíny ministra Lubomíra Zaorálka (ČSSD) s mercedesem Nehoda limuzíny ministra Lubomíra Zaorálka (ČSSD) s mercedesem | ČTK

  • 5.Povolená rychlost a vyloučený alkohol

    V místě nehody je maximální povolená rychlost omezená na 70 km/h, jak ukazuje další snímek. Je to ale jenom ve směru do Znojma, v opačném směru je možné jet „devadesátkou“. Zda ji řidiči respektovali, ukáže až vyšetřování, které má na starosti jihomoravská policie. Zhruba 300 metrů před křižovatkou projížděli úsekem, kde byla omezena rychlost na 50 km/hod. Ale 150 metrů od místa nehody už rychlostní omezení neplatí. Podle dechové zkoušky nicméně ani jeden z řidičů před jízdou nepil, uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

    Nehoda limuzíny ministra Lubomíra Zaorálka (ČSSD) s mercedesem Nehoda limuzíny ministra Lubomíra Zaorálka (ČSSD) s mercedesem | ČTK

  • 6.Ministr skončil se sešitou hlavou

    Zaorálek byl po nehodě převezen na traumatologii brněnské nemocnice, kde mu doktoři sešili hlavu. Podle informací Blesk.cz ho sem transportoval vrtulník, protože mu po nehodě teklo hodně krve. Podstoupil také CT vyšetření hlavy, které neprokázalo žádné vážnější zranění.

  • 7.Propuštění z nemocnice a škrt Dnů NATO

    Ještě v pátek večer byl ministr propuštěn do domácí péče. Na svém Twitteru uvedl, že nikomu dalšímu se při nehodě nic nestalo. Kvůli nehodě Zaorálek zrušil svoji účast na Dnech NATO v Ostravě, od pondělí by měl volební lídr ČSSD v programu pokračovat.

    Video  Nehoda Zaorálkovy limuzíny: Jak to vypadá na místě střetu?  - Blesk - Hynek Zdeněk
    Video se připravuje ...

funebrak ( 17. září 2017 14:14 )

Měl jsem tu čest s kolonou Milostpána Sobotky. Co si tihle mistři světa dovolujou je do nebe volající. Nikomu nepřeju nic špatnýho, ale těmhle nadlidem přeju to nejhorší.

mart33 ( 16. září 2017 17:16 )

http://www.oddluzi.me/2017/09/12/volby-2017-sobotka-by-mel-sedet-spolu-s-bakalou-na-lavici-obzalovan ych/

agfor ( 16. září 2017 14:48 )

Prej mu museli zašívat hlavu. Snad to stihli felčaři dřív, než mu vypadaly všechny piliny, které tam má.

agfor ( 16. září 2017 14:46 )

Jak je vidět, bourají všichni tihle povaleči v těch nejskromnějších autech na trhu a nám kvůli tomu neustále zdražuje povinné ručení.

anakonda1 ( 16. září 2017 14:45 )

prej krvácel jako blázen....kdyby nebyl blázen,tak by nekrvácel

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa